• Haberler
  • Genel
  • BAL, Sandıklı’nın şampiyonluğuyla sona erdi

BAL, Sandıklı’nın şampiyonluğuyla sona erdi

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup’ta 2010- 2011 sezonu Sandıklı Belediyespor’un şampiyonluğuyla sona ererken Kütahya Şekerspor Süper Amatör Lig’e düştü Sezonun son haftasında Uşak 1 Eylül Stadı’nda Uşak Belediyespor’a 3-0 yenilen Kütahyaspor, sezonu üçüncü sırada tamamladı ve gelecek sezon da ligde mücadele etme hakkını elde etti. 30 Ağustos Sahası’ndaki maçta Kulaspor’a 3-2 yenilen Gaybiefendispor ise [&hellip]

BAL, Sandıklı'nın şampiyonluğuyla sona erdi

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup’ta 2010- 2011 sezonu Sandıklı Belediyespor’un şampiyonluğuyla sona ererken Kütahya Şekerspor Süper Amatör Lig’e düştü

Sezonun son haftasında Uşak 1 Eylül Stadı’nda Uşak Belediyespor’a 3-0 yenilen Kütahyaspor, sezonu üçüncü sırada tamamladı ve gelecek sezon da ligde mücadele etme hakkını elde etti. 30 Ağustos Sahası’ndaki maçta Kulaspor’a 3-2 yenilen Gaybiefendispor ise play-out maçı oynayacak ve bir alt kümeye düşüp düşmeyeceği belli olacak. Diğer maçlarda, Emirdağspor ile Uşak İl Özel İdare 1-1 berabere kalırken, Manisa Donatımspor, Ödemiş Belediyespor’u 1-0, Isparta Savspor, Salihli Belediyespor’u 1-0, Kemalpaşa Belediyesi Ulucakspor, Yeni Sandıklı Belediyespor’u 2-0 yendi.
13 takımın yer aldığı grupta sezonu 49 puanla şampiyon tamamlayan Afyonkarahisar temsilcisi Yeni Sandıklı Belediyespor, gelecek sezon Spor Toto 3. Lig’de mücadele edecek.
44 puanlı ikinci Uşak Belediyespor, 41 puanlı üçüncü Kütahyaspor, 40 puanlı 5’inci Ödemiş Belediyespor, 38 puanlı 6’ncı Kulaspor, gelecek sezon da BAL organizasyonunda yer alacak.
31 puanlı 8’inci Manisa temsilcisi Donatımspor, 22 puanlı 12’inci Isparta Savspor, 13 puanlı 13’üncü Kütahya Şekerspor, gelecek sezon illerinin Süper Amatör Liglerinde yeniden BAL organizasyonuna katılmak için mücadele verecek.
Yenilenin ligde olmayacağı play-out karşılaşmaları ise Salihli Belediyespor ile Manisa Emirspor, Uşak İl Özel İdaresi ile Yeni Eşmespor, Emirdağspor ile Salar Belediyespor, Gaybiefendispor ile Simav Yeni Mahalle Sitespor, Kemalpaşa Belediyesi Ulucakspor ile çekilecek kura sonucu Yeşilovaspor veya Bergama Belediyespor arasında oynanacak.
Isparta Özel İdaresine geçen sezon hak ettiği halde Bölgesel Amatör Lig’e katılmadığı için Tff tarafından ceza verilmişti. Bu nedenle bu sezon ilinin Süper Amatör Ligini birinci bitiren bu takımın durumu daha sonra belli olacak. Isparta’da ligi ikinci bitiren Isparta Emrespor ise doğrudan Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi.
Spor Toto 3. Lig’den düşen Ispartaspor da gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig’de yer alacak.

Bakmadan Geçme