'Bakan Şahin’i Cem Törenimiz’e bekleriz'

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, 10 Aralık Cumartesi akşamı Cem Töreni düzenleyeceklerini belirtti. Güllü, Cumartesi günü Afyonkarahisar’da programı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i de Cem Töreni’nde görmeleri hâlinde mutlu olacaklarını söyledi Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi, 10 Aralık Cumartesi günü Atatürk Stadı’nın yanındaki Gençlik Spor Merkezi’nde Birlik Cemi düzenleyecek. [&hellip]

“Bakan Şahin'i Cem Törenimiz'e bekleriz”

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, 10 Aralık Cumartesi akşamı Cem Töreni düzenleyeceklerini belirtti. Güllü, Cumartesi günü Afyonkarahisar’da programı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i de Cem Töreni’nde görmeleri hâlinde mutlu olacaklarını söyledi

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi, 10 Aralık Cumartesi günü Atatürk Stadı’nın yanındaki Gençlik Spor Merkezi’nde Birlik Cemi düzenleyecek. Cem Töreni’nin başlama saati 19.00 olarak belirlenirken saat 17.00 ile 18.00 arasında da yemek ve aşure dağıtımı yapılacak.
Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, “Devletimizin birlik ve beraberlik içinde yaşamasını istiyoruz. Afyonkarahisar’da Alevi Kültür derneği olarak 12’inci ayın 10’unda, saat 17 ile 18 arasında yemek ve aşure etkinliğimiz var. Arkasından 19.00’da da Birlik Cem’i yapacağız. Etkinliğimize sadece Alevi topluluğunu değil, Alevi olmayan insanlarımızı da davet ediyo-ruz. Bizim Alevi toplumu için önce insanlık, kardeşlik, birlik-beraberlik ve hoşgörü gelir. Bu, Pirimiz Hünkâr Hacı Bektaş Veli’den gelen bir gelenektir” dedi.
“Keşke milletvekillerimiz
de gelse”
Güllü, Cumartesi günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Afyonkarahisar’daki prog-ramının hatırlatılması üzerine “Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin’in geleceğini daha yeni duyduk. Siyasi partilerimize, protokolümüze davetiye verdik. Gelmek isterse bizi de orada memnun eder. Bekleriz. Uğrayıp hâl hatır sormasıyla da bizim gönlümüzü almış olur. Bizde ayrımcılık yoktur. Keşke o Bakanımızın yanında diğer Bakanlarımız da gelse, milletvekillerimiz gelse, bu kültürümüzü görseler” diye konuştu.
“Muharrem Ayı, bizim yasımız”
Muharrem Ayı’nın Alevi toplumu için çok anlamlı olduğunu aktaran Güllü, bu ayı matemle geçirdiklerini söyledi. Güllü, şöyle konuştu:
“Muharrem Ayı’nda gerçekleşen Kerbela olayı bizim Alevi topluluğumuzu çok ilgilendiren bir olay. İmam Hüseyinimiz orada şehit edilmiştir. Muharrem Ayı bizim yasımız. Gözyaşlarımızın dinmediği bir aydır. Biz bugünlerde 12 İmam orucu tutarız. Bu orucumuz içinde ibadetlerimizi yerine getiririz. Akşam orucumuzu, Ezan okunduktan sonra, hava karardıktan sonra açarız. 12 gün hiç su içmeyiz. Su içmediğimizin sebebi, Yezid’in İmam Hüseyinimizi şehit ettiği dönemde O’nu ve etrafındakileri susuz bırakması dolayısıyla matemimiz. Kesici alet kullanmamaya dikkat ede-riz. İnşallah bundan sonra Kerbela olayı gibi bir olay yaşanmaz..”
Dergahlara giriş ücretsiz olmalı
Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, 10 Aralık Cumartesi günü yapılacak Cem Töreni’nin ücretsiz olduğunu da hatırlatarak, Hacı Bektaş Veli ve Mevlana Dergahları’na girişin ücretli olmaması gerektiğinin altını çizdi. Güllü, “Alevi toplumunun yaptığı ibadetlerde para alınmaz. Maalesef Hacı Bektaş Veli’nin Dergahı’nda gi-rişler ücretli. Aynı olay Konya’da Mevlana’nın dergahında da geçerli. İnsanlarımızın o dergahlara girebilmesi için ücretsiz olması gerekir. İbadet yerlerine giriş ücretsiz olmalı” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme