• Haberler
  • Genel
  • Bakan Eroğlu, şehit kızını himayesine aldı

Bakan Eroğlu, şehit kızını himayesine aldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehit astsubay üstçavuş Ahmet Yumak’ın kızı, 5 yaşındaki Yağmur’un bundan böyle kendi himayesinde olacağını ve her ihtiyacının karşılanacağını söyledi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gelibolu Yarımadası’nda devam eden Kabatepe Simülasyon Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Gelibolu ilçesinde ise şehit ailesini ziyaret etti.Çanakkale’de basın toplantısı düzenleyen Orman ve [&hellip]

Bakan Eroğlu, şehit kızını himayesine aldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehit astsubay üstçavuş Ahmet Yumak’ın kızı, 5 yaşındaki Yağmur’un bundan böyle kendi himayesinde olacağını ve her ihtiyacının karşılanacağını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gelibolu Yarımadası’nda devam eden Kabatepe Simülasyon Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Gelibolu ilçesinde ise şehit ailesini ziyaret etti.
Çanakkale’de basın toplantısı düzenleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na giderek incelemelerde bulundu. Araba vapuruyla Eceabat’a geçen Bakan Eroğlu’nu iskelede Kaymakam Mehmet Akçay, Belediye Başkanı Kemal Dokuz ile partililer karşıladı. Eceabat Belediyesini ziyaret eden Bakan Eroğlu, ardından Kabatepe Mevkisi’nde yapımı süren simülasyon merkezinde inceleme-lerde bulundu.
Karayoluyla İstanbul’a gitmek üzere yola çıkan Bakan Eroğlu, Gelibolu ilçesinde ise şehit ailesinin evine ziyarette bulundu. Diyarbakır’ın Ergani İlçesinde PKK’lı teröristlerin 5 ay önce askeri kont-rol noktasına yaptığı saldırıda yaralanan ve daha sonra tedavi gördüğü GATA’da şehit olan 30 yaşındaki astsubay üstçavuş Ahmet Yumak’ın eşi Hanife Yumak’ı babasının evinde ziyaret etti. Bakan Eroğlu, şehit ailesinin evine Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Hazlı, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Ege ve beraberindeki heyet ile birlikte geldi. Bakan Eroğlu, şehit eşi hemşire Hanife Yumak’a plaket ve şehit kızı 5 yaşındaki Yağmur’a da çiçek verdi.
Yaklaşık 20 dakika şehit evinde kalan Eroğlu, 5 yaşındaki Yağmur’un bundan böyle kendi himayesinde olacağını ve her ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Biz gelinlerimizi severiz. Kütüğünü kesinlikle oradan aldırma” dedi.
Bu arada şehit eşi Hanife Yumak Keşan’da elektrik kurumunda çalışan kardeşi Murat Karadeniz’i, kızı Yağmur’un babası gibi sevdiğini ve onu babasının yerine koyduğunu belirterek, Gelibolu’da bir yere alınmasını istedi. Bakan Eroğlu da bu konuyla ilgileneceğini ve şehit Ahmet Yumak’ın adının Çokal Barajı’nda bir yere verileceğini ai-leye müjdeledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yakındaki bir kahveye giderek vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Çokal Barajı’nın en kısa sürede bitmesini isteyen vatandaşlara, “Bu barajdan 2013 yılında su içeceksiniz. Ama en az 3 çocuk yapacaksınız” dedi. Eroğlu, daha sonra İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme