• Haberler
  • Genel
  • Bakanlık, çığ için teyakkuzda – Kocatepe Gazetesi

Bakanlık, çığ için teyakkuzda – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çığ tehlikesini önlemek için harekete geçti Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü 'Çığ Tehlike Haritaları' oluşturuyor. Oluşturulacak haritalar ile çığ tehlikesi olan bölgeler belirlenecek ve söz konusu bölgenin yerleşime açılması durumunda bu haritalar göz önünde bulundurularak, gerekli tedbirler alınacak.Çığlar, ülkemizdeki dağlık alanlarda artan turizm [&hellip]

Bakanlık, çığ için teyakkuzda

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çığ tehlikesini önlemek için harekete geçti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü “Çığ Tehlike Haritaları” oluşturuyor. Oluşturulacak haritalar ile çığ tehlikesi olan bölgeler belirlenecek ve söz konusu bölgenin yerleşime açılması durumunda bu haritalar göz önünde bulundurularak, gerekli tedbirler alınacak.
Çığlar, ülkemizdeki dağlık alanlarda artan turizm tesisleri, HES yapıları, yollar ve enerji nakil hatları gibi faaliyetlerden dolayı can ve mal kayıpları bakımından önemli problemler oluşturuyor. Bu sebeple Orman ve Su İşleri Bakanlığı çığların oluşabileceği alanları belirlemek maksadıyla çığ tehlike haritalarını oluşturmaya başladı. 2015-2016 Yıllarında 3 Adet Çığ Tehlike Haritası OluşturulacakBu çerçevede ÇEM Genel Müdürlüğü 2015-2016 yıllarında, birisi Trabzon Çaykara’da, diğeri ise Rize Elevit (Yaylaköy) Yaylası’nda olmak üzere 2 adet “Çığ Tehlike Haritası yapılacak. Buna ilaveten Orman Genel Müdürlüğünce Çoruh Havzası projesi kapsamında bütün havzayı kapsayacak şekilde çığ tehlike haritası oluşturması çalışmaları devam ediyor.
Çığ kontrol projelerinin genellikle karayolları ve yerleşim yerlerinde hayata geçirildiğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bir risk azaltma faaliyeti olan çığ kontrolünde, rüzgâr perdesi, kar ağı saptırma duvarları, çelik kar köprüleri gibi tesisler inşa ediyoruz. Tesis edilen bu yapılar oldukça pahalı olmakla birlikte, uygulanan projeler ile meydana gelen çığ zararının en aza indirilmesi ya da tamamen önlenmesi hedefleniyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme