Bal, mideye de soğuk algınlığına da şifa

Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, Rize'den getirilen doğal balı, müşterilerin beğenisine sunduklarını belirtti. Çakır, doğal balların mide rahatsızlığından soğuk algınlığına kadar pek çok hastalığa iyi geldiğini söyledi Rize-İkizdere'nin doğal ve birçok farklı çiçekle bezenmiş karakovan balı, Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinde satışa sunuldu. İşletme sahibi Soner Çakır, doğal balın rahatsızlıklara şifa bulunmasına vesile olduğunu [&hellip]

Bal, mideye de soğuk algınlığına da şifa

Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinin sahibi Soner Çakır, Rize’den getirilen doğal balı, müşterilerin beğenisine sunduklarını belirtti. Çakır, doğal balların mide rahatsızlığından soğuk algınlığına kadar pek çok hastalığa iyi geldiğini söyledi

Rize-İkizdere’nin doğal ve birçok farklı çiçekle bezenmiş karakovan balı, Çakıroğlu Şifalı Bitkiler işletmesinde satışa sunuldu. İşletme sahibi Soner Çakır, doğal balın rahatsızlıklara şifa bulunmasına vesile olduğunu kaydetti.
RİZE’DEN ÖZEL
GETİRİLİYOR
Çakır, “Rize, İkizdere’den karakovan balı getirtiyoruz. Balların genel özelliği olarak polenleri alınmaz. Tuzak kurulmadığı için poleni kendi içinde barındırıyor. İnsanlar bal alırken önce peteklerine baksınlar. Simetrik altıgen hâlindeyse temel petektir. Bal yaşına göre arının özellik gösterir. Bulunduğu bölgeye de göre de değişiklik gösterebilir” dedi.
B VİTAMİNİ DEPOSU
Çakır, şöyle devam etti:
“Kaliteli balın kilogramı 80 ilâ 100 liradır. Özellikle b komleksi vitaminlerin tamamı arı ürünlerinde bulunuyor. Mide rahatsızlıklarında doğal reçine sırlama yapar; ülsere gastrite çok çok iyi gelir. Bal, tek başına bile öksürüğü kesebilecek özelliklere sahip.”
HER BAL KALİTELİ DEĞİL
Vatandaşların bal konusunda duyarlı olmasını isteyen Çakır, “Günümüzde bal deyince insanların akılları karışıyor. 7 kilogramı 100 lira diye bahsedilen ballar var. Bunlar genelde sentetik ballar. Biz, 5 yıldır, arıcılarımıza tembihleyerek bal yaptırıyoruz. Önemli olan balın kalitesidir. Yılda 1 sefer bal çıkar ama bizim üreticilerimiz 4 sefer bal çıkarabiliyor. Bu da besleme ile oluyor. Besleme ile bala glikoz ya da şeker yediriliyor; ya da katkı maddesi katılıyor” ifadelerini kullandı.
>> Burak AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme