• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakan Şimşek En Düşük Emekli Maaşı İçin O Rakamı Onayladı

Bakan Şimşek En Düşük Emekli Maaşı İçin O Rakamı Onayladı

Ankara Kulisine göre Bakan Şimşek en düşük emekli maaşı için o rakamı onayladığı konuşuluyor
Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü, zam düzenlemesine çevrildi.

Bu düzenleme ile en düşük emekli maaşı artırılacak. Emekli maaşlarına yönelik çalışmaların hafta başında netleşmesi beklenirken, kulislerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en düşük emekli aylığı için 12 bin TL’ye onay verdiği konuşuluyor.
Emekli zammı, 16 milyon kişi için belirlenmişti. Memur emeklileri (4c) için 6 aylık enflasyon farkıyla yüzde 19,31 zam yapılırken, SSK (4a) ve Bağ-Kur (4b) emeklileri için yüzde 24,73 zam belirlendi. Ancak 1.8 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, bu artışa rağmen sıfır zam alınca en düşük emekli maaşı düzenlemesi için harekete geçildi.
İKİ SEÇENEK HALİNE GETİRİLDİ
TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, masadaki seçeneklerin ikiye indirildiğini belirterek, “Emeklilere artış yapılacak. İki seçenek var: En düşük emekli aylığı 12 bin TL veya 12 bin 500 TL olacak. 12 bin TL olan seçenekten 3,2 milyon emekli, diğerinden ise 3,7 milyon emekli faydalanacak” dedi.
BAKAN ŞİMŞEK 12 BİN TL’Yİ ONAYLADI
Emekliye zam düzenlemesinde son durum merak edilirken, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, canlı yayında dikkat çeken bir iddiada bulundu. Burhan, “Emekli maaşı konusuyla ilgili hem AK Parti ile hem de bakanlık kaynakları ile görüştüm. En düşük emekli maaşının 12 bin TL olması konusunda mutabık kaldıklarını belirttiler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimi bu rakamı onayladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve açıklanacak” ifadelerini kullandı.
HAFTA BAŞINDA AÇIKLANACAK
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki hafta başında açıklarız” dedi.
ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATIYOR?
Memur emeklileri ayın 1’inden itibaren maaş aldıkları için zam henüz yansıtılmadı. Daha sonra farklar ödenecek. SSK emeklileri ise 17’sinden sonra maaş alıyor. Bağ-Kur emeklilerinin maaş günleri ise 25’inden sonra başlıyor. Memurlar ise her ayın 15’inde aylıklarını alıyor. Eğer ayın 17’sine kadar bir karar alınmazsa, ileri bir tarihte ek ödemelerle emeklilerin farkları hesaplara geçecek. Takvimi ise SGK belirleyecek.

Bakmadan Geçme