'Bakan ve Müsteşar istifa etmeli'

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Erol Özsoy, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın okullarda kutlanması uygulamasını hayata geçiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Bakanlık Müsteşarı Emin Zararsız'ı istifaya davet etti Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Erol Özsoy, 19 Mayıs ile ilgili bir düzenlemeyi gündeme getiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Bakanlık Müsteşarı Emin [&hellip]

“Bakan ve Müsteşar istifa etmeli”

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Erol Özsoy, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın okullarda kutlanması uygulamasını hayata geçiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Bakanlık Müsteşarı Emin Zararsız’ı istifaya davet etti

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Erol Özsoy, 19 Mayıs ile ilgili bir düzenlemeyi gündeme getiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Bakanlık Müsteşarı Emin Zararsız’ın istifa etmesi gerektiğini bildirdi.
Bu genelgenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın milli olan her şeye karşı savaş açtığının göstergesi olduğunu kaydeden Özsoy, “Bazı gayri milli unsurlar milli değerlerimize, milli bayramlarımıza savaş açmışlar. Bu son derece vahim bir durumdur. Genelgenin gerekçesi törenlerin soğuk havalara denk gelmesidir. 19 Mayıs tarihinde Türkiye’de hava soğuk mu olur? Türkiye’nin ikliminden haberdar olmayan bir müsteşarın bu Bakanlığın başında olması vatandaşlarımızın takdir etmesi gereken bir durumdur. Bu yazıdan anlaşılması gereken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarının okul duvarlarının arasına sıkıştırılmak istendiğidir. Bu yazıdan sonra il ve ilçe kutlama komiteleri stadyum, hipodrom ve diğer alanlarda her hangi bir senaryoya bağlı kalarak çeşitli görsel etkinliklerle bayram kutlaması yapamayacaktır” dedi.
Gönderilen yazı, yönetmeliklere aykırı
Düzenlemenin kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğuna dikkat çeken Özsoy, “Bu yazıyı hazırlayan Müsteşar Mehmet Emin Zararsız ve tabii ki Bakan Ömer Dinçer ilgi gösterdikleri yönetmelik ve yönergelerden de bihaberdir. İlgi yönetmelik ve yönerge incelendiğinde 19 Mayıs Bayram kutlamalarına öğrencilerin katılımını yasaklayan bir madde söz konusu bile değildir. Müsteşar M. Emin Zararsız tarafından imzalanan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in talimatıyla kaleme alınan bu yazı hem kanun ve yönetmeliklere hem de yönergeye açıkça aykırıdır” diye konuştu.
Millete mâl olmuştur
Valiliklere gönderilen ilgili yazıda iyi niyet olmadığını aktaran Özsoy, şöyle devam etti:
“MEB tarafından valiliklere gönderilen yazıda iyi niyet yoktur. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Müsteşar M. Emin Zararsız açıkça 19 Mayıs Bayram kutlamalarını sulandırmak ve okul duvarları arasına hapsetmek istemektedir. Millete mal olmuş bir milli bayramı coşkuyla kutlamaya engel olmak Milli Eğitim Bakanı’nın işi değildir. Tam tersine Milli Eğitim Bakanlığı milli bayramların milli bir coşku ve heyecanla kutlanmasını sağlamakla görevlidir. Bu bayramlara öğrencilerin katılımının sağlanmasını boşa giden bir zaman olarak görmek hem Ömer Dinçer’in hem de Müsteşar M. Emin Zararsız’ın milli değerlerimize bakış açılarını da ortaya koymaktadır. Bütün bu sebeplerle böylesine bir yazıya imza atan M. Emin Zararsız, Yönetmelik ve yönergelere aykırı davranmış suç işlemiştir. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise suçun işlenmesine göz yummuştur. Adının başında mili olan bir bakanlığın başında bu kişilerin olması Milli Eğitim Bakanlığının varlık sebebine aykırı bir durumdur ve derhal istifa etmeleri gerekmektedir.”
“Savcılıklara suç
duyurusunda bulunacağız”
Özsoy, Atatürk’un Samsun’a çıkışının çok önemli bir gelişme olduğunu hatırlatarak açıklamasını “Bu talimatın altına imza atan kimse hakkında hem idari soruşturma yapılmasını isteyeceğiz hem de Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız. 19 Mayıs törenlerini kutlamamak ne demek? Şayet bu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bilgisi dahilinde oluşturulmuş bir talimatsa böyle bir insanın Milli Eğitim Bakanlığı gibi ‘milli’ özelliği olan bir Bakanlığın başında uzun süre oturması artık mümkün değildir, Milli Eğitim Bakanlığından istifa etmesi gerekir. Atatürk’ün Samsuna çıkması çok önemli bir tarihtir. Bu tarihi kimse sulandıramaz” sözleriyle bitirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme