Bakan Eroğlu’nun memleketinde fidan isyanı

Afyonkarahisar’a bağlı Çakır Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, Orman Fidan Müdürlüğü tarafından yapılan çam dağıtımı işleminin adil olmadığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı. Afyonkarahisar Orman Fidan Müdürlüğü önünde konuşan köy muhtarı Mahmut Nedim Özdamar, “Biz torpil istemiyoruz. Eğer fidan verilmeyecekse, hayvancılık yapmamıza müsaade edilsin” dedi Afyonkarahisar’a bağlı Çakır Köyü’ndeki fidan yetiştiricileri, fidan dağıtımında adil davranmadığı gerekçesiyle, şehir merkezindeki [&hellip]

Bakan Eroğlu'nun memleketinde fidan isyanı

Afyonkarahisar’a bağlı Çakır Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, Orman Fidan Müdürlüğü tarafından yapılan çam dağıtımı işleminin adil olmadığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı. Afyonkarahisar Orman Fidan Müdürlüğü önünde konuşan köy muhtarı Mahmut Nedim Özdamar, “Biz torpil istemiyoruz. Eğer fidan verilmeyecekse, hayvancılık yapmamıza müsaade edilsin” dedi

Afyonkarahisar’a bağlı Çakır Köyü’ndeki fidan yetiştiricileri, fidan dağıtımında adil davranmadığı gerekçesiyle, şehir merkezindeki Orman Fidan Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü’nün yoğun önlem aldığı basın açıklaması öncesi, Çakır Köyü’nden bir heyet yetkililerle görüşmek istedi. Yaklaşık 15 dakika boyunca bina içinde kalan köy heyeti, binadan dışarı çıktıktan sonra “Muhatap bulamadık” dedi. Köylü vatandaşlar adına açıklama yapan Çakır Köyü Muhtarı Mahmut Nedim Özdamar, fidanların daha çok Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun memleketi Şuhut’a bağlı köylere dağıtıldığını iddia etti. Özdamar, “Bizim dağlarımızı alırken bize söz verildi. Ama şimdi Şuhut ağırlıklı fidanın verildiği belirtiliyor. Çam kısıtlanıyor.Torpil yardım istemiyoruz. Herkese kaç tane veriliyorsa biz de o kadar istiyoruz. Çamların dikimi için 400 kamyon toprak hazırlandı. Ama bekliyoruz” dedi.
HAYVANCILIK YAPAMIYORUZ
Yaklaşık 8 yıl önce Çakır Köyü’nün orman köyü sınıfına alındığını, bu nedenle hayvancılık yapamadıklarını söyleyen Özdamar, “Afyonkarahisar’a 6 milyon çam gelmiş. Şimdi çam kalmamış. Çakırköyü unutuldu da 26 tane mi bize geldi. 62 köy çam alıyormuş, kaç tanesi orman köyü. 15 gündür muhatap bulamıyorum. Fidan yetiştiriciliği yapmak üzere buradan fidan alıyoruz. 57 kişi geçen sene fidan aldı. Bu yıl 195 kişi yazıldı, ama 25 kişiye vereceğiz dediler. Kuraya tabi tutacağız dediler, kura sonucunda 26 kişiye verileceği belirtildi. Müdürlük’e itiraz ettik. İki hafta müsaade istediler. Yine geldik, sayının artamayacağını söylediler. Kasım ayında ekilen çekirdek denilen ürünü köylüye vermek istediler” diye konuştu.
BAKAN EROĞLU’NA TEŞEKKÜR
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun fidan yetiştiriciliği konusundaki girişimlerin önünü açtığını kaydeden Özdamar, “Bakanımıza böyle bir güzelliği sunduğu için teşekkür ediyoruz. Her türlü yere başvuracağız. Bizim köyümüzden ormanı kaldırsınlar. Hayvancılık yapalım o zaman” ifadelerini kullandı. Özdamar, fidan yetiştiriciliği kapsamında bir fidan yetiştiricisine 10 bin fidan verildiğini, fidan yetiştiricisinin geçimini böylece sağladığını kaydetti. (Kocatepe)

Bu sene sedir ve badem dağıtıldı

Afyonkarahisar Orman Fidanlık Müdürü Alpaslan Altındaş muhtarın olayı saptırdığını söyledi. Alpaslan, bu sene hiç kimseye çam fidanı verilmediğini, bu seneki programın sedir fidanı ile zerdali ve badem tohumu programı olduğunu belirtti. Çakırköy’e 260 bin sedir fidanı ve 240 bin adet badem tohumu verdiklerini ifade eden Alpaslan, “Muhtar sayıyı az buldu. Verdiğimiz tohum ve fidanları kabul etmedi. ‘Tüm sorumlusu benim’ diyerek köylü adına almadığına dair tutanak imzaladı.” dedi.

Bakmadan Geçme