• Haberler
  • Genel
  • Balıkesir Üniversitesine 44 Öğretim Üyesi Alınacak

Balıkesir Üniversitesine 44 Öğretim Üyesi Alınacak

Balıkesir Üniversitesine Dr. Öğretim Görevlisi, Doçent, Profesör unvanlarından toplam 44 Öğretim Üyesi alımı yapılacak

Balıkesir Üniversitesi akademik birimlerine 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca öğretim üyesi alınacak.

657 SAYILI KANUNUN 48. MADDESİNİN GENEL ŞARTLARI ARANACAK

Adayların Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına başvuru ve atanma, yeniden atanma kriterlerine http://www.balikesir.edu.tr adresinde yer alan Personel Daire Başkanlığı’nın Mevzuat alt başlığından ulaşılabiliyor. Adayların 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekiyor. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul’ca denkliğinin onaylanmış olması şartı aranacak. Profesör kadroları daimi statüdedir. Doçent kadroları daimi statüdedir. Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 6 ay veya daha fazla Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunanlar Tıp Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuramayacaklar.

HER ADAY KENDİ UNVANINA YÖNELİK KADROYA BAŞVURABİLECEK

Adayların Devlet Hizmeti Yükümlüsü olmadıklarını ya da 6 aydan daha az yükümlülükleri kaldığını belgelendirmeleri zorunludur. Adayların başvuru dilekçelerinde T.C. Kimlik Numarası, yazışma adresi, e-posta adresi ile telefon numaralarını bildirmeleri gereklidir. İlan şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Son başvuru tarihi ilanın Resmi Gazetede yayınlandığı tarihten itibaren 15 gündür. Profesör unvanı olanlar Doçent kadrolarına, Doçent unvanı olanlar Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuramazlar. Başvuruda bulunacak adaylar sadece bir kadroya başvurabilirler. Resmi Gazetede ilan 12 Eylül 2024 tarihinde yayımlanırken, adayların başvuru süresi de ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olarak ilan edildi.

 

Bakmadan Geçme