BAL'da karar dönemi – Kocatepe Gazetesi

AFJET Afyonspor'un mücadele edeceği Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde bu sezon kaç grup olacağı konusunda Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu'ndan net bir karar açıklanmadı. Kurul üyeleri 11 grup olmasını isterken son karar Türkiye Futbol Federasyonu'nun Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) tek maç play-off sisteminin adaletsiz olması ve koca bir sezonun emeğini tek maçta götürmesi geçen sezon [&hellip]

BAL’da karar dönemi

AFJET Afyonspor’un mücadele edeceği Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde bu sezon kaç grup olacağı konusunda Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu’ndan net bir karar açıklanmadı. Kurul üyeleri 11 grup olmasını isterken son karar Türkiye Futbol Federasyonu’nun

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) tek maç play-off sisteminin adaletsiz olması ve koca bir sezonun emeğini tek maçta götürmesi geçen sezon eleştirilere neden olmuştu. TFF’nin bu yıl da 3’üncü Lig’e 9 takım çıkarması bekleniyor. Ancak BAL kulüplerinin play-off’u istememesi gündeme çözümsüzlük ortamını çıkardı.
18 GRUPLA DA
SEZON KISA SÜRECEK
Amatör İşler Kurulu’nda ilk olarak BAL’ın 9 grup olması ihtimali üzerinde duruldu. Ancak bu durumda grupların çok takımlı, ligin de çok uzun sürecek olmasından dolayı TFF’nin buna karşı olduğu öğrenildi. Bu nedenle 9 gruplu BAL fazla olası görünmüyor. TFF’nin de sıcak baktığı ikinci çözüm şekli ise azar takımlı 18 grup olması. 18 grup birincisi arasında yapılacak play-off maçları sonrası 9 takım 3’üncü Lig’e çıkacak. Lakin bu kez de sezonun çok kısa sürmesi olası.
STATÜ BELİRSİZLİĞİ
KORUYOR
Amatör İşler Kurulu’nda konuşulan önerilerden biri de 11 grup olması ve 11 takımın direkt alınması. Kulüplerin buna gerekçesiyse, gelecek sezon 3’üncü Lig’de bir grubun 19 takımdan oluşması. 11 takım çıkarak üç grubun da 19′a tamamlanması hedefleniyor. TFF Yönetim Kurulu bugünlerde bu konuyu çözüme kavuşturacak ve BAL’ın statüsü belli olacak.
27+4 KURALI
SORUN OLUYOR
İstanbul’da bir araya gelen TFF Amatör İşler Kurulu’nda liglerde devam eden 27+4 kuralıyla ilgili tartışmalar yaşanırken, önemli bir gelişme yaşandı. Mevcut sistemde amatör kulüpler 27 yaş üstü istedikleri kadar futbolcuya lisans çıkarabiliyorlar. Ancak bunlardan ancak dördünü maç kadrosuna alabiliyorlar. Kurulun toplantısında üyelerden bir kısmı bunun kaldırılması yönünde istekte bulundu. Görüşmelerin ardından mevcut sınırlamanın 27+5 olması yönünde fikir birliği sağlanır gibi olduysa da bazı üyelerin eskisi gibi kontenjanın 30 yaş üstü olması gerektiğini savunması üzerine tartışma çıktı. Bunun üzerine konu TFF Yönetim Kurulu’na bırakıldı. TFF’nin kuralda 27+5 şeklinde güncelleme yapması bekleniyor. Amatör kuruldaki genel hava ve TFF’nin bu konudaki tavrı, sınırın yeniden 30′a çekilmesinin güç olduğu şeklinde yorumlanıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme