Bana her şey Afyonkarahisar'ı hatırlatıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da 1 milyar 28 milyon TL maliyetli 275 dev eserin açılışını yaptı. AFYON'DAN YOLA ÇIKTIK Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan programı kapsamında Afyonkarahisar halkına Anıtpark önünde hitap etti. Afyonkarahisar'ın mücadelenin, direnişin, zaferin, termalin, lezzetin şehri olduğunu söyleyen Erdoğan 'Afyon işgalin ne demek olduğunu gayet iyi bilir. Afyon özgürlüğün ne demek olduğunu gayet [&hellip]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’da 1 milyar 28 milyon TL maliyetli 275 dev eserin açılışını yaptı.

AFYON’DAN YOLA ÇIKTIK

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan programı kapsamında Afyonkarahisar halkına Anıtpark önünde hitap etti. Afyonkarahisar’ın mücadelenin, direnişin, zaferin, termalin, lezzetin şehri olduğunu söyleyen Erdoğan; “Afyon işgalin ne demek olduğunu gayet iyi bilir. Afyon özgürlüğün ne demek olduğunu gayet iyi bilir. Bunun için Afyon 14 yıllık mücadelemizde hep yanımızda oldu. Hep bizi destekledi. Partimizi kurduğumuz zaman nereden yola çıktık? Afyon’dan yola çıktık. Zira zaferin merkezinden yola çıkılmazda nereden yola çıkılır? Şimdi yeni zaferlere hazır mıyız? Yeni zaferler için kalan şu yaklaşık bir aylık süreçte kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Batının oyunlarını bozmaya var mıyız?” diye sordu.

AFYON 15 TEMMUZ’DA DİMDİK DURDU

Afyonkarahisar’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 65’lik oy oranıyla verdiği desteği unutamayacağını söyleyen Erdoğan; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 65’lik oy oranıyla bu kardeşinize verdiğiniz desteği unutamam. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi yanımızda dimdik durdunuz. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Maşallah. Afyon kadını ile erkeği ile dimdik ayakta durdu. Terör örgütlerine karşı içeride ve dışarıda yürüttüğümüz mücadele de bizi desteklediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Afyon son 1,5 yılda yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele de tam 23 şehit verdi. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize tedavileri sürenlere Rabbimden acil şifalar diliyorum. Bu tablo 1922 yılında Büyük Taarruza ev sahipliği yapmış Afyonkarahisar’a aittir. Şehitler ölmez vatan bölünmez ifadesi Rabbimin hükmüdür. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler, siz bilemezsiniz’ Rabbim böyle buyuruyor. Afyon’un istiklal ve istikbal mücadelesinde halen en ön saflarda olduğunu zaten ispatladınız, ispatlıyorsunuz” diye konuştu.

MİLLET SAHİP OLDUKLARININ BEDELİNİ ÖDEDİ

“Büyükkalecikten, Kocatepe’ye giden yol üzerinde ki Kurtkaya’da bulunan Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliğini biliyorsunuz değil mi?” diye soran Erdoğan; “Peki kimdir bu Yüzbaşı Agâh Efendi? Biz bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükûda ve secdede eğiliriz. Başkası asla. Yüzbaşı Agâh Efendi emrinde ki bir üsteğmen 150 askerle 2 bin 500 kişilik düşman birliğini darmadağın eden bir kahramandır. Düşmanın büyük bir bölümünü imha edip kalanın da batıya doğru kaçmasını sağlayan Yüzbaşı Agâh Efendi üsteğmeni ve yüz askeri ile birlikte şehit olmuştur. Ne diyor şair, ‘Bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ Bu topraklar yıllardır kanla ve terle yoğurula yoğurula bizim vatanımız olmuştur. Bizim milletimiz tarih boyunca emek vermediği, canını feda etmeyi göze almadığı, mücadele etmediği, bedelini ödemediği hiçbir şeye sahip olmamıştır” şeklinde konuştu. Erdoğan; “Şarkımızı unutmadık değil mi? Beraber büyüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğimiz tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor. Bana her şey Afyonkarahisar’ı hatırlatıyor” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Burcu Aydın’ın haberi.

Bakmadan Geçme