• Haberler
  • Genel
  • Bakan Eroğlu’ndan belediye başkanlarına: – Kocatepe Gazetesi

Bakan Eroğlu’ndan belediye başkanlarına: – Kocatepe Gazetesi

Dakik olun, planlama yapın, altyapıyı çözün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki belediye başkanlarına “Dakik olun, talimatlarınızı kesin bir şekilde verin” önerisinde bulundu. Bakan Eroğlu, belediyecilikte sorunların üzerine gidilmesinin de önemine dikkat çekti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği 'Afyonkarahisar İl, [&hellip]

Bakan Eroğlu'ndan belediye başkanlarına:

Dakik olun, planlama yapın, altyapıyı çözün

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki belediye başkanlarına “Dakik olun, talimatlarınızı kesin bir şekilde verin” önerisinde bulundu. Bakan Eroğlu, belediyecilikte sorunların üzerine gidilmesinin de önemine dikkat çekti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Afyonkarahisar İl, İlçe ve Belde Belediyeleri Eğitim Semineri’ne katıldı.Seminere kara-yolu ile gelen Eroğlu, İkbal Termal Otel’in önünde davul ve zurnayla karşılandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, 2013’te büyükşehir yasasının çıkacağını, bazı şehirlerin büyükşehir olacağını bildirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise belediye başkanlarına “Dakik olun, zamanınızı iyi kullanın” dedi. Toplantıların başlama saatlerine riayet edilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Zaman çok önemli. Bunların temel nedenlerinden birisi de zaman planlaması yapılmaması. Benim sizlere tavsiyem mutlaka zamanınızı planlamanız gerekmektedir. Hedefe kilitlenmek birinci unsur, ikinci unsur ise zaman. Herkes dakik olsun. Bu geç gelme anlayışını kırmak isti-yorum. Ankara’dan gelirken ‘Sayın Bakanım yarım saat geç kalsanız bir şey diyen olmaz’ dediler. Ben ise ‘Hayır’ dedim. 9.30’da toplantının başlayacağı konusunda söz verdim. Ben bu saatte orada olmam lazım. Bütün belediye başkanları için söylü-yorum, bu çok önemli, buna kesinlikle uymanız gerekir. Toplantı ne zaman başlayacak ne zaman bitecek bunu bilin. Toplantının mevzusu neyse onun önceden bilinmesi lazım” ifadelerini kullandı.
Sorunun üzerine gidin
Herkesin, yaptığı işi sevmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Eroğlu, sorunlarla mücadele edilmesi için kararlı duruş sergilenmesini istedi. Eroğlu, “Sorun karşısında mücadele etmezseniz, sorunların altında ezilirsiniz. Sorunların üzerine gitmeli ve sorunları çözmek için çabalamalısınız. Halkı dinlemeli, halkın taleple-rine kulak vermelisiniz. Vatandaşın olmayacak bir talebi karşısında da vatandaşı ikna ederek sorunu çözmelisiniz. Ben dahl en iyi bildiğim konuda bile vatandaşların düşüncelerini alıyorum. Bir toplantı yapıyorum o toplantıda atış serbest diyorum. Çünkü o kişi yanlış biliyorsa en azından yanlış bildiğini düzeltme kararı vardır. Eğer bir yönetici veya emriniz altındaki kişi inanarak bir işi yaparsa o işteki başarıya siz imza atarsınız. Özellikle ben sizlerden bunu istiyorum. Toplantılar yapın, o toplantılarda herkesin görüşüne yer verdin, atış serbest olsun. Müzakerelerin bu şekilde faydası olduğu gibi sizin için de faydası olabilir İnsanlara böyle bir düşünme imkanı ve-rilsin. Bunu özellikle sizlerden bekliyorum. İstişare şarttır. Hedefe ki-litlenmek sureti ile herkes işini yapacaktır” diye konuştu.
Altyapıda
planlama şart
Belde, ilçe ve il merkezlerindeki altyapı sorununa da değinen Eroğlu, şöyle devam etti:
“Vatandaşların en büyük sıkıntısı yaz kış yolların kazılmasıdır. Bunları planlayıp tek elden alt yapıyı bitirin. Üst yapıya geçmeniz de fayda var. Vatandaş da bundan rahatsız oluyor. Pek çok belediyenin içme suyu problemi vardı, biz Türkiye’de içme suyu problemini büyük oranda çözdük. İlçenizde, beldenizde ne varsa bize bildirin. Biz de elimizden geldiği kadar oraları çiçek gibi yapacağız. Çok daha güzel mekanlar gelecek nesillere bırakmak bizim boynumuzun borcu” şeklinde konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, bakanlığa bağlı bölge müdürleri, Afyonkarahisar’ın ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme