• Haberler
  • Genel
  • Bakan’dan açılışlı, temel atmalı bayramlaşma

Bakan’dan açılışlı, temel atmalı bayramlaşma

Kurban Bayramını Afyonkarahisar ve ilçelerinde geçirecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramın 3. günü Dazkırı, Evciler, Dinar ve Sandıklı ilçelerini ziyaret edecek. Bakan Eroğlu, ziyaretlerinin yanı sıra temel atma ve açılış törenlerine de katılacak İlk olarak Dazkırı’ya gidecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada Dazkırılı hemşehrileriyle bayramlaşacak ve 5.500.000 TL'ye mal [&hellip]

Bakan'dan açılışlı, temel atmalı bayramlaşma

Kurban Bayramını Afyonkarahisar ve ilçelerinde geçirecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramın 3. günü Dazkırı, Evciler, Dinar ve Sandıklı ilçelerini ziyaret edecek. Bakan Eroğlu, ziyaretlerinin yanı sıra temel atma ve açılış törenlerine de katılacak

İlk olarak Dazkırı’ya gidecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada Dazkırılı hemşehrileriyle bayramlaşacak ve 5.500.000 TL’ye mal edilen 5 adet projenin açılışını yapacak.
İLK ZİYARET DAZKIRI’YA
Program kapsamında Ahmet- Zübeyde Turba Anadolu Lisesi ile 120 öğrenci kapasiteli pansiyonu hizmete açacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ayrıca Bozan İçmesuyu Tesisi, Arıköy 2. ve 3. Kısım Yağmurlama Sulaması, Kızılören 1. Kısım Yağmurlama Sulaması ile Akarca 2. Kısım Yağmurlama Sulaması projelerinin de açılışını gerçekleştirecek. Vahşi ve açık sulama sistemlerinden modern sulama sistemlerine geçilen Türkiye’de daha az su kullanılarak daha fazla tarım arazisi sulamaya açılıyor. Afyonkarahisar’ın birçok yerinde tesis edilen ve halen inşaatı devam eden projeler sayesinde bölgedeki çiftçilerin daha düşük maliyetlerle daha fazla ürün elde etmesi hedefleniyor.
Dazkırı’da tamamlanan ve 1.285.000 TL’ye mal edilen sulama projelerinin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından hizmete açılması ile Dazkırılı çiftçiler modern sulama tesislerine kavuşacaklar. Yine hizmete açılacak olan Bozan İçmesuyu Tesisi ile de Bozan Köyü’nün içmesuyu ihtiyacı karşılanacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dazkırı’daki programlarının ardından Evciler’e geçerek Belediye Düğün Salonu’nda vatandaşlarla bayramlaşacak ve buradan Dinar’a hareket edecek.
DİNARLILARA ÇİFTE BAYRAM
Dinar’da vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaşacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilçe merkezinde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış törenlerine katılacak. Törende toplam 46.231.000 TL’ye mal edilecek 12 adet tesisten 8 adedinin açılışı yapılacak, 4 adet tesisin de temeli atılacak. Yeni kurulan Dinar Orman İşletme Müdürlüğü’nün resmi açılışını gerçekleştirecek olan Bakan Eroğlu, Çakıcı 2. Kısım, Doğanlı 4. Kısım, Okçular 2. Kısım, Göçerli 3. Kısım, Yıprak 2. Kısım, Tatarlı ve Aktoprak YAS Sulama projelerini hizmete açacak. 100 Yataklı Dinar Devlet Hastanesi, 110 adet toplu konut, cezaevi ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Trafo Merkezinin temelini atacak. 2.131.000 TL’ye mal edilen 7 adet YAS Sulama Projesi’ni de hizmete açacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çiftçilerin daha az su ile daha fazla ürün elde etmelerini sağlayacak. Toplam 44.100.000 TL’ye mal edilecek olan Dinar 100 Yataklı Devlet Hastanesi, 110 adet Toplu Konut, Cezaevi ve OSB Trafo Merkezi’nin temelini atacak olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Dinarlılara çifte bayram yaşatacak.
SANDIKLI’DA DA TEMEL ATILACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dinar’daki programlarını tamamladıktan sonra Sandıklı halkı ile bir araya gelerek hem vatandaşlarla bayramlaşacak hem de 28.375.000 TL’ye mal edilecek tesislerin açılış ve temel atma törenlerine katılacak. Bakan Veysel Eroğlu, törende Menteş Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Ahmet Yumak Anaokulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu 3 adet ek dersliği, Dutağaç, Emirhisar, Ekinhisar Ballık, Karkın 1.Kısım ve Çiğiltepe 1.Kısım YAS ile Yağrmurlama Sulama projelerinin açılışını gerçekleştirecek. Ayrıca Kızık Barajı ve Sulaması ile Başağaç Kasabası Taşkın Koruma Tesisi’nin temelini atacak. Sandıklı’lı çiftçilerin beklediği bu proje ile Kızık Kasabası’na ait 5.190 dekar tarım arazisi suya kavuşturulacak. Çalışmaların başladığı barajın Mart 2015’de tamamlanması planlanıyor. Barajın hizmete girmesiyle bölgede yıllık 3.422.000 TL gelir artışı sağlanacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme