• Haberler
  • Spor
  • Balıkçıların dikkatine – Kocatepe Gazetesi

Balıkçıların dikkatine – Kocatepe Gazetesi

Amatör olta balıkçılarına uyarılarda bulunan Afyon Tatlısu Olta Balıkçılar ve Sucul Hayatı Koruma Derneği Başkanı Gökhan Koni, boy ve sayı limitleri dahilinde av yapılmasını istedi. Özellikle Afyonkarahisar'da soğuk bir iklim olduğu için ve son aylardaki yağışlar nedeniyle suların hala ısınmadığını vurgulayan Koni 1 Temmuz'a kadar tutulan balıklarda hala yumurta olma ihtimalini belirterek amatör olta balıkçılarına [&hellip]

Amatör olta balıkçılarına uyarılarda bulunan Afyon Tatlısu Olta Balıkçılar ve Sucul Hayatı Koruma Derneği Başkanı Gökhan Koni, boy ve sayı limitleri dahilinde av yapılmasını istedi. Özellikle Afyonkarahisar’da soğuk bir iklim olduğu için ve son aylardaki yağışlar nedeniyle suların hala ısınmadığını vurgulayan Koni 1 Temmuz’a kadar tutulan balıklarda hala yumurta olma ihtimalini belirterek amatör olta balıkçılarına duyarlı davranıp tutulan balıkları kontrol etmelerini önerdi.
BALIKLARDA DİKKAT
EDİLMESİ GEREKEN LİMİT VE BOYLAR
Sazan: 40 cm günde/Alıkoyma limiti 5 adet
Yayın: 90 cm günde/Alıkoyma limiti 1 adet
Kadife: 26 cm günde/Alıkoyma limiti 10 adet
Ayrıca balık tutan amatör olta balıkçılarına bir uyarı daha yapan Koni, “Bu limitler balıkçıların kamp süresini kapsar. Kampta 5 gün kalınmışsa 5 gün 1 gün sayılır. Yani bu da 5 günde 1 günlük limitler geçerli olacaktı. Afyonkarahisar’da bilinçli ve duyarlı balıkçılara da dernek olarak her zaman kapımız açıktır” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme