• Haberler
  • Genel
  • Bakan'dan 'Zafer' teşekkürü – Kocatepe Gazetesi

Bakan'dan 'Zafer' teşekkürü – Kocatepe Gazetesi

'AK Parti'nin oyu diğerleriyle mukayese bile edilemez' Çevde ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da 12 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Afyonkarahisar’da CHP’nin aldığı oyların beklentilerinin üzerinde olduğunu belirten Bakan Eroğlu, diğer partilerin AK Parti’ye karşı birleşmesine rağmen Afyonkarahisar’daki her 3 oydan 2’sini aldıklarını anlattıAfyonkarahisar’da gazetecilerle bir araya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Korel Termal Otel’de [&hellip]

Bakan’dan “Zafer” teşekkürü

“AK Parti’nin oyu diğerleriyle mukayese bile edilemez”

Çevde ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da 12 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Afyonkarahisar’da CHP’nin aldığı oyların beklentilerinin üzerinde olduğunu belirten Bakan Eroğlu, diğer partilerin AK Parti’ye karşı birleşmesine rağmen Afyonkarahisar’daki her 3 oydan 2’sini aldıklarını anlattı
Afyonkarahisar’da gazetecilerle bir araya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Korel Termal Otel’de düzenlenen toplantıda Afyonkarahisar ve ilçelerinde partisinin aldığı oyları değerlendirdi. Afyonkarahisar’daki seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme-lerde bulunan Bakan Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oy nedeniyle şaşkınlık yaşadığını kaydetti. Eroğlu, “CHP’nin bu kadar oy almasını beklemiyorduk. Herhalde Sayın Kılıçdaroğlu’nun uçuk, hayali bir takım vaatleri bir takım kararsızları etkilemiş olabilir. Bir de tabii bazı gruplar da AK Parti’nin önünü keselim diye en azından onlara destek vermiş olabilir. Görüldüğü gibi AK Parti, milletimizin partisi. Önümüzü kimsenin kesemeyeceği ortaya çıktı” dedi.
“Mukayese bile edilmez”
Afyonkarahisar’ın 2002’den bu yana her seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne büyük bir destek verdiğini hatırlatan Eroğlu, “Analizlere bakarsak Türkiye ortalamasının üzerinde Ak Parti oy almıştır. 2002 seçimlerinde Türkiye genelinde AK Parti yüzde 34 oy almışken Afyonkarahisar’da yüzde 43’le desteklemiştir. 2007’de yüzde 47 rey almışken, AK Parti Afyon’da yaklaşık yüzde 54’le desteklemiştir. Şu anda AK Parti yüzde 50 rey almıştır, Afyon genelinde de yüzde 61 dolaylarında rey almıştır. Diğer partilerle mukayese kabul etmeyecek derecede fark var” diye konuştu.
Yeni müjdeler 30 Ağustos’ta
AK Parti’nin müjde geleneğinin sürdürüleceğini kaydeden Eroğlu, “Yeni müjdelerimiz var. 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan itibaren müjde vermeye başlayacağız. Gönül isterdi ki 5 müjde verelim, ama 3 milletvekilimiz var. 3 müjde olacak” ifadelerini kullandı. Eroğlu, CHP ve MHP milletvekillerinin de müjde vermek istemesi durumunda nasıl bir davranış sergileyeceklerinin sorulması üzerine “Memnuniyetle karşılarız” dedi. Eroğlu, yerel seçimlerde de AK Parti’nin revaçta olacağına inandığını söyledi. (Kocatepe)

Zeybek’ten iddialı ima

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun basın toplantısında sunuş konuşması gerçekleştirdi. Zeybek, Afyonkarahisar’da AK Parti’nin başarı kazandığını belirtti, ancak muhalefet partilerine yüklenmeyi de ihmal etmedi. Zeybek, şöyle konuştu:
“12 Haziran seçimlerini kazasız-belasız kimsenin burnu kanamadan alnımızın akıyla gerçekleştirdik. Tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 2002’den beri girmiş olduğumuz tüm seçimlerde oylarını artırarak iktidarda kalan belki de dünyadaki tek partiyiz. Bizler, 5 hayal değil demiştik. Eğer ayak oyunları olmasaydı seçimin neticesi MHP’nin barajı aşıp aşmamasına bağlıydı. Aştığı anda 4-1 oluyordu. CHP’nin 2007’de almış olduğu oylara göre Afyonkarahisar’dan oy alma şansları yoktu. Bu seçimde gözüktü ki bir tarafta AK Parti, diğer tarafta tamamıydı. Yeter ki AK Parti bir milletvekili daha çıkarmasın diye bütün partiler işbirliği yaptılar. 2007’de AK Partinin oyu 206 binken, bu seçimde 257 bine çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2007’deki oy oranı 80 bin 700 iken seçmen sayısı artmasına, bazı grupların 2007’de MHP’ye oy vermemesine rağmen , bu seçimde oy verdiler. Oyları 79 bine düştü. Memlekette sosyal demokrat seçmen mi çoğaldı da 69 bine çıktı? Demokrat Parti’nin 26 bin oyu vardı, DP’nin oy oranı 6 bine düşmüş. Bazı ilçelerde sonuçlara baktığımızda Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarında ciddi bir düşüş var. Düşen miktar kadar Halk Partisi’nin oylarında yükselme var. Buna rağmen bizim insanımız Afyon halkı sağduyu sahibi. Çok şükür oylarıyla bize gönül verdiler. Bugüne kadar verilen oylara hiç ihanet etmedik, bundan sonra da hizmetlere devam edeceğiz.”

İktidarın formülü: Samimiyet ve dürüstlük

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti’nin oy kazanarak tekrar iktidara gelmesinin formülünü açıkladı: Samimiyet ve dürüstlük

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidar partisinin oylarını artırmasının formülü araştıracağız” sözleri hatırlatılması ve “Bunun formülü nedir” sorusunun sorulması üzerine, iktidar partisinin formülünü açıkladı. Eroğlu, “Formülü bir defa samimiyet, dürüstlüktür, iftira atmayacaksınız, çalışacaksınız. çıraklık dönemini atlatıp ustalık dönemine geçeceksiniz. Halkın içinden çıkmak, halkla gönül bağı kurmak çok önemlidir. Halkı saf yerine koyanları halk onları sandığa gömer. Bir Eskişehir Milletvekili (MHP’li Prof. Dr. Ruhsar Demirel) AK Parti’ye oy verenleri cahillikle suçluyor. İyi de senin bilgin ne ki?” dedi.
“Diğer partiler korku
siyaseti yürüttü”
Muhalefet partilerinin yanlış bir siyaset yürüttüklerini kaydeden Eroğlu, “Diğer partiler, muhalefet, vatandaşa korku siyaseti takip ediyordu, korku veriyordu. AK Parti seçilirse sizin hayat tarzınıza karışır, böyle bir kanaat vardı. Ama 8 buçuk yıldır bizim hiç kimsenin yaşam tarzına, giyim kuşamına karışmadığımız ortada. Diğer muhalefet partilerinin bu şekilde bazı yanlış beyanlarının da boşa çıktığı anlaşıldı” diye konuştu.
“Sayın Başbakanımızın takdiri”
Gazetecilere hitaben “Bizi izlemeye devam edin” diyen Eroğlu, yeni Bakanlar Kurulu’nda Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanı olup olmayacağına ilişkin soruya da “Başbakan şu anda çalışıyor. Kafasına yerleşmiştir. Dereyi görmeden paçaları sıvamam. Afyonkarahisar’ın hizmetkarı olacağız. Neticede biz milletvekiliyiz. Milletimizin temsilcisiyiz. Sayın Başbakanımızın takdiridir. Başbakan kiminle çalışacağını kendisi takdir eder. Herkes bunu takdir eder, tebrik eder ve olgunlukla karşılar.” sözlerini sarf etti.
HES’ler hakkında yanlış algılama var
Karadeniz’de de AK Parti’nin önemli oranda oy aldığının hatırlatılması üzerine Karadeniz’de dereleri ıslah ettiklerini, Hidroelektrik Santralleri (HES) ile ilgili yanlış anlaşılmaların da düzeltilmeye başlandığını aktardı. HESlerin yararlarını ve doğaya zararlı olmadıklarını belirten Bakan Veysel Eroğlu, HES’lere karşı çıkan çevrelerden birinin enerji sektörünün örgütlediği insanlar, birinin ise o bölgede yaşamayan insanların doğa bozulacak korkusu olduğunu söyledi. Zaman zaman HES’lerin yapıldığı bölge halklarının da HES’lere tepki gösterdiğini ifade eden Eroğlu, halka HES’leri daha iyi anlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. (Kocatepe)

Afyonkarahisar’ın hizmetkârı
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun basın toplantısında yararlandığı sunum, basın mensuplarına dağıtıldı. Sunumda Bakan Eroğlu’nun seçimden sonra yayınladığı teşekkür mesajına da yer verildi. Bakan Eroğlu, teşekkür mesajında “Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu” ünvanı ye-rine “Afyonkarahisar’ın Hizmetkârı” ünvanını kullandı.

Bakan’a “Baba olalım” mesajı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, toplantıdan önce gazetecilerle sohbet ederken, internette sosyal paylaşım sitesi Twitter’da Babalar Günü’nü kutladığını, kendisine bir vatandaşın “Öğretmenleri bir an önce kadroya alın. Biz de baba olalım” diye mesaj atıldığını söyledi. Eroğlu, vatandaşa karşılık olarak hayırlı bir baba olması temennisinde bulundu.

En çok desteğe mükafat

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 12 Haziran seçimlerinde
AK Parti’ye en çok desteği veren İscehisar’ı ödüllendireceklerini kaydetti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirirken ilçeler üzerinde de durdu. AK Parti’nin bütün ilçelerde oylarını artırdığına dikkat çeken Eroğlu, “Bütün ilçelerde artışı bekliyordum, bazılarında daha fazla artış bekliyorduk. il başkanımızla birlik ilçeleri ziyaret edeceğiz. Birinci olan İscehisar, ona teşekkür ediyoruz. Her seçimde gerçekten İscehisar yüzümüzü ak eden bir ilçemiz. Birinci olan bir ilçeye ve ilk 3’e giren beldelere de özel bir mükafatımız olacak. Onları duyuracağız. ne talep ederlerse, altyapı çalışması olabilir, atıksu arıtma tesisi olabilir, baraj-gölet olabilir. Marifet iltifata tabidir” dedi.

Taahhüt mü, değil mi?

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun basın toplantısında bir gazetecinin “Zafer Havaalanı’ndan raylı sistem yapılacağına ilişkin bir söz veril-mişti. Bu projenin güzergahı, projesi belirlendi mi” sorusuna Bakan Eroğlu ile Milletvekili Halil Ürün, iki ayrı yanıt verdi.
Bakan Eroğlu, bu soruyu “2023 Vizyonu içinde yapılır, merak etmeyin. Bunun projesi hazırlanacak. Bunların müjdesini yapacağız” şeklinde yanıtlarken, Halil Ürün ise “Sayın Bakanımız 2023 Vizyonu diye açıkladı. Adı üstünde vizyon. Bunun içindekileri taahhüt olarak almanız kanaatimce doğru değil. Bu taahhüt değil, bu bir vizyon. Bu vizyona çalışacağız 2023’e kadar. Vizyon kelimesinin doğru anlaşılmasını istirham ediyoruz.
Raylı sistem de bir vizyondur, vizyonumuzda böyle bir sistem vardır. Ama tabii ki fizi-biletisi yapılacak, zamanı gelince açıklanacak” dedi. Bunun üzerine Bakan Eroğlu, “Yaparız, zor bir şey değil” diye konuştu. (Kocatepe)

Eroğlu, bilim ve teknolojiye uzak değil

Basın toplantısında yararlandığı sunumu isteyen gazetecilere, sunumu elektronik ortamda gönderen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecilerin e-postalarını tek tek alarak, e-tabletine aktardı. Toplantı biter bitmez sunumu e-postalara yollayan Eroğlu, teknolojiyi mümkün olduğunca yakından takip ettiğini kaydetti. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti’den 24. Dönem Milletvekili seçilen Halil Ürün ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da katıldı.

Kaymak gün boyu güç vermeye yetiyor

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, basın mensup-larıyla bir araya geldiği toplantı öncesi toplantıya katılanlarla birlikte kahvaltı etti. Kahvaltı sırasında Belediye Başkanı Çoban ve İl Başkanı Mehmet Zeybek’le kaymak üzerine sohbet eden Eroğlu, “Seçim sürecinde sabahları kaymak yiyordum. O bana bütün gün güç veri-yordu. Bütün gün bir daha bir şey yemesem idare ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme