Bakan Eroğlu maliye ormanına ladin dikti

27 Şubat- 4 Mart tarihleri arasında idrak edilen 23. Vergi Haftası programı kapsamında hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Maliye Hatıra Ormanına ağaç dikim töreni hafta sonu yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldığı törende Maliye Hatıra Ormanına iki ladin fidanı dikti Köy halkının özellikle kadınların sevgi gösterileri ile karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı [&hellip]

Bakan Eroğlu maliye ormanına ladin dikti

27 Şubat- 4 Mart tarihleri arasında idrak edilen 23. Vergi Haftası programı kapsamında hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Maliye Hatıra Ormanına ağaç dikim töreni hafta sonu yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldığı törende Maliye Hatıra Ormanına iki ladin fidanı dikti

Köy halkının özellikle kadınların sevgi gösterileri ile karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tören alanında davul zurna ile karşılandı. Efelerin folklor gösterisi sonrası Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katılımcılara hitap etti. Fidan dikim töreninde katılımcılar vatandaşlar ve öğrencilerle çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi.
Darısı diğer illerin başına
Sinanpaşa ilçesine bağlı Bulca köyünde oluşturulan Maliye Hatıra Ormanı’nda çok sayıda fidan toprakla buluştu. Düzenlenen törenin ilk konuşmasını Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptı. Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun delaletiyle orman varlığı açısından son derece fakir olan Afyonkarahisar’ın dünyada bir rekor kırarak orman varlığını yüzde 15’den yüzde 25’e çıkaran yegane bir il olduğunu vurguladı. “Darısı diğer illerimizin başına.” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Ben Bingöl Valiliği görevinden geldim. Bingöl’de de ağaçlandırma faaliyetleri hızla ilerliyor. Düşünebiliyor musunuz gelişme iddiasındaki bir il ve ülke topraklarının büyük bir bölümünü erozyonla kaybediyor. Hatta Kıbrıs adası büyüklüğünde toprağımızı her sene kaybetsek böyle bir ülkeden gelişmiş diye bahsedebilir miyiz? Buna mani olacak yegane çalışma memleketimizi ağaçlandırma ve ormanlaştırma çalımasıdır. Orman bilincinin vatandaşımıza yerleştirilmesidir. Biliyorsunuz sevgili Peygamberimiz ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz ağaç dikin.’ buyurmuşlardır. Bir ağaç için en az 15-20 sene geçmeliki ondan yararlanılabilsin.” dedi.
Sırada başka orman düzenlemesi var
Tüm vatandaşlara ağaç sevgisinin aşılanması gerektiğini, Orman Teşkilatının her yıl çeşitli düzenlemelerle ağaç sevgisini insanlara aşılama gayreti içinde olduğunu söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun sadece ormanla ilgili değil tüm sulanabilir alanlarla ilgili çalışmaları olduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Bakanımıza minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Kendileri güzel bir bahar gününde bizimle beraber oldular. İnşallah önümüzdeki günlerde yetiştirme yurtlarımızın adına Sosyal Hizmetler Hatıra Ormanı düzenleyeceğiz. Vakitleri müsait olursa inşallah orayada davet ederiz. Ağaçlı ve ormanlı günler diliyorum.”
700 milyon fidan dünya rekoru
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Hatıra Ormanı’nda kendisininde bir dikili ağacı bulunması için ağaç dikme törenine katıldığını ifade etti. Sinanpaşa Bulca köyünde oluşturulan hatıra ormanının zaferin kazanıldığı topraklarda bulunduğunun altını çizen Bakan Eroğlu; “Zaferin kazanıldığı topraklarda fidan dikmenin ayrı bir mana ve ehemmiyeti var. İstiklalimizin kazanıldığı topraklarda şehitlerimizinde ruhları şad olsun.” diye konuştu. Ağaçlandırma çalışmalarına, erezyonla mücadeleye Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çok büyük önem verdiğini söyleyen Eroğlu; “Türkiye’de eskiden aynı teşkilat yılda 127 milyon adet fidan üretirken dikkat edilsin biz geçen yıl 535 milyon adet fidan üreterek bunu toprakla buluşturduk. Bu sene büyük bir heyecanla orman teşkilatını daha da güçlü hale getirdik. Orman teşkilatına verdiğim bu seneki talimatla 700 milyon fidanı üreteceksiniz diye bir talimat verdim. İnşallah bunu başaracaklar. Bu bir dünya rekorudur.” şeklinde konuştu.
Birinci dönem başarıyla tamamlanıyor
“Allah’a şükür ben bakan olduktan sonra 1 Ocak 2008 tarihinde muazzam bir seferberlik ilan ettik. O kadar büyük bir seferberliktiki pek çoğu bunun uçuk bir proje olduğu, gerçekleşemeyeceği iddiasında bulundular.” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu şunları söyledi: “Allah’a şükür hedeflerimizi aştığımızı çok daha fazla ağaçlandırma yaptığımızı ben burada ifade etmek istiyorum. Misal 2008 yılında 420 bin hektar alanda ağaçlandırma hedefi koymuşuz, o yıl 463 bin hektarla yılı kapattık. Orman teşkilatımızın 2009’da 170. kuruluş yılıydı. Bu yılın şerefine 500 bin hektar sınırını aşma sözünü aldım. Yıl sonunda 501 bin hektarla bir rekora imza attılar. Geçen yıl sonuna kadar hedefin üzerinde 1 milyon 928 bin hektar yaklaşık 19 milyon dekarlık alanı ağaçlandırdık. Yani 24 milyon dekarlık alanda çalışmayı tamamlayarak böylece birinci seferberlik dönemini başarıyla kapatacağız. Maliye Hatıra Ormanı ile 3 milyon dekarlık alanı ağaçlandırmaya imza attık.” Törene; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sinanpaşa Kaymakam Vekili Mehmet Haşim Çelik, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Eskişehir Bölge Orman Müdürü Zekeriya Mere, Defterdar Mustafa Ceylan, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Okcin Akşit, bazı daire müdürleri, Yetiştirme Yurtlarında barınan öğrenciler, Defterdarlık birim müdürleri ve çalışanları, Bulca köyü halkı, öğrenciler katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme