• Haberler
  • Genel
  • Balkanlıoğlu: İnsan hakları benimsenerek uygulanmalı

Balkanlıoğlu: İnsan hakları benimsenerek uygulanmalı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, insan haklarının benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireylerde, özellikle sivil toplum kuruluşları ve medyada bulunmasının önemli olduğunu bildirdi Vali İrfan Balkanlıoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, Türkiye tarafından 6 Nisan 1949’da onaylandığını hatırlattı. Beyannamenin, [&hellip]

Balkanlıoğlu: İnsan hakları benimsenerek uygulanmalı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, insan haklarının benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireylerde, özellikle sivil toplum kuruluşları ve medyada bulunmasının önemli olduğunu bildirdi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, Türkiye tarafından 6 Nisan 1949’da onaylandığını hatırlattı.
Beyannamenin, insan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi, tüm dünyada insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması bakımından önemli olduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”BM Antlaşmasında önemli bir yer tutan insan hakları, 10 Aralık 1948 tarihinde ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ ile özel bir düzenlemeye konu olmuştur. Bütün insanlar özgür, onur ve hakları yönünden eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler ve birbirlerine karşı kardeşçe davranmalıdırlar. Herkes, ırk, renk, cins, dil, din, siyasal ya da herhangi bir başka inanç, ulusal ya da toplumsal köken, varlıklılık, doğuş ya da herhangi bir başka ayrım gözetmeksizin bu bildirgede açıklanan bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabilir. İnsan hakları bilincinin ve insan haklarının benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireylerde, özellikle sivil toplum kuruluşları ve medyada bulunması büyük önem taşımaktadır. İnsan hak ve özgürlüklerin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle beyannamenin kabulünün 63. yıl dönümü olan bu gün tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarım.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme