• Haberler
  • Genel
  • Bakan Şimşek, MHP'li Başkan Elibol'un fotoğraflarını çekti

Bakan Şimşek, MHP'li Başkan Elibol'un fotoğraflarını çekti

Yunanistan'daki krizin Türkiye'yi etkilemeyeceğini söyleyen Maliye Bakan Şimşek: 'Avro'nun değer kaybediyor olması Dolar cinsinden dış ticareti olumsuz etkiler' Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Futbol Takımı'nın Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yapacağı hazırlık maçı için Sandıklı'ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yunanistan'ın yaşadığı krizin Türkiye'yi doğrudan etkilemeyeceğini söyledi. Avrupa'daki krizin Türkiye'ye yansımalarının sınırlı olacağını savunan Bakan Şimşek, Avro'nun [&hellip]

Bakan Şimşek, MHP’li Başkan Elibol’un fotoğraflarını çekti

Yunanistan’daki krizin Türkiye’yi etkilemeyeceğini söyleyen Maliye Bakan Şimşek: “Avro’nun değer kaybediyor olması Dolar cinsinden dış ticareti olumsuz etkiler”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Futbol Takımı’nın Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yapacağı hazırlık maçı için Sandıklı’ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yunanistan’ın yaşadığı krizin Türkiye’yi doğrudan etkilemeyeceğini söyledi. Avrupa’daki krizin Türkiye’ye yansımalarının sınırlı olacağını savunan Bakan Şimşek, Avro’nun değer kaybediyor olmasının ise Dolar cinsinden dış ticareti olumsuz etkileyeceğini açıkladı. Konakladığı 5 Yıldızlı Termal Park Hotel’de Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ve Afyonkarahisarlı basın mensup-larıyla hatıra fotoğraf çektiren Bakan Şimşek, basın mensuplarının makinelerini alarak basın mensuplarının Başkan Elibol’la birlikte fotoğraflarını çekti. Başkan Elibol’un vesikalığını da çeken Şimşek, fotoğraf makinesi kullanmadaki ustalığını gösterdi.
Afyonkarahisar ve Sandıklı’daki termal tesislerde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatan Bakan Mehmet Şimşek, Yunanistan’a yardım paketinin piyasadaki tedirginliği almasının Türkiye’ye dolaylı yansımalarının olabileceğini belirtti. Avro’nun Dolar karşısında değer kaybetmesinin önemine değinen Şimşek, “Tabii Avrupa’daki sıkıntıların doğrudan Türkiye’ye yansımasının sınırlı olacağını düşünüyorum. Çünkü Avrupa’nın çekirdek yani bizim için önemli olan ülkelerinde bir sıkıntı yok. Örneğin Almanya ekonomisi çok hızlı bir büyüme ve toparlanma sürecinde. Bu Türkiye açısından önemli. Türkiye’nin dış ticareti, Türkiye’nin turizmi ve Türkiye’ye yapılacak yatırımlar açısından baktığınız zaman önemli ülkeler Almanya gibi, Fransa gibi, İngiltere gibi ülkelerdir. Bu ülkelerde bunlara biz çekirdek ülke dersek şu an itibariyle önemli bir sıkıntı yok.” dedi.
Soruların ardından basın mensuplarıyla futbol üzerine sohbet eden Bakan Mehmet Şimşek, Afyonkarahisarlı basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Basın mensuplarının elinden fotoğraf makinelerini alarak Sandıklı’nın MHP’li Belediye Başkanı İsmail Elibol’un gazetecilerle birlikte de fotoğrafını çeken Şimşek, Elibol’un vesikalığını da çekti. Elibol’a ‘çok yakışıklı çıktın’ diyen Şimşek’in hem profesyonel makine kullanma başarısı hem de fotoğrafları hızla görüntüleyip, büyütmesi fotoğrafçılığındaki ustalığını da gösterdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme