'Bakan Selçuk'tan beklentimiz çok büyük'

2018-2019 eğitim yılı öncesi basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelen Özel Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fesih Aktaş, meslek liselerinin nitelikli hale getirilmesiyle liselere yerleştirme ve yığılmalardaki sorunun önüne geçilebileceğini belirtti.2013 yılından bu yana Özel Park Sağlık Koleji'nin eğitim hizmetlerinin sürdürdüğünü belirten Genel Koordinatör Fesih Aktaş, eğitim camiasının yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan büyük [&hellip]

2018-2019 eğitim yılı öncesi basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelen Özel Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fesih Aktaş, meslek liselerinin nitelikli hale getirilmesiyle liselere yerleştirme ve yığılmalardaki sorunun önüne geçilebileceğini belirtti.
2013 yılından bu yana Özel Park Sağlık Koleji’nin eğitim hizmetlerinin sürdürdüğünü belirten Genel Koordinatör Fesih Aktaş, eğitim camiasının yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan büyük bir beklenti içinde olduğunu söyledi.
Özel Park Sağlık Koleji’nin iki hastanesi olan bir şirketin açtığı okul olduğunu aktaran Aktaş, “Okulumuza geçmeden önce eğitim camiasının yine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan oldukça yüksek beklentilerinin olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Devlette 32 yıl çalışmış bir eğitimciyim. Geçmişte Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı da yapmış bir bürokrattır aynı zamanda Bakanımız. Umudumuz çok, beklentimiz çok” dedi.
“MESLEK LİSELERİ ÜRETİME ELEMAN YETİŞTİRMEDE BÜYÜK ROL OYNUYOR”
Meslek liselerinin üretime eleman yetiştirmede büyük bir rol oynadığını vurgulayan Aktaş, “Burası bir meslek lisesi, temel problemin bence bir çözüm bulunmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Şu an bakın herkes Anadolu liselerini tercih etmeye çalışıyor. Ülkemizdeki bu kargaşa, liselere yerleşememe kargaşası temel nedeni bu. Meslek liseleri üretime eleman yetiştirmede büyük bir rol oynuyor. Mesela Almanya’yı Almanya yapan, özellikle teknik anlama, mühendislik anlamında meslek liseleridir, endüstri meslek liseleridir. Ama biz meslek liselerimize hiç bir başarı sağlayamamış, hiçbir okula yerleşememiş öğrencilerimizi yönlendirdiğimizden dolayı şu anda velilerden hiç kimse bu okullara çocuk göndermek istemiyor. Kargaşanın sebebi de tam da budur.” ifadesine yer verdi.
“OKULUMUZ İKİ HASTANE
TARAFINDAN DESTEKLENİYOR”
Okulun iki hastane tarafından desteklendiğini söyleyen Aktaş, “Okulumuz sağlık meslek lisesi. Bence çok doğru bir karar verilmiş, iki özel hastanesi olan bir firmaya bağlı bir okul açması çok yerinde bir hareket olmuş. Bir otobüs firmasının kendine kaptan yetiştirmesi gibi çok doğru bir tercih bu. Biz istiyoruz ki bütün alanlar bu şekilde gelişsin, bütün meslekler bu şekilde yetişsin. Ama memleketimizde maalesef çok izbe yerlerde, pejmürde binalarda eğitim ve öğretim görüldüğü kadrosunun olmadığı, okullarımız da var maalesef. Ama kurumumuz öyle değil. İki hastane tarafından destekleniyor. Biz burada mesela sağlık ile ilgili bir konuda çocuklarımıza bilgi vermek istediğimiz de hastanedeki hekimlerimizden, sağlık personellerimizden destek istediğimizde anında yardım alabiliyoruz. Çocuklarımız bu okulda bir konuyu anlamadıklarında ellerinden tutup, hastaneye götürüp orada pratik olarak, bu işi görerek, uygulayarak öğreniyor. Keşke herkes böyle alt, ara elemanını bu şekilde yetiştirebilse.” şeklinde konuştu.
“19 ÖĞRENCİ, 3 ÖĞRETMENİ
YURT DIŞINA GÖNDERDİK”
Okulun sadece ulusal sınırlar içinde değil, uluslararası entegrasyon sağladığını belirten Aktaş, “Eğitim kadromuz çok iyi. Ben kendim de sağlık meslek lisesi mezunuyum. Meslek liselerini güçlendirirsek eğitim anlamında, bu çıkmazdan kurtulabiliriz. Çok tecrübeli, çok deneyimli bir kadroya sahibiz. Diğer kurumların çok çok önündeyiz. Biz sadece ulusal anlamda kendimizi sınırlandırmıyoruz. Erasmus projeleriyle çok yakından ilgileniyoruz. Geçen yıl Nisan ayında 19 öğrencimizi ve 3 öğretmenimizi yurt dışına gönderdik. Orada eğitim aldılar. 40 bin Euro civarında hibe aldık. Hibe desteği ile öğrencilerimiz Letonya’da, Almanya’da eğitime gittiler, hastanede staj yaptılar. Döndüklerinde hakikaten vizyonlarına, ufuklarına aşırı katkı sağladığını bizzat gözlemledik. Geçen sene yine Almanya’ya buradan direkt çalışan göndermek istiyoruz. Şu anda 7 öğrencimizin dosyaları hazır. İlgili arkadaşımız geldi dosyalarını götürdü, şuan Almanya Sağlık Senatörlüğünde inceleniyor. İnşallah onları Eylül-Ekim gibi göndereceğiz.” diye konuştu.
“AVRUPA’DA HERHANGİ BİR HASTANEDE
2 BİN 800 EURO’YA İŞE BAŞLIYOR”
Herhangi lise veya herhangi iki yıllık yüksek okulu mezunu öğrencinin Avrupa’da 3 yıl eğitim alarak 2 bin 800 Euro karşılığında işe başlayacağını vurgulayan Aktaş, “Farklı bir proje daha var orada, hangi lise mezunu olursa olsun, iki yıllık yüksek okulu mezunu olursa olsun, gidip orada tek kuruş ödemeden Alman hükümeti tarafından akademisi olan bir hastanede 3 yıl eğitim görüyor, aynı bizim okul gibi girişler sınıf, üstler lojman, 3 yıl sonunda hemşirelik diplomasıyla mezun oluyor. Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde, şehrinde hastanesinde 2 bin 800 Euro ile işe başlıyor. Ukrayna’da bazı üniversite ile temaslara geçtik. İstanbul’da bunlarla ilgilenen bir arkadaşımız var, Afyon temsilcisi de benim bu anlamda. Bazı öğrencilerimiz özellikle bir bölüm istiyor. Mesela çocuk Tıp Fakültesini istiyor ama her yıl tıp fakültesini bir iki puanla kaçırıyor. Özellikle bu tür öğrencilerimizi dahi biz Ukrayna’da okutabiliyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız da var. Ulusal sınırlar içinde kalmıyoruz. Mümkün mertebe çocuklarımızı Avrupa ve dünya ile de entegre etmeye çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.
“OKULUMUZDA
PANSİYON VE
YURTLARIMIZ VAR”
Okulun bulunduğu binada hem kızlar, hem erkekler hem de bekar öğretmenler için pansiyon ve yurtlar olduğunu vurgulayan Aktaş, “Okulumuzda pansiyonumuz ve yurtlarımız var. İlk üç kattan sonra tamamen öğrenci yurdu. Yarısı erkek, yarısı kızlara ayrılmış, giriş çıkışları ayrı yurdumuz var. Her gece birer bay-bayan belletici olarak kalıyor. Aynı zamanda bekar öğretmenlerimiz de bu pansiyonda kalabiliyor. Güvenlik açısından özellikle çocuklar okula girdikten sonra ailesinin haberi olmadan kesinlikle dışarıya dahi çıkamaz.” dedi.
MESLEK LİSELERİNİN
NİTELİKLİ HALE
GETİRİLMESİ LAZIM
Sorulan soru üzerine konuşan Aktaş, “Bu kargaşadan kurtulmak için meslek liselerimizi nitelikli hale getirmek gerekiyor. Meslek lisesini bitiren öğrencinin mesleğiyle ilgili bir alana gitmesi için bir puan desteği görmesi gerekir. Yüzde 40-50 olur, hatta bazı bölümlere sınavsız gitmesi gerekir.” ifadesine yer verdi.
Özel Park Sağlık Koleji’nin 540 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Aktaş, bu dönem okulda yaklaşık 350 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek, okulların çok kalabalık olmaması gerektiğini vurguladı.
Toplantı sonrasında basın mensuplarına Özel Park Sağlık Koleji tarafından yemek ikramında bulunuldu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme