Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Soylu, Afyonkarahisar’da TRAFİK DENETİMİNE KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Kurban Bayramı trafik tedbirlerini yerinde denetlemek üzere Afyonkarahisar’da trafik denetimine katıldı

 

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde emniyet ekiplerinin yol uygulamasına katılan Bakan Süleyman Soylu, Vali Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven sürücü ve yolculara iyi bayramlar diledi. Bakan Soylu İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’den trafik denetlemelerine ilişkin bilgi aldı. Daha sonra Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde yol uygulamasına katılan Soylu, sürücülere ve yolculara uyarılarda bulundu, durdurulan araçlardaki yolculara ve çocuklara da hediye verdi.
SÜRÜCÜ VE
YOLCULARLA GÖRÜŞTÜ
Ardından İçişleri Bakanlığının “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” projesi kapsamında araçları ile çadır içerisine alınan ve kural ihlali sonucunda yaşanacak kaza ve sonrasında ortaya çıkabilecek sonuçlara ilişkin görüntülerin izletildiği sürücü ve yolcularla görüşen Bakan Süleyman Soylu, kurallara uyulması noktasında uyarıları bir kez daha hatırlatarak, iyi bayramlar dileklerini iletti.
“162 BİN 800 PERSONEL GÖREV ALDI”
Bakan Soylu, bayram tatilinin girmesiyle kara yollarında trafik yoğunluğu yaşanmaya başladığını belirterek, yaklaşık 162 bin 800 personelle bütün bayram boyunca teyakkuz halinde olacaklarını söyledi. “Amacımız, vatandaşların bayram ve memleket ziyaretlerini, tatile gidiş gelişlerini kazasız belasız sağlayabilmek için alınan tedbir ve uygulamaları yerinde görmek.” diyen Bakan Soylu, “Özellikle bu bayramda altını çizmek istediğimiz, dikkat ettiğimiz hususlar var. Bu hususlardan birincisi yine emniyet kemeridir yani emniyet kemerinden kaza anında başka bizi kurtarabilecek herhangi bir icat dünyada yok. Bu konuda tüm sürücülerimize, yolcularımıza özellikle emniyet kemerini tekrar tekrar hatırlatmak isteriz. İkincisi ki özellikle yasal hız limitlerine uymaktır. Üçüncüsü, aracı sürerken başka bir şeyle meşgul olmamaktır. Özellikle telefon gibi dikkati dağıtacak. Dördüncüsü ise son günlerde başımıza gelen, özellikle takip ettiğimiz bir meseledir. O da maalesef şerit değişiklikleri çok oluyor ve bu şerit değişiklikleri de kazalara, sonucu hepimizi çok daha fazla üzen kazalara sebebiyet teşkil ediyor.” dedi.
“HER TRAFİK KAZASI
CANIMIZI ACITIYOR”
Kara yolu ve otoyollarda sürücülerin yasak olmasına rağmen en sağ şeritte durmasının da ağır kazalara yol açtığına dikkati çeken Soylu, bu noktada sürücüleri uyardı. Araç yoğunluğundan dolayı bayramlarda motosikletle bisiklet kazalarının çok olduğunu belirten Bakan Soylu şöyle devam etti: “Dikkat etmek gerekir. Eğer dikkatli olursak ve bu konuda tedbirli olursak, kurallara uyarsak, hüzünlü bir bayram geçirmeyiz. Her trafik kazası canımızı acıtıyor. Bu bayramda bir değil, iki tedbirimiz var. Bir de salgın tedbirimiz var. Özellikle vatandaşlarımıza buradan tekrar söylemek istiyorum, Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmede uyarmamızı istedi. Bayramlaşmalarımızı lütfen kısa tutalım. Belki de milletimize söyleyebileceğimiz, uyarabileceğimiz en önemli husus budur. Bayramlaşmalarımızı kısa tutalım ve özellikle büyüklerimize gittiğimizde mesafemize çok dikkat edelim.”
“TÜM TEDBİRLERE UYMALIYIZ”
Bayram tatilinde memleketlerine gidecek vatandaşların daha önceki vefatlar nedeniyle taziyede bulunabileceklerine dikkati çeken Soylu, salgının daha fazla yayılmaması için toplu taziye yapılmaması gerektiği konusunda uyardı. İçişleri Bakanı Soylu, “Herkesin kendi adına uygulayabileceği kuralları en iyi şekilde ortaya koyması gerekir. Yarın, öbür gün Avrupa’da ikinci dalgadan bahsediliyor, bununla karşı karşıya kalmamak için tüm tedbirleri uygulamamız gerekir.” şeklinde konuştu. İş yeri ve düğün salonu sahiplerine de kurallara uyulması çağrısında bulunan Soylu, “İş yeri ve düğün salonu sahiplerine tekrar hatırlatıyorum yani o kapalı olunan günlerde hakikaten her birimiz sıkıntı çektik. Onun için o günleri hatırımızda tutup açık olan günlerde tedbirlerimizi en yüksek noktaya taşımak durumundayız.” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Soylu, megafon aracılığıyla seyahatleri boyunca kurallara uymaları konusunda sürücüleri uyararak bayramlarını kutladı.