• Haberler
  • Genel
  • Balkanlıoğlu: Bazı devre mülkler parlak vaadlerle vatandaşlara satılıyor

Balkanlıoğlu: Bazı devre mülkler parlak vaadlerle vatandaşlara satılıyor

Vali İrfan Balkanlıoğlu İlimize bağlı İlçe, belde ve köylere gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda İhsaniye İlçesini ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, bölgede sürekli artan termal tesislerin sayısına dikkat çekerek, satışa çıkarılan devre mülkler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yatırımlar hakkında bilgi aldıSabah saatlerinde İhsaniye ilçesine giden Vali İrfan Balkanlıoğlu İhsaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl beldesi gi-rişinde İlçe [&hellip]

Balkanlıoğlu: Bazı devre mülkler parlak vaadlerle vatandaşlara satılıyor

Vali İrfan Balkanlıoğlu İlimize bağlı İlçe, belde ve köylere gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda İhsaniye İlçesini ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, bölgede sürekli artan termal tesislerin sayısına dikkat çekerek, satışa çıkarılan devre mülkler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yatırımlar hakkında bilgi aldı
Sabah saatlerinde İhsaniye ilçesine giden Vali İrfan Balkanlıoğlu; İhsaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl beldesi gi-rişinde İlçe Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin ve daire müdürleri tarafından karşılandı.
Vali Balkanlıoğlu’nun İhsaniye İlçesi inceleme ziyaretine İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Recep Oyur ve Afjet Genel Müdürü Yusuf Ulutürk katıldılar. İlk ziyaretini termal tesislerin çokluğu ve hızla çoğalmasıyla bilinen Yaylabağı beldesine gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Ahmet Kesgin’i makamında ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında Beldedeki yatırımlar, sorunlar ve projeler hakkında bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu, hızla inşaatları süren termal yatırımların bölgedeki su kaynakları açısından bir sakıncasının olup olmadığı hakkında bilgiler aldı.
Özellikle bölgede açılan sıcak su kuyuları hakkında bilgiler edinen Vali Balkanlıoğlu, bölgede sürekli artan termal tesislerin sayısının fazlalığına dikkat çekti.
Devre mülk alırken iyi araştırın
Vali Balkanlıoğlu; özellikle bu bölgede satışa çıkarılan devre mülkler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bazı devre mülklerin parlak vaadlerle vatandaşlara satıldığını ve vatandaşın aldığı mülkü gördüğü zaman hayal kırıklığına uğrayabileceğini belirtti. Vali; “Devre mülk adı altında bir daireyi 36 kişiye satıyorlar. Fotomontajlarla süslü resimleri, dergileri satışa çıkarılmış devre mülkler gibi gösterip vatandaşlar kandırılabiliyorlar. Onun için vatandaşlarımızı uyarıyorum. Devre mülk alırken mutlaka iyi araştırın. Boş vaadlere kanmayın. Alacağınız mülklerle ilgili olarak bölgedeki yetkililerden bilgiler alın. Devre mülkler için açılan kuyular bir zaman sonra tükenebilir, kapanabilir. Bu durumda vatandaşımız mağdur olur.” diyerek, yetkililerden vatandaşların bu hususlarda dolandırılmaması ve mağdur olmamaları için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Vali Balkanlıoğlu, Herhangi bir araştırma ve bilgi toplamaksızın devre mülk alan ve daha sonrada mağdur duruma düşen vatandaşlarımız için de devletimizin yapacak herhangi bir işleminin olmadığını belirtti.
Kuyularla ilgili inceleme başlatıldı
Yaylabağı beldesi civarında açılan kuyularla ilgili incelemelerin de başlatıldığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, kaynakların bilinçli ve planlı kullanılmasının gerektiğini, gelişi güzel kuyuların açılmaması ve kaçak kuyuların önlenmesi gerektiğini söyledi. Bu konularda uzman olan Afjet Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ün çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Vali, gerekli önlemlerin alınacağını ve her şey bitmeden müdahalenin yapılacağını söyledi. Sıcak su rezervinin gelişi güzel kullanıldığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, bu konunun önüne geçilemediği takdirde ilerleyen yıllarda bölgede sıcak su konusunda büyük sıkıntılar yaşanacağına işaret etti. Daha sonra Gazlıgöl Kasabasına giden Vali İrfan Balkanlıoğlu; Belediye Başkanı Selahattin Keskin’den çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Gazlıgöl beldesindeki Afyonkarahisar Belediyesine ait termal tesisleri ve villalara da girerek incelemelerde bulunan Vali Balkanlıoğlu, tesisleri beğendiğini söyledi.
İlçenin sorunlarını dinledi
İhsaniye İlçe merkezine giden Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Oyur ile önce İlçe Kaymakamı Ömer Faruk İlhan’ı daha sonra da Belediye Başkanı Halit Aşkar’ı makamlarında ziyaret ederek, İlçedeki eğitim, altyapı, ulaşım ve asayiş konularında bilgiler aldılar.
İhsaniye İlçesinde faaliyette bulunan Beton Travers Fabrikası ile Kızılay Maden Suyu fabrikasına da giden Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, Beton Travers Fabrikası ve Kızılay Maden Suyu fabrikasını gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu; Kızılay Maden Suyu fabrikasında saatte 160 bin şişe ve saniyede 26 derece sıcaklıkta 5 litre üretim gerçekleştirildiğini belirterek, Kızılay Maden suyumuzun Almanya, Amerika, Hollanda, Suriye, Arabistan, Belçika gibi bir çok ülkeye ihracat edildiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu başarılı çalışmalarından dolayı başta Kızılay Maden Suyu İşletmeler Müdürü Mehmet Başpınar olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik etti. Kızılay Maden Suyu İşletmeler Müdürü Mehmet Başpınar ziyaretin anısına ziyaretçilere Kızılay amblemli fincan takımı hediye etti.

Bakmadan Geçme