• Haberler
  • Siyaset
  • 'Bakanımızın devam edeceğini düşünüyoruz' – Kocatepe Gazetesi

'Bakanımızın devam edeceğini düşünüyoruz' – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven dün öğlen partide düzenlediği mutat basın toplantısında gündemi değerlendirdi.'GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ'Bereketi ve tüm güzelliğiyle Ramazan ayının devam ettiğini ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Allah'ın rahmeti ile hava durumunun da iyi olduğunu belirtti. Dünya Çevre Gününü kutlayan Yurdunuseven 'Biz AK [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven dün öğlen partide düzenlediği mutat basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
“GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Bereketi ve tüm güzelliğiyle Ramazan ayının devam ettiğini ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Allah’ın rahmeti ile hava durumunun da iyi olduğunu belirtti. Dünya Çevre Gününü kutlayan Yurdunuseven; “Biz AK Parti olarak her zaman bu vatanı gençlerimize, torunlarımıza emanet bırakmak için dedelerimizden aldığımız emaneti layıkıyla, daha güzel bir çevre ile daha güzel bir dünya ile emaneti torunlarımıza iade etmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah halkımız takdir ettiği müddetçe de bunlara devam edeceğiz” dedi.
15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ
İbrahim Yurdunuseven, geçen hafta AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri olarak Afyonkarahisar Belediyesi’nin tertip ettiği çadır ve mahalle iftarlarına katıldıklarını belirtti. İftar programları çerçevesinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiklerini söyleyen Yurdunuseven; “Şehit aileleri ve gazilerimizle birarada olmaktan memnunuz. Şehitlerimize ne kadar dua etsek, ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlar bu vatan, millet ve devletin bekası için özellikle 15 Temmuz 2016 tarihinde ki darbe kalkışmasında 245’e yakın şehidimiz de bu vatanın ikinci kurtuluşunu sağlamışlardır. O nedenle şehit aileleri ve gazilerimizle yaptığımız iftara da ayrıca önem verdik” diye konuştu.
AFYON SPORUN DA MERKEZİ
Afyonkarahisar Belediyesi çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren İbrahim Yurdunuseven, son olarak önce ki gün 27 milyon TL bedellik Meydan Projesi için tekliflerin verildiğini kaydetti. 400 günlük sürede meydan projesinin tamamlanmasının planladığını ifade eden Yurdunuseven; “Defterdarlık önünde ki yolda battı-çıktı çalışması için faaliyet başladı. İnşallah orada da kısa sürede çalışmanın 8 aylık bir süre içerisinde biteceği söylendi. İnşallah onu da faaliyete geçireceğiz. Yine Afyonkarahisar’a marka oluşmasında katkı sağlayacağına kanaat getirdiğim Spor Merkezi olacağını da söylemiştik. Bunun bir adımı olarak da Enduro Motor Sporlarının ilk ayağı da Afyonkarahisar’da yapıldı. Basketbolda da önümüzde ki hafta U13-U14’ler olacak. Bu şekilde sporun da merkezi olduğumuzu göstermeye başladık. Bu çalışmalardan dolayı başta Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Çoban başta olmak üzere tüm Belediye personeline bu vesile ile çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BAKANIMIZ ÇALIŞKAN
VE İLKLERİ YAPIYOR
Kocatepe Gazetesi muhabirinin kabine değişikliği durumunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun pozisyonunun ne olacağı yönündeki soruyu cevaplandıran Yurdunuseven şöyle konuştu: “Biz bu konuda bir şey söylemeye yetkili değiliz. Ama Sayın Bakanımızın devam edeceğini düşünüyoruz. Çünkü hakikaten çok çalışkan ve dünyada ilkleri yapan bir isim. Daha önce de söylemiştik Kıbrıs’a askıyla ilk suyu götüren, yine Zeynel Bey Türbesini bulunduğu yerden başka bir yere hiçbir zarar vermeden tarihi değerlere sahip çıkılarak naklini sağlamıştır. Sayın Bakanımız ilkleri gerçekleştirmiştir. Biz inşallah bakanımızın yine görevine devam edeceğini düşünüyoruz”
“BU KRİZ DE ATLATILATILIR”
Katar’da yaşanan süreci değerlendiren Yurdunuseven şunları söyledi: “Biz dünya da barış yaşanmasını isteyen bir iktidarız. Tüm dünyanın barış içerisinde olmasını istiyoruz. Maalesef bu İsrail ve ABD oyunları ortaya bazı şeyler çıkarıyor. Bununda arkasında bir oyun olduğunu düşünüyorum. Ama tüm bunlara rağmen bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız bir telefon diplomasisiyle bu gerginliği gidermek üzere aracılık etmektedir. İnşallah sonu hayırlı olur. Bugün (dün) Katar’ın geri adım attığı yönünde haberleri gazetelerden okudum. Ayrıntılarını bilmiyorum. Bu krizinde atlatılacağını düşünüyorum.”
VATANDAŞLIKTAN
ÇIKARMA ENGEL DEĞİL
FETÖ soruşturması kapsamında HDP Milletvekilleri ve emniyet imamlarında olduğu 130 kişi hakkında vatandaşlıktan çıkarma kararı gönderildiğini belirten Yurdunuseven; “Bu kişiler 3 ay içerisinde Türkiye’ye dönmedikleri takdirde vatandaşlıktan çıkarılacaklar. Fakat kendisini hukukçu zanneden bazı arkadaşlar yanlış yorumlara gitmişler. Vatandaşlıktan çıkarılırsa Türkiye nasıl yargılayacak? Bu yaklaşımla bunun üzerine kapatıyorsunuz gibi bazı söylemler oldu. Bunlar kesinlikle gerçeğe aykırı. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece kendi vatandaşlarını yargılama yetkisine sahip değil. Vatandaşı olmayanları da yargılama yetkisine sahip. Türkiye sınırları içerisinde bir suç işlenmişse vatandaş olsun olmasın onları yargılama yetkisine sahip. Burada amaçlanan bizim o asil kimliğimizi, asil pasaportumuzu bu insanların taşımalarını istemiyoruz. Diyoruz ki, artık sen bir Türk vatandaşı olarak Türk kimliği ve pasaportu ile dünya da endam gösterme. Biz seni Türk olarak kabul etmiyoruz. Türk kimliği ile dolaşmanı istemiyoruz. Eğer doğru düzgün insan isen Türkiye’ye gel aklan. Üç ay içerisinde gel yargılan aklanabiliyorsan aklan. Varsa da cezanı çek. Yoksa bizim kimlik ve pasaportumuzla artık dünya devletlerinde itibar görme. FETÖ kapsamında vatandaşlıktan çıkarma iade edilmelerine engel değildir. İade talep hakkımız halen devam eder. İade olmaları halinde yargılama hakkımız da vardır. Bunlar açık ve nettir, problem yoktur” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme