Bakan Eroğlu, Gaziler Ormanı'na fidan dikti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Akören Beldesi Güneyler Mevkii'nde yapımı tamamlanan Gaziler Ormanı'nın açılışını yaptı. Buradaki törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Vali Haluk İmga, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Aydoğan, Ahmet Koca, Zekeriya Aslan, Kıbrıs Gazileri ve davetliler katıldı 'Gazilere çok şey borçluyuz'Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı [&hellip]

Bakan Eroğlu, Gaziler Ormanı’na fidan dikti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Akören Beldesi Güneyler Mevkii’nde yapımı tamamlanan Gaziler Ormanı’nın açılışını yaptı. Buradaki törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Vali Haluk İmga, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Aydoğan, Ahmet Koca, Zekeriya Aslan, Kıbrıs Gazileri ve davetliler katıldı

“Gazilere çok şey borçluyuz”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türkiye’nin her ücra köşesinde gazilere rastlamanın mümkün olduğunu belirterek, “Gazilere çok şey borçluyuz. Onların sorunlarıyla yakından ilgilenmeliyiz