• Haberler
  • Genel
  • Bakanlık akreditasyonu dünyada kabul görüyor

Bakanlık akreditasyonu dünyada kabul görüyor

2014-2017 Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı Dış Paydaş Çalıştayı’nda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı akreditasyonunun dünyada da kabul gördüğünü Türkiye’nin son derece ileri teknolojiye sahip olduğunu söyledi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından 2014-2017 Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi [&hellip]

Bakanlık akreditasyonu dünyada kabul görüyor

2014-2017 Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı Dış Paydaş Çalıştayı’nda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı akreditasyonunun dünyada da kabul gördüğünü Türkiye’nin son derece ileri teknolojiye sahip olduğunu söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından 2014-2017 Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı Dış Paydaş Çalıştayı Korel Termal Otel’de başladı.
29-31 Mayıs 2013 tarihlerinde 3 gün sürecek olan çalıştayın açılış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan yaptı. Açılış programında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Tüketilen sanayi ürünlerinin insanlar ve ehil eller tarafından titizlikle takip edilip tüketiciye sağlam şekilde sunulmasının önemine değinen Vali Balkanlıoğlu; “Bir sanayi mamülü üretim süreçlerinde kullanılıyor. Güvenli olmadığı için bizzat onun başındaki işçilerin canına ve malına kast ediyor. Asansörün haladı kopuyor ya da benzer kazalar oluyor. İnsanlar ölüyor buna benzer sayısız örnekler var. Öncelikle İş güvenliğinin sağlanması gerekiyor. İş güvenliğinin gereği olan iş güvenlik malzemelerinin dayanıklı olması gerekirken hilesine kaçılarak ve ucuza mal edilirse iş kazaları da buna paralel olarak artabiliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın akreditasyonu dünyada da kabul görür duruma geldi. Son derece ileri teknolojiye sahibiz. Ülkemiz artık kabuğunu kırdı ve bir yerlere geldi. Bu tür sevindirici gelişmeler hem tüketici hem de bu ülkenin bir ferdi olarak bizleri de mutlu ediyor. Bu vesileyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın tüm çalışanlarını tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum”dedi.
Çalıştay’a Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, bakanlık üst düzey yöneticileri, üniversite temsilcileri, sektörel dernekler, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme