Bakanlık'tan Afyon Belediyesi'ne Bedelsiz Tahsis

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Kocatepe Spor Kompleksi'ndeki tesislerin Afyonkarahisar Belediyesi'ne bedelsiz tahsisini onayladı

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, 10 Mayıs 2024 tarihinde gönderdiği yazıda Kocatepe Spor Kompleksinde yer alan Zafer Stadyumu (B Blok, Çok Amaçlı Salon ve bodrum katında bulunan B Bloğa ait depolar hariç), 8 adet Doğal Çim Antrenman Sahası ile birlikte portatif (çelik, üstü kapalı), 1 adet 288, 1 adet 192 ve 1 adet 300 seyirci kapasiteli tribün, 2 adet Sentetik Çim Yüzeyli futbol sahası, 2 adet Doğal Çim Yüzeyli müsabaka sahası ile birlikte portatif (çelik, üstü kapalı) 2 adet 500 seyirci kapasiteli tribün, 2 adet 4’lü Soyunma Odası, 1 adet 2’li Soyunma Odası, 1 adet 4’lü Prefabrik Soyunma Odası, 1000 tonluk su deposu ve 100 tonluk su deposunun Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına olan bedelsiz tahsis süresinin bittiğinden yeniden tahsisinin talep edildiği bildirildi.

YAZI VE TALEP İŞLEME ALINDI

Yazı ve talep, Genel Müdürlük tarafından işleme alındı. Genel Müdürlük, Resmi Gazete’nin 5 Mayıs 2005 tarihli ve 25806 sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 5340 sayılı Kanunun 3’üncü maddesi ile 3289 sayılı Kanuna eklenen Ek 11’inci maddesi ”Gençlik ve Spor Bakanlığı veya il müdürlüklerinin mülkiyetinde veya kullanımında bulunan spor tesisleri veya taşınmazların kullanım veya intifa hakkı; spor federasyonlarına, en az üçü olimpik olmak üzere toplam altı spor dalında faaliyet gösteren gençlik ve spor kulüplerine, yerel yönetimlere, kamu kurum ve kuruluşlarına protokol ile bedelsiz devredilebilir.” hükmünü  esas alarak incelemelerini tamamladı.

Haber

BEDELSİZ TAHSİS ONAYLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin’in oluru ile  Kocatepe Spor Kompleksi’nde belirtilen tesislerin Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına devredilmesi amacıyla sözleşme hazırlanması, tesisin her türlü bakım-onarım ve işletme giderlerinin (elektrik, su, doğalgaz, personel vs.) Belediye tarafından karşılanması, tesiste alkol, tütün ve tütün mamullerinin bulundurulmaması, protokol hükümlerinin İl Müdürlüğünce takip edilerek görülen aksaklıkların Genel Müdürlüğe bildirilmesi, tesisin ticari amaçla kullanılmaması ve üçüncü kişilere devredilmemesi, tesiste yapılması düşünülen değişiklik ve imalatlara ilişkin mimari uygulama projeleri ile vaziyet planlarının müellif mimar tarafından imzalanarak tasdik edilmek üzere Genel Müdürlüğe gönderilmesi, gerektiğinde Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün sportif amaçlı faaliyetlerinde ücretsiz olarak kullandırılması, tahsis süresi boyunca tesiste yaşanabilecek tüm problemlerden kaynaklanan cezai ve hukuki sorumluluğun Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına ait olması ve hazırlanacak olan sözleşme hükümlerinin Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün denetiminden geçtikten sonra imzalanması şartlarıyla; tahsis onaylandı. Bu bağlamda Afyonkarahisar Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne, 1 yıl süreyle bedelsiz tahsis ve 6 ay süreyle geçerli protokol yapma yetkisi verildi.

“PARTİ AYRIMI GÖZETMİYORUZ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, “Devlette devamlılık esastır ilkesi bizim için vazgeçilmezdir. Kocatepe Spor Kompleksimiz ile ilgili daha önce nasıl tahsis işlemleri gerçekleştiyse, şimdi de aynı işlemlerin gerçekleşmesini önemsiyoruz. Şehrimizin yatırımlarına, ülkemizin kalkınmasına, gençlerimizin geleceğine ‘Belediye önce bizim partimizdeydi, şimdi farklı partide’ diye bakmıyoruz. Bir ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesini geçme ülküsüne bir bütün olarak yaklaşıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme