Balık: "Adaylıktan çekiliyorum"

Afyonkarahisarspor için yeni bir umut olan Şükrü Balık, dün yaptığı basın toplantısıyla herkesi şoke etti. Balık, kongreye bir gün kala yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini bildirdi Afyonkarahisarspor yine yapayalnız kaldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın destekleriyle bir araya getirilen yeni oluşumun başkanı olan ve bu Cuma günü yapılacak kongrede başkan seçilmesi beklenen Şükrü Balık, dün bir açıklama [&hellip]

Afyonkarahisarspor için yeni bir umut olan Şükrü Balık, dün yaptığı basın toplantısıyla herkesi şoke etti. Balık, kongreye bir gün kala yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini bildirdi

Afyonkarahisarspor yine yapayalnız kaldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın destekleriyle bir araya getirilen yeni oluşumun başkanı olan ve bu Cuma günü yapılacak kongrede başkan seçilmesi beklenen Şükrü Balık, dün bir açıklama yaparak başkan adaylığından çekildiği kamuoyuyla paylaştı. Belediye Başkanı Burrhanettin Çoban’ın ricası üzerine bu görevi kabul ettiğini ancak maddi olarak sağlanacak imkanların garantisi olmadığı için ve ileride çok olumsuzlukların olacağı düşüncesiyle aday olmama kararı aldığını dile getirdi.
“Çoban’ın ricasıyla aday oldum”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın kendisine bu konuda rica ettiğini dile getiren Şükrü balık, bu rica üzerine bu görevi kabul ettiğini söyledi. Bu önemli görevin ekip işi olduğunu ve maddi destekle istenilen seviyeye gelinebileceğini Burhanettin Çoban’la paylaştığını söyleyen Şükrü Balık adaylıktan çekilme sebebini de şu şekilde açıkladı: “17 Temmuz 2011 Pazar günü akşam saatlerinde Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’ın ricası üzerine Afyonkarahisarspor Kulübü Yönetim Kurulu başkanlığına aday olmam istenildi. Bu işin ekip işi ve maddi destekle yürütülebileceğini ifade ettik. Aynı gün yaptığım görüşmeler neticesinde basına yansıyan ekiple 18 Temmuz 2011 taihinde çalışmalara başladık. Bugüne kadar çok önemli işlerle uğraştık ve başarılı da olduk.”

İşte adaylıktan çekilme nedeni

Şükrü Balık, takımın yeni sezona başlamadan 450 Bin TL’ye ihti-yacı olduğunu ifade etti. Balık, bu 450 Bin TL’nin 250 Bin TL’sini Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın hemen nakit olarak çıkabileceğini de ifade etti. Balık, Geriye kalan 200 Bin TL’nin elllerine geçip geçmeme güvencesinin olmadığı için ve daha sonra kulübün kötü durumlara düşmemesi için bu kararı aldıklarını söyledi. Balık konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim çok acil lige katılım için ihtiyaç olan transfer görüşmeleri, lisans gibi giderleri karşılamak üzere 400-450 BinTL’ye ihtiyacımız vardı. Bu konuları paylaşmak üzere Beleidye Başkanımız Burhanettin Çoban a aday yönetim olarak 26 Temmuz 2011 tarihinde ziyarette bulunduk. Sayın başkan bu acil olan miktar için 250.000 TL sini hemen verebileceğini söyledi. Diğer kalan kısmın da Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve iş adamlarımızla görüşülerek sağlanabileceğini ifade etti. İlerde geceler düzenlenerek bazı etkinlikler yapılarakda kulübe katkı sağlanabileceğini anlatmıştır. Bu toplantıdan sonra yönetime aday olacak arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapılarak, maddi olarak sağlanacak imkanların garantisi olmazsa ileride çok olumsuzlukların olacağı düşüncesiyle aday olmama kararı alınmıştır.”
Bu kulüp bu şekilde ayakta kalamaz
Şükrü Balık konuşmasında kendilerine destek verenlere teşekkür ederek kulübün bu şekilde ayakta kalmasının imkansız olduğunu söyledi. Balık: “Sayın Beldiye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın Afyonkarahisarspor Kulübüne, şahsıma ve arkadaşlarıma gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. 17 Temmuz 2011 tarihinden bugüne kadar hemşehrilerimizin ve spor camiasının görüşlerine, ilgi ve alakalarına teşekkür ediyorum. Bu Kulüp böyle ayakta kalamaz. Afyon halkımızın spor camiasının, sanayici ve işadamlarımızın kulübümüze sahip çıkmalarını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

