• Haberler
  • Genel
  • Balkanlıoğlu'ndan örnek kitap ve gazete talimatı

Balkanlıoğlu'ndan örnek kitap ve gazete talimatı

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün çay bahçeleri, kahvehaneler, kır kahvelerinde kitap ve yerel gazete bulundurma zorunluluğu getiren genelgesini hatırlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yayınladığı talimatla kaymakam ve belediye başkanlarından konunun takip edilmesini istedi Afyonkarahisar'da ticari faaliyetlerini sürdüren çay bahçeleri, kahvehaneler, kır kahvelerine kitap ve yerel gazete bulundurmalarının zorunlu olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu konuyla ilgili bir [&hellip]

Balkanlıoğlu’ndan örnek kitap ve gazete talimatı

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün çay bahçeleri, kahvehaneler, kır kahvelerinde kitap ve yerel gazete bulundurma zorunluluğu getiren genelgesini hatırlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yayınladığı talimatla kaymakam ve belediye başkanlarından konunun takip edilmesini istedi

Afyonkarahisar’da ticari faaliyetlerini sürdüren çay bahçeleri, kahvehaneler, kır kahvelerine kitap ve yerel gazete bulundurmalarının zorunlu olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu konuyla ilgili bir talimat yayınladı. Kaymakamlıklara, esnaf odalarına gönderilen talimatta, kitap ve yerel gazete bulundurmanın zorunluluk olduğu vurgulandı.
GENELGE
ZORUNLULUK GETİRİYOR
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 16 Nisan 2007 tarih ve 45544 sayılı genelgesine istinaden yayımladığı talimat ile kahvehane ve çay bahçelerinde yerel gazete ve kitap bulundurmasını zorunlu kılan Vali Balkanlıoğlu talimatında; “İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik ile işyerinin ruhsatlandırılması belli esaslara bağlanmıştır. Bu yönetmelik kapsamında ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçesi, kır kahvelerinde yönetmelikte öngörülen miktarlarda kitap ve gazete bulundurulmasının mevzuatın öngördüğü bir zorunluluk olduğu hakkında İçişleri Bakanlığı’nın 16.04.2007 tarih ve 45544 sayılı ilgi genelgeleri bulunmaktadır.” dedi.
HANGİ İŞLETME NE KADAR
KİTAP VE GAZETE BULUNDURMALI
Talimatında genelgenin içeriğine de değinen Vali Balkanlıoğlu, işletmelerin bulundurması gereken kitap ve gazete sayılarına ilişkin de bilgi verdi. Balkanlıoğlu’nun talimatında şu bilgilere yer verildi: “Bu çerçevede, temel esasları özetlenen bu yönetmeliğin amir hükümleri gereğince ruhsata bağlanmış bu işyerlerinden istenilenler şöyledir: Birinci sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık bulunacak ve bu yerlerde ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 farklı günlük gazete bulundurulacaktır. İkinci sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 farklı günlük gazete bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. Üçüncü sınıf kahvehanelerde en az 25 farklı kitap yer alacak ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere 2 adet farklı günlük gazete bulunduracaklardır.”
AMAÇ GAZETE VE KİTAP OKUMA ORANINI ARTTIRMA
Kaymakamların yanı sıra belediye başkanlarına da gönderilen yazıyla konunun takip edilmesini isteyen Balkanlıloğlu, söz konusu yönetmeliğin uygulanmasını ve yapılan denetimlerle belirtilen hususlara uyulup uyulmadığının kontrol edilmesini istedi. Balkanlıoğlu, “Gazete ve kitap okuma oranlarının arttırılması ve vatandaşlarımıza yönelik kültürel hizmetlerin sunulmasına vesile olması bakımından bu hükümlerin takibi önem arz etmektedir.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme