• Haberler
  • Genel
  • Balmahmut’a üst geçit yapım çalışmaları sürüyor

Balmahmut’a üst geçit yapım çalışmaları sürüyor

Sinanpaşa ilçesine bağlı Balmahmut Köyünde üst geçit yapım çalışmaları devam ediyor Afyonkarahisar İzmir Kara yolu üzerinde bulunan Balmahmut Köyünde kara yolu üzerine karşıdan karşıya geçiş için üst geçit yapım çalışmaları son hızla devam ediyor. Balmahmut Köyünden araçların ve hayvanların köyün karşısında bulunan mera ve arazilere geçişi için Karayolları Genel Müdürlüğünce üst geçit çalışmaları yaklaşık 1 [&hellip]

Balmahmut'a üst geçit yapım çalışmaları sürüyor

Sinanpaşa ilçesine bağlı Balmahmut Köyünde üst geçit yapım çalışmaları devam ediyor

Afyonkarahisar İzmir Kara yolu üzerinde bulunan Balmahmut Köyünde kara yolu üzerine karşıdan karşıya geçiş için üst geçit yapım çalışmaları son hızla devam ediyor. Balmahmut Köyünden araçların ve hayvanların köyün karşısında bulunan mera ve arazilere geçişi için Karayolları Genel Müdürlüğünce; üst geçit çalışmaları yaklaşık 1 buçuk ay önce başlatılmıştı.
Çalışmalar hava şartlarının da iyi gitmesiyle devam ediyor. Yapılan çalışmalarla İzmir-Afyonkarahisar güzergahındaki üst geçit için yapılan köprü tamamlandı. Tamamlanan köprüye çıkış yoluna yapılacak dolgu için duvar yapımı çalışmaları da devam ediyor. Afyonkarahisar İzmir güzergahında yapılacak olan üst geçit çalışmaları da başlamış bulunuyor.
Balmahmut Köyü Muhtarı Ahmet Tokdemir, yaptığı açıklamada, Köyün arazilerinin ve hayvan otlatma meralarının İzmir kara yolunun karşı tarafında olduğunu belirtti. Tokdemir, şöyle devam etti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Köyümüzün arazilerinin ve hayvan meralarının kara yolunun karşısında olmasından dolayı; araçlarımızın, insanlarımızın ve özellikle büyükbaş hayvanlarımızın karşıya geçişleri büyük problem yaratmaktaydı. Özellikle büyükbaş hayvanlarımızın karşıya geçişi kara yolu trafiğe kapatılarak yapılıyordu. Hatta geçtiğimiz yıl hayvanların karşıdan karşıya geçişi sırasında bir kamyonet hayvan sürüsüne çarpması sonucu meydana gelen kazada 6 büyükbaş hayvan telef olmuştu. Daha kötü sonuçlarda yaşanabilirdi. Üst geçidimizin yapımı; sağ olsun şirket yetkililerinden çok hızlı ilerliyor. Üst geçidin yapılması bütün sorunların aşılmasını sağlayacaktır. Üst geçidimizin yapılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (AA)

Bakmadan Geçme