“Ali Yıldırım ve Serhat Karadaban’ın bonservisleri verildi”

10 günlük süre içerisinde bazı futbolcularla görüşmelerde bulunduğunu da sözlerine ekleyen Şükrü Balık, sözleşmesi devam eden oyunculardan Ali Yıldırım’ın bonservisinin verildiğini ve sözleşmesinin de karşılıklı feshedildiğini açıkladı. Afyonkarahisarlı futbolcu Ömer Çelik’in de kulüpte kalmalarının sağlandığını kaydeden Balık şöyle konuştu: “Bu 10 gün içerisinde Ali Yıldırım ve Serhat Kardaban’ın sözleşmeleri anlaşarak karşılıklı fesih edilmiştir. Bonservisleri futbolculara verilmiştir. Sözleşmesi devam eden Ömer Çelik, Erdal Yüksel ve kulüp personeli ile görüşülerek kulüpte kalmaları sağlanmıştır.”

İddaa’nın önündeki engel kaldırıldı

Eski borçların ödenmesi konusuna da hassasiyetle yaklaştıklarının altını çizen Şükrü Balık, özellikle iddaanın üzerindeki kilidin kaldırıldığını söyledi. Balık konuyla ilgili de şu açıklamada bulundu: “Çalışmalarımızdan en önemlisi de Tentur şirketine ait olan eski borçtan dolayı İddaa’daki para akışı kilitlenmiş, konu davalık olmuştu. İlgili şirketin avukatı ve alacaklı şahsın avukatı ile görüşülerek İddaa’daki bu sıkıntıyı çözmek için 43.000 TL acil para bulunarak bu para yatırılmıştır. Böylelikle önemli sorunlardan biri daha çözüme kavuşturulmuştur. Toplam 10 gün içerisinde 70.000 TL harcama yapılmıştır.”

“Kulübün tam borcunu net olarak bir türlü belirleyemedim”

Balık, kulübün net borcunun tam olarak bilemediğini de söyledi. Balık: “Ancak; şu 10 gün içerisinde net olmamakla birlikte Kulübün yaklaşık 1.300.000 TL görünen borcu vardır. Bunun yanında bir sezon boyunca 1.500.000 TL gideri olacaktır. Takımın lige katılabilmesi için ilk baştan beri söylediğimiz gibi teknik heyet ve sporcular acilen tamamlanıp, lige hazır hale gelebilmesi gerekmektedir. Emsal kulüpler bütün işlemlerini tamamlayıp hazırlık maçlarını yapmaktadır” diye konuştu.

“Mustafa Mete Ertem’le anlaşma sağlanmıştı”

Afyonkarahisarspor’un başına getirimek istenilen Mustafa Mete Ertem’le her konuda anlaşmanın sağlandığını söyleyen Şükrü Balık, “Uzun görüşmeler ve çalışma sonucunda takımımıza yararlı olacağına inandığımız Çanakkale Dardanelspor ve çeşitli kulüplerde görev yapan teknik direktör Mustafa Meteertem ve ekibi ile görüşülerek Perşembe günü yani yarın (bugün) ilimize gelerek 1 gün sonrada imza atması durumuna gelinmiştir.”

Kulüp binası takıma hazır hale getirildi

Şükrü Balık çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek kulüp binasındaki tüm eksikliklerin giderildiğini kaydetti. Balık kulüp tesislerini gazetecilere gezdirerek tüm eksikliklerin giderildiğini ifade etti. Balık: “Kulüp binasının boyası, tadilatı, tamiratı, yatakların yenilenmesi, çarşaf nevresim yenilenmesi, eksik televizyonların tamamlanması ve bazı elektirik su tesisat eksikleri giderilmiştir. Spor malzemesi konusunda eksikler giderilmiş ve sezona hazır hale gelinmiştir” dedi.

Bakmadan Geçme