• Haberler
  • Genel
  • Bakan Eroğlu'na 'Atatürk' sürprizi – Kocatepe Gazetesi

Bakan Eroğlu'na 'Atatürk' sürprizi – Kocatepe Gazetesi

Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe'de düzenlenen törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Atatürk'e benzeyen Yalçın Mıhçı ile fotoğraf çektirdi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe'de düzenlenen törene katıldı. Törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti [&hellip]

Bakan Eroğlu’na “Atatürk” sürprizi

Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe’de düzenlenen törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Atatürk’e benzeyen Yalçın Mıhçı ile fotoğraf çektirdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe’de düzenlenen törene katıldı. Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, askeri erkan ile protokol üyeleri katıldı.
BÜYÜK BİR ZAFER KAZANILDI
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlandığını kaydetti. Eroğlu, “26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta sona eren Büyük Taarruz Yunanlılar için kesin mağlubiyeti getirmiş, 9 Eylül 1922’de düşman kuvvetlerinin İzmir’de denize dökülmesi ile İstiklal Harbi kahraman ordumuzun zaferi ile neticelenmiştir. Bu eşsiz zaferlerin temelinde imkansızlıklar içerisinde bulunan milletin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Sayıca katbekat üstün ordu karşısından kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi bu gerçeğin en çarpıcı tezahürüdür” dedi.
ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARININ BAŞARISI
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başarı kazandığını söyleyen Eroğlu, “Bundan tam 92 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, 25 Ağustos’u, 26 Ağustos’a bağlayan gece Şuhut’a gelmiş, beraberindeki Fevzi ve İsmet Paşalar ile Kocatepe’ye yürümüş ve o meşhur, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri’ emrini vererek Büyük Taarruz’u başlatmıştır” ifadelerini kullandı.
“ATATÜRK”LE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
Törenin bitmesinin ardından Kocatepe’de Bakan Eroğlu’nu bekleyen yazar ve besteci Yalçın Mıhçı, hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Bakan Eroğlu, Mıhçı’nın Atatürk’e benzerliği karşısında önce şaşırdı; ardından Vali Hakan Yusuf Güner’i de davet ederek fotoğraf çektirdi. Bakan Eroğlu, Uluslararası Lions Kulubü’nün Büyük Taarruz Tarih ve Doğa Bisiklet Turu’nu başlattı. Eroğlu, beraberindeki heyetle Yüzbaşı Agah Şehitliği’ni de ziyaret etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Zafer, Türk Milleti’nin
asil karakterinin göstergesi

İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral
İsmet Gökhan Gülmez, Büyük Taarruz’da
kazanılan zaferin Türk Milleti’nin
asil karakterini gösterdiğini belirtti

İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Kocatepe’de Büyük Taarruz’un anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Gülmez, “Bugün; yüzyıllar boyu süren geriye gidişe dur denilen, Türk yurdunu ele geçirmek isteyen güçlerin ve zihniyetin, kesin olarak mağlup edilmesini sağlayan, büyük zaferin ilk günüdür. Büyük Taarruz; Yurdumuzun kurtuluşuna, bağımsızlığımızın kazanılmasına, cumhuriyetimizin kuruluşuna ve gerçekleştirilen tüm köklü devrimlere, milli yücelişimizin ve sonsuza kadar sürecek inançlı birliğimizin, önemli adımlarından biri olarak, ayrı bir değer taşımaktadır” dedi.
İSTİKLAL FİKRİNİN ÖLMEZ ANITI
Gülmez, “Bu zafer; Türk Milleti’nin asil karakterini ve özgürlüğe olan tutkusunu gösteren, kutsal bir abidedir. Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz başta olmak üzere, büyük Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyarak kazandığı bu zafer, Türk’ün kahramanlık destanı olduğu kadar, mazlum milletlere örnek olan bir uyanışın ve yükselişin de ifadesidir. Başkomutanımıza göre; ‘Afyonkarahisar- Dumlupınar Meydan Muharebeleri, Türk Ordusu’nun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek gücünü ve kahramanlığını tarihte bir daha tespit eden çok büyük bir eserdir. Bu eser, Türk Milleti’nin hürriyet ve istiklal fikrinin ölmez anıtıdır’” diye konuştu.
MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK
Tuğgeneral Gülmez, konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti ve üzerinde huzurla yaşadığımız, her karış toprağı kanla sulanmış eşsiz ülkemizi bize emanet eden kahraman atalarımız, yokluklar içinde varlıklar ortaya koyabildiler ise, dağınık ve düzensiz direniş gruplarından düzenli; disiplinli ve güçlü bir ordu meydana getirebildiler ise, maddi ve manevi çöküntüden; gerçekçi hedefler ve sarsılmaz idealler ortaya çıkartabildiler ise, bunu milli birlik ve beraberlik duygusu ile gerçekleştirmişlerdir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme