Bale kursları Dinar'da ilgi görüyor

Dinar'da bin kişinin üzerinde seyirciye izletildiğini aktaran Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi Sahibi ve Hocası olan Nataliya Gorelova  '10 yıl öncesi Isparta'da ve çevresinde klasik baleyi tanıtma amacıyla yola çıkmış ve bu günlere gayet başarılı şekilde ulaştım. Muhteşem bir gösteri atlattık Isparta ve Dinar'da, bin kişinin üzerinde seyirci kitlesi ile her zamanki gibi öğrencilerimin gösterilerini [&hellip]

Dinar’da bin kişinin üzerinde seyirciye izletildiğini aktaran Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi Sahibi ve Hocası olan Nataliya Gorelova  “10 yıl öncesi Isparta’da ve çevresinde klasik baleyi tanıtma amacıyla yola çıkmış ve bu günlere gayet başarılı şekilde ulaştım. Muhteşem bir gösteri atlattık Isparta ve Dinar’da, bin kişinin üzerinde seyirci kitlesi ile her zamanki gibi öğrencilerimin gösterilerini izlediler. Zamanla anlamış oldum ki Isparta’da belli bir kitleye ulaştım, çoğu insanlar bale sahne sanatı konusunda modern şehirlerden gelip zaten balenin ne olduğunu hangi yol geçmek gerektiğini biliyor ve izlemişlikleri vardı. Bale Türkiye’de pek gelişme göstermemiş olsa da Dünya üzerinde önemli bir konuma sahip. Gelişmiş Dünya ülkelerinde birçok kişi tarafından tercih edilen bir sanat dalıdır” dedi.
Balenin İtalya’da doğduğuna ve Rusya’da büyük bir akıma dönüştüğünü söyleyen Gorelova “Bale vücudun daha ince, esnek ve zarif olmasına etki etmekle beraber güç açısından da daha dayanıklı ve sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Tüm bu özellikler için baleye küçük yaşta başlaması gerekir. Bale içeriğinde yapılan tüm hareketler, zarafet ve asaleti temsil eder. Bale öğrencilerinin yürüyüşü, duruşu, oturması her ortamda hayranlık kazandıracaktır. Bale eğitimi, fiziksel sonuçlar haricinde kişilerin büyük kendi iç disiplinlerinin oluşmasını sağlar. Balede öğrenilen disiplin, tüm hayatı etkilemektedir. Sorumluluk ve kendine güvenin artması, bale eğitiminin olumlu yan etkilerinden bir tanesidir. Sorumluluk almayı öğrenen küçükler, ileriki yaşamlarında kendileri için kolaylıklar sağlayacak kazanımlar elde ederler. 15’inci yüzyılda İtalya’da doğan ve kabul edilen dans, ilk zamanlarda kraliyete ait olarak değerlendirildi. Baleyi büyük bir sanat yapan ve tüm dünyada bir akıma dönüşmesini sağlayan isim kuşkusuz Rusya’dır. Çünkü kendine has bir ekole sahip olan okul bu ülkenin topraklarında yer almıştır” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme