Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

BANA DOSTUNU GÖSTER – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 14 Kasım 2014 Cuma 02:00:00
  Yunanlı Filozof Sokrat: “Bana dostunu göster, kim olduğunu söyleyen” demiş. Tayyip Erdoğan dost seçerken o kadar incelemiş sık dokumuş olmalı ki, Ahmet Davutoğlu gibi vasıflı bir zatı seçmiş.
Lider: Kendinden sonra gelen vagonları sürükleyen, lokomotif gibidir. Sayın Başbakanımız kabineyi yönetecek bir potansiyele sahip performansı yüksek; İyi bir akademisyen, bilgili, becerikli, enerjik, hizmet yolunda yılmayan ve yorulmayan güce sahip inançlı bir kişi. Birçok vasfı üzerinde taşıyan örnek insan, tam bir Anadolu çocuğu.
Ayrıca, dışarıda ve içerdeki stratejik olayların oluşumunu, gidişatını takip ederek yakinen bilen ve tanıyan özelliği olması; böyle bir zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti için büyük bir kazançtır.
Eşi Dr. Sare Hanımefendi de Afyonkarahisar eşrafından; babası: Oğlumun koltuk takımlarını aldığım. Eskişehir’de eski Özgür Mobilya’nın sahibi: Hulusi Amca: (Rahmetli bacanağımın kapı bir komşusu. Muhterem bir insan. İstanbul’a yerleşmiş.) Tevafuktur “Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur.”
Geçen hafta istişare toplantısı için Sayın Başbakanımız Afyon’da bulunuyordu. Basına seslenişte bulundu:
“Afyon Damadı olarak Afyon’u temsil etmekten gurur duyuyorum. Afyon kabinemizde çok iyi temsil ediliyor. Bir Bakanımız 2 de Damat var. Sağlık Bakanımızın da Afyon’da Lise okuduğunu öğrendik. Her bir ilçemizde her bir ilimizde yönetim kadememizde aynı başbakanlık ve Genel Başkanlıkta olduğu gibi görev değişimi yapılacak. Bu görev değişimleri bir bayrak teslimi olarak, bir sancak teslimi olarak onurla yapılacak, herkes bu sürece katkıda bulunacaktır.”
Elbet Cumhurbaşkanı ile bayrak değiş tokuşu yapıldıktan sonra kabinede, MYK’ de Ak Parti yönetim kademelerinde, gençlik ve kadın kollarında yenilenme olması da doğaldır.
“(ABD-ÇİN-İNGİLTERE-RUSYA-FRANSA) gibi Dünya gücünü elinde bulunduran devletler, her ülkede oluşturdukları kendilerine bağlı mutlu azınlık sayesinde, bu devletleri rahatça yönlendirip kullanabilmektedirler. BM: Birleşmiş Milletler Amerika’nın menfaati doğrultusunda çalışmaktadır. Birleşmiş iki yüze yakın üyesi içinde 5 Ülke ayrıcalıklı, diğer ülkelerin hepsi bu 5 Ülkenin oyuncağı konumundadır.
Dünya Nüfusunun % 18’ine sahip olan bu güçlü devletler Dünya nimetlerinin % 80’ini kullanmaktadırlar. Bu oranlar zulmün somutlaşmış belgesidir. Her ülkede kendine hizmet verecek yönetim ve yöneticileri halkın sezemeyeceği bir biçimde iktidara getirir. ABD’nin şefliğinde olan BM anında istediği yere müdahale etmekte, istemediği yer için bir yıl veya daha fazla süre beyanatla idare etmekteler. Hayvanlara sevgi dalcı görünen bu güçler çıkarttıkları savaşlarda kitle imha silahları (Kimyasal silah) kullanarak toplu ölümlere sebebolmaktadır. Savaş ve entrikayı Müslüman coğrafyalara yayan bu güçler “Barış Gücü” adı altında bu topraklara girerek fitne çıkarıp savaşları körüklemektedir.” Hürriyetin şartı uyanık olmaktır. Vatanımıza milletimize sahip çıkalım.
BİR ANEKDOT: Kayın biraderim Afyon’un Çavuşoğlu Mahallesinde ata yadigârı Hacıkavasoğlu konağında ikamet ederken bir akşam Bayram Ziyaretinde bulunduk. Bizden önce gelenler de olduğu için kalabalık bir misafir topluluğu oluştu. Geniş avluya açılan yer odası tabir edilen oturma odasındayız. Hal hatır, havadan sudan bahsederken tam muhabbet kızıştığı sırada, dışarıda üst üste bir iki kere patlatılan mantar tabancası sesi ile çocukların çığırışı dikkati dağıttı. Bunun farkına varan; Evin aile reisi sabredemedi; pencereyi açarak dışarıdaki çocuklara sert bir sesle gürledi:
—Heyyt! Kim atıyor len ! diyesi olmadan çocuğun biri cevabı yapıştırdı.
—Atanlar gaçıyo bak Şükrü Emmi.
— Etmeyin yavrum ayıp olur. Dendi, pencere örtüldü. (Aslında suçu işleyen bunlardı.) Cumanız mübarek olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER