• Haberler
  • Genel
  • Bal’da rakipler belli oldu – Kocatepe Gazetesi

Bal’da rakipler belli oldu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek Emirdağspor, Afyonkarahisarspor ve İscehisarspor’un rakipleri belli oldu 2012 – 2013 sezonu Bölgesel Amatör Lig grupları belirlendi. Türkiye’nin en üst amatör futbol ligi olan Bölgesel Amatör Lig’de, 2012-2013 sezonunda toplam 160 takım 11 grupta mücadele edecek. BAL’da 6 grup 15 takımdan, 5 grup ise 14 takımdan oluşuyor. BAL’da 13 takımla [&hellip]

Bal'da rakipler belli oldu

Afyonkarahisar’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek Emirdağspor, Afyonkarahisarspor ve İscehisarspor’un rakipleri belli oldu
2012 – 2013 sezonu Bölgesel Amatör Lig grupları belirlendi. Türkiye’nin en üst amatör futbol ligi olan Bölgesel Amatör Lig’de, 2012-2013 sezonunda toplam 160 takım 11 grupta mücadele edecek. BAL’da 6 grup 15 takımdan, 5 grup ise 14 takımdan oluşuyor. BAL’da 13 takımla temsil edilen İstanbul 3 grupta, 6 takımla temsil edilen İzmir ve 5 takımla temsil edilen Trabzon 2 ayrı grupta temsil edilecek. İstanbul, İzmir ve Trabzon takımları hangi grupta temsil edileceklerinin kurasını kendi illerinde çekecekler. Bölgesel Amatör Lig’de gruplarında birinci olan 11 takım Spor Toto 3.Lige çıkmaya hak kazanırken, son iki sırayı alan takımlar ise küme düşecek. 2012-2013 sezonu fikstür çekimi ve müsabakaların başlama tarihi, takımların saha denetimlerinin tamamlanması sonrası açıklanacak. (Kocatepe)

Afyon ekipleri 8. Grup’ta

Bölgesel Amatör Lig de mücadele eden Emirdağspor, Afyonkarahisarspor ve İscehisarspor yeni sezonda 7. Grup’ta mücadele edecekler. Afyon ekiplerinin rakipleri şöyle: 8. Grup da yer alan Emirdağ spor İzmir, Uşak, Manisa, Aydın illeri takımlarıyla mücadele edecek. Yeni sisteme göre grubu lider bitiren hiç bir eleme maçına katılmadan 3. Lige çıkacak. İşte takımlar:
8. GRUP
1 İL ÖZEL İDARE SPOR (İZMİR)
2 BALÇOVA BLD. SPOR (İZMİR)
3 İZMİR SPOR (İZMİR)
4 EMİRDAĞ SPOR
5 İSCEHİSAR SPOR
6 AFYON KARAHİSAR SPOR ( KONTENJAN )
7 DİDİM BLD. SPOR (AYDIN)
8 ÇİNE MADRAN SPOR (AYDIN)
9 SÖKE SPOR (AYDIN)
10 MANİSA BLD. SPOR (MANİSA)
11 SALİHLİ BLD. SPOR (MANİSA)
12 MANİSA İL ÖZEL İDARE SPOR (MANİSA)
13 UŞAK BLD. SPOR (UŞAK)
14 UŞAK İL ÖZEL İDARE SOR (UŞAK)

Yeni sezonda Play-Off oynanmayacak

Bölgesel Amatör Lig’in ilk başladığı iki sezon önce uygulanan grup birincilerinin eleme oynamadan direkt olarak 3. Lig’e çıkması uygulaması bu sezonda uygulanacak. Geçen sezon grubu ilk iki sırada bitiren takımlar Play-Off oynuyor ve 3. Lig’e yükselmek de ekipler için bir hayli zor oluyordu. Ancak bu sezon grubu lider bitiren ekip direkt olarak 3. Lig’e yükselecek. (Kocatepe)

Toplam 160 takım katılıyor

Bölgesel Amatör Lig’de 2012-2013 sezonu katılım başvuruları tamamlandı. BAL’da 160 takımın başvurusu kabul edildi. Bu takımların 82’sini geçen yıl Bölgesel Amatör Lig’de yer alan ekipler oluştururken, 67 takım ilk kez BAL’da oynamanın heyecanını yaşayacak. 11 ekip ise geçen sezon Spor Toto 3.Lig’den düşen takımlardan oluşuyor. 2012-2013 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü ile grupların belirlenmesi ve müsabaka başlama tarihleri ise saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak.
Federasyon kulüplerİ destekleyecek
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sezon üçüncü kez uygulanacak olan Bölgesel Amatör Lig’e katılacak kulüplere Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilecek destek paketi belirlendi. Bu sezonki en önemli yeniliklerden biri, BAL takımlarına ödenecek ulaşım ve konaklama katkı payı olacak. Bölgesel Amatör Lig’de yer alan takımların Belediye ve Büyükşehir Belediye sınırları dışında oynayacakları deplasman maçları için, karayolu ile gidilen her kilometre başına 1.5 TL katkı payı ödenecek.
Ulaşım ve konaklama masraflarına
cİDDİ katkı
Ulaşım katkı payının yanı sıra, tek yönde 200 kilometre ve üzerindeki mesafeye deplasmana gidecek takımlara ayrıca konaklama desteği olarak 1000 TL katkı payı verilecek. Bunun yanı sıra lige katılacak takım başına 10 bin liralık maddi yardım yapacak olan Türkiye Futbol Federasyonu ayrıca her kulübe aylık 400 liradan 4800 liralık antrenör desteği de sağlayacak.
Takım başına destek rakamı 35 bİn lİraya ulaşacak
Ayrıca BAL mensubu her takımın 24 oyuncusu ve 1 teknik adam için yaptırılacak sezonluk ferdi kaza sigortası da TFF tarafından karşılanacak. Böylece her takıma yapılan destek miktarı 35 bin lirayı bulacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme