• Haberler
  • Genel
  • Bakan’ın bayram mesaisi memleketinde – Kocatepe Gazetesi

Bakan’ın bayram mesaisi memleketinde – Kocatepe Gazetesi

Ramazan Bayramı’nın üçüncü ve son gününde İhsani’ye’de düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terörün ortadan kalkması için gerekenin yapılacağını söyledi. Türk insanının ülkesi ve bayrağı için kenetlendiğini söyleyen Veysel Eroğlu, Gaziantep'te yaşanan saldırının insanlık dışı bir hareket olduğunu ifade etti. Yunanistan'ın Türkiye'den Sakız Adası yangını konusunda yardım talep etmediğini doğrulayan [&hellip]

Bakan'ın bayram mesaisi memleketinde

Ramazan Bayramı’nın üçüncü ve son gününde İhsani’ye’de düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terörün ortadan kalkması için gerekenin yapılacağını söyledi.

Türk insanının ülkesi ve bayrağı için kenetlendiğini söyleyen Veysel Eroğlu, Gaziantep’te yaşanan saldırının insanlık dışı bir hareket olduğunu ifade etti. Yunanistan’ın Türkiye’den Sakız Adası yangını konusunda yardım talep etmediğini doğrulayan Eroğlu, Sakız Adası’ndaki yangının Türkiye için söndürülmesi çok kolay bir yangın olduğunu açıkladı. İscehisar İlçesi’nin Karaağaç Köyü’nde yüzlerce kişilik kuyrukla karşılanan Eroğlu, devlet başkanı gibi karşılandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın unutulduğunu fark eden Eroğlu, korumalarıyla sunucuyu uyararak program başlamadan İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun yapılmasını sağladı.

TERÖRÜN BİTMESİ İÇİN GEREKEN YAPILACAK
İhsaniye İlçesi’nde belediye düğün salonu bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Veysel Eroğlu, İhsaniyeliler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bayramlaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Veysel Eroğlu, Gaziantep’te yaşanan terör saldırısının tüm Türkiye’yi derinden etkilediğini ifade etti. Terörün birlik ve beraberlikle sona erdirileceğine değinen Eroğlu, “Yaşanan olay çok acı bir durum. Terör örgütünün bayram demeden böyle bir olaya girişmesi lanetlenecek bir durum. Terörün ortadan kaldırılması için gereken yapılacaktır, kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
EROĞLU, GAZİANTEP SALDIRISINI
DEĞERLENDİRDİ
Terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı tek başına eylem yapamayacağını belirten Bakan Veysel Eroğlu, terör örgütünün arkasında Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olan ülkeler olduğunu söyledi. Türk milletin bu acıya da metanetle katlanacağına inandığını söyleyen Eroğlu, “Terörü destekleyen ülkeler var. Onların da destek verdikleri bu terör belasına dikkat etmesi gerekir. Bir gün bu bela onları da vurur. Milletimiz sabır ve metanetle bu acıya katlanacak ve terörün de sonu gelecektir. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bayram günü şehadete ulaşmışlardır. Yaralılara acil şifa diliyorum, milletimiz güzel günlere ulaşacaktır. Bu ülke bu millet büyük bir millettir. Bu ülkenin bir karış toprağını dahi hiç bir güç alamaz. 75 milyon insan bu vatan, bu bayrak için kilitlenmiş, kenetlenmiştir. Canımızın son damlasına kadar vatanımızı müdafaa ederiz. Yeter ki birlik beraberliğimizi daha da pekiştirelim. Acılı ailelere baş sağlığı diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Ama bu acıyı hepimiz içimizde hissettik. Büyük ızdırap duyduk, büyük acı yaşadık. Böyle bir vicdansızlığı anlamak mümkün değil. Bunlar insanlık dışı bir hareket. Bunu yapan insan olamaz.”diye konuştu.
SAKIZ ADASI YANGINI
BİZİM İÇİN KÜÇÜK BİR YANGIN
Yunanistan’ın Çeşme İlçesi karşısında günlerdir yanan adası Sakız Adası’na çıkan yangında Türkiye’nin yardımda bulunmayı talep edip etmediği de sorulan Veysel Eroğlu, Türkiye’nin yangının çıktığı ilk andan itibaren yardım göndermeye hazır olduğunu Yunanistan’a ilettiğini anlattı. Ormanların tüm dünyanın malı olduğunu, bu nedenle yangın gibi durumlarda ülkelerin birbirine yardım etmesi gerektiğine değinen Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Bizden talep olduğu anda biz yardıma hazırız. Ülkeler bazen biz söndürürüz diye yardım talep etmiyorlar. Başka ülkelerde yangın çıktığı zaman anında o ülkeye yardım isteyip istemediklerini soruyoruz. Yardım isteyenlere bir dakika kaybetmeden yangın ucakları gönderiyoruz. Sakız Adasında çıkan yangın bizim için çok kolay yangın. Bizde günde o yangın gibi 20 30 yangın çıkıyor. Hava ve kara ekiplerimiz anında müdahale edip söndürüyoruz. Ben bakan olarak bilgisayar ortamından tüm yangınları ve müdahaleyi takip ediyorum. Orman yangınıyla mücadele konusunda ileri bir teknolojiye sahibiz. Sakız Adası için yardım istenirse göndermeye hazırız. Bu yangının söndürülmesi bizim için kolay. Bazı ülkeler yangın çıkınca bile bunu ar meselesi adlediyor, yardım konusunda talepte bulunmuyor. Sakız adasının neredeyse 5’te biri yandı. Oysa ormanlar bütün insanlığın ortak malıdır. İsrail’deki yangını söndürdük. Yunanistan’da, Makadonya’da, Gürcistan’da ve Rusya’da yangın söndürmelerine katıldık. Daha önce Suriye’de de yangın söndürdük. Yunanistan’dan şu ana kadar talep gelmediğinden yapacak bir şey yok.”
TESİSİN TEMELİNİ
GÜLCAN MINGIR’LA BİRLİKTE ATTI
İhsaniye’nin ardından Döğer beldesinde Döğer – Emre Göleti ve Sulaması Tesisi ile Bayramaliler Göleti ve Sulaması’nın ortak temel atma törenine katılan Bakan Veysel Eroğlu, törende tüm çiftçilere damlamalı sulama yapmalarını tavsiye etti. Eroğlu, suyun ekonomik kullanımı ve toprağın korunması için damlamalı sulamanın önemine değindi. Çiftçinin su sorunu yaşamaması için yer altı sularını da sulama hizmetlerinde kullanılacağını ifade eden Eroğlu, “Türkiye’de suyla buluşmayan toprak kalmayacak” diye konuştu. Temeli atılan tesislerin 1 Haziran 2013’e kadar tamamlanmasını isteyen Eroğlu müteahhitin elini tutarak uzun süre pazarlık yaptı. Temel atma törenine Avrupa Atletizim Şampiyonu Gülcan Mıngır’ı da davet eden Eroğlu, Mıngır’ın başarılarıyla Türkiye’nin gururu olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler Gülcan Mıngır ve beldenin en yaşlısı Cemal Gürmüş ile birlikte butona basarak tesislerin temelini attı.
BAKAN EROĞLU’NUN İSTİKLAL
MARŞI HASSASİYETİ
Temel atma törenin ardından İscehisar İlçesi’nin Karaağaç Köyü’ne giden Bakan Veysel Eroğlu, Karaağaç’ta devlet başkanı gibi karşılandı. Sayısı bini bulan Karaağaçlılar Bakan Veysel Eroğlu’yla bayramlaşmak için metrelerce kuyruk oluşturdu. Kendisini güneş altında bekleyenlerle tek tek bayramlaşan Veysel Eroğlu, çocuklar ve gençler tarafından ‘barajlar kralı, Veysel Eroğlu’ sloganlarıyla karşılandı. Bayramlaşma boyunca kendisine davulla eşlik eden davulcuya 100 TL bahşiş veren Eroğlu, tören öncesi sunucunun Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nı anons etmeyi unuttuğunu fark etti. Hemen korumalarıyla duruma müdahale eden Eroğlu, tören öncesi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın yapılmasını sağladı.
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Karaağaç Göleti ve Sulama Tesisi’nin temelini atan Eroğlu, tesisle 2 bin 560 dekar tarım arazisinin suya kavuşturulacağını belirtti. Tesisin toplam maliyetinin 6 milyon lirayı bulacağını söyleyen Eroğlu, tesisin hizmete girmesinin ardından yıllık 1 milyon 820 bin liralık gelir artışı elde edileceğini kaydetti. Konuşmasında Şırnak’ta bir askeri aracın devrilmesi sonucu 6 askerin şehit olduğunu anlatan Veysel Eroğlu, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. İscehisar Belediyesi’ndeki bayramlaşma öncesi basın mensuplarının şehitlerden birinin Afyonkarahisarlı olduğunu söylemesi üzerine Eroğlu, “Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Maalesef askeri bir araçta giderlerken kaza geçirdiler. 10 askerimiz hayatını kaybetti. Bu kahramanlara Allah gani gani rahmet etsin. Ruhları şad olsun. Tabii bunlardan biri de Sinanpaşa İlçemiz’denmiş. Ben bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün ailelere de sabrı cemil ihsan buyursun cenabı Allah. Milletimizin başı sağolsun” dedi.
FATMA ŞAHİN’İN ANNESİNİN
VEFATINI GAZETECİLERDEN ÖĞRENDİ
Gazetecilerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin´in 64 yaşındaki annesi Perihan Kıymık tedavi gördüğü Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi’nde hayatını kaybettiğini söylediği Bakan Veysel Eroğlu, vefat haberini soruyla birlikte öğrendiğini söyledi. Bakan Şahin’in annesinin hasta olduğunu bildiğini ifade eden Eroğlu, “Fatma Hanım’ın annesi hastaydı. Hatta annesinin rahatsızlığı için Gaziantep’e gitmişti. Ben duymamıştım ama eğer rahmetli olmuşsa, Allah kendisine de gani gani rahmet eylesin. Fatma Şahin Bakanımız’a da sabrı cemil ihsan buyursun. Kederli ailesine başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.
BAYAT’TA REKREASYON
ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI
İscehisar Belediyesi’ndeki bayramlaşmanın ardından Bayat İlçesi’ne giden Bakan Eroğlu, burada düzenlenen bayramlaşma törenin ardından Bayat Göleti Rekreasyon çalışmalarını başlattı. Bayat’ın ardından Derbent’e geçerek Derbent Göleti ve Sulaması Temel Atan Eroğlu, temel atma törenine katılanlara Afyonkarahisar’da yapılan yatırımları anlattı. Bakan Eroğlu’na ziyaret ve temel atma törenleri boyunca Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Jandarma Alay Komutanı Kd Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile ilçe kaymakamlarıyla ilçe ve belde başkanları eşlik etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme