Bakan Eroğlu’ndan genç memurlara hayat dersleri

Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu Antalya'nın  Manavgat İlçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlen Aday Memurlar Eğitim Toplantısına iştirak etti.Prof. Dr. Eroğlu, ekibe yeni katılanları görünce içinde büyük bir heyecan oluştuğunu vurgulayarak, “Çünkü sizler taze bir kuvvetsiniz, yeni bir enerji kaynağısınız. O yüzden özellikle [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu Antalya’nın  Manavgat İlçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlen Aday Memurlar Eğitim Toplantısına iştirak etti.
Prof. Dr. Eroğlu, ekibe yeni katılanları görünce içinde büyük bir heyecan oluştuğunu vurgulayarak, “Çünkü sizler taze bir kuvvetsiniz, yeni bir enerji kaynağısınız. O yüzden özellikle sizlerle kucaklaşmak için geldim” ifadesini kullandı.
Bakan Prof. Dr. Eroğlu, bir insanın hayatındaki önemli hedeflerinden ilkinin iyi bir eğitim almak, ikincisinin bir yerde işe girmek, üçüncüsünün de sağlıklı bir yuva kurmak olduğuna değinerek yeni elemanların hepsine aileleriyle birlikte uzun ömür diledi.
“ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI’NDA ÇALIŞMAK AYRICALIKTIR”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda çalışmanın bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Sizler göreviniz gereği ağaç dikip, insanlara içmek ve ihtiyaçlarını gidermek için su getirirken önemli bir hayır işini de yapmış oluyorsunuz. Böylelikle insan başta olmak üzere bütün canlılara hizmet etmiş oluyorsunuz. İnsanların dualarını alıyorsunuz. Sizler işte böylesine güzel ve anlamlı bir görevi üstleniyorsunuz. Bunun kıymetini bilin” dedi.
Bakanlığı’nın Türkiye’nin en büyük yatırımcı bakanlığı olduğunu dikkat çeken Prof. Dr. Eroğlu, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Türkiye’nin su problemini çözmenin yanında Afrika’da 1 milyon 700 bin susuz insana su götürdüğünü, son olarak ta KKTC’ye hem içme hem de sulama suyu götürmek için çalışma başlattıklarını kaydetti.
“EN FAZLA FİDAN
DİKEN 3. ÜLKEYİZ”
Orman teşkilatı’nın Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer aldığına vurgu yapan Prof. Dr. Eroğlu, bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu, Çin ve Hindistan’ın ardından dünyada en fazla fidan dikimini gerçekleştiren ülke olduklarına değindi.
Yeni memurlara tavsiyelerde de bulunan Bakan Prof. Dr. Eroğlu, zamanın çok önemli olduğunu, bu nedenle herkesin günlük, haftalık, aylık, 6 aylık ve yıllık planlar yapmasını istedi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Plan yapmadığınızda zaman su gibi akıp geçer. Sonunda bir bakmışsınız havanda su dövmüşsünüz” dedi.
İşini severek yapmanın ve çok çalışmanın da önemli olduğuna işaret eden Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:
Türkiye’de 3 tip insan vardır. Birinci çok çalışarak üreten insan. Bu insan, eli öpülecek, alnından öpülecek insandır.Türkiye bu insanların omuzlarında yükseliyor. İkincisi ürettiği kadar tüketen insandır. Bu insanın faydası olmaz, zararı da olmaz. En kötüsü asalak insandır. Hiçbir şey üretmez, hep tüketir. Bu insan Türkiye için yüktür. Sizler üretin, çalışın ki Türkiye’ye fayda sağlayın.”
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, iş hayatında ve sosyal hayatta beşeri münasebetlerin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Sevmek çok önemli, insanları sevin. Arkadaşlarınızla selamlaşın, ‘nasılsın’ diye sorun. Güleryüzlü olun. İnsanlarla empati kurun. Ben bir çocuk gelse bile ayağa kalkıp ‘Hoş geldin’ derim, kapıya kadar da uğurlarım. Sizlerden de bunu bekliyoruz. Vatandaşın derdiyle dertleneceksiniz. Güleryüzlü olacaksınız. Kibarlık ve nezaket Orman ve Su İşleri Bakanlığının vazgeçilmez özelliğidir. İnsanları dinleyin, ama gıybet etmeyin.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme