Bakan Eroğlu'ndan 77 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ve Sultandağı'nda toplam 77 milyon liralık yatırımın temelini atmak üzere Afyonkarahisar'a geliyor Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde tesis edilen toplam 15 tesisten 12 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 3 adet tesisin ise temelini atacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çay ilçesinde ise 14 adet [&hellip]

Bakan Eroğlu’ndan 77 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ve Sultandağı’nda toplam 77 milyon liralık yatırımın temelini atmak üzere Afyonkarahisar’a geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde tesis edilen toplam 15 tesisten 12 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 3 adet tesisin ise temelini atacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çay ilçesinde ise 14 adet tesisten 8 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 6 adet tesisin temelini atacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde Sultandağı’nda DSİ tarafından inşa edilen 3 adet taşkın koruma tesisini, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından hayata geçirilecek 2 adet projeyi hizmete alacak.
Bakan Eroğlu, Çay ilçesinde ise DSİ tarafından inşa edilecek Çay ve Bolvadin İçmesuyu İsale Hattı ile Çay Devederesi Sulaması’nın, OGM tarafından yapılacak 2 adet projenin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun temellerini atacak.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu aynı merasimde DSİ tarafından inşa edilen Çay Karamık Karacaören Pazarağaç Göleti ile OGM tarafından hayata geçirilecek 3 adet projeyi de hizmete alacak.
Açılışı yapılacak ve temeli atılacak tesislerle Afyonkarahisar’da toplam 30 bin 121 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Böylece Afyonkarahisar’ın münbit topraklarına bereket katılacak.
Ayrıca, Çay ilçesine menba kalitesinde içmesuyu verilecek ve ilçenin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacı karşılanacak. Sultandağı’nda hizmete alınacak tesisler ile ilçe merkezi ve 2 kasaba taşkın zararlarından korunacak.(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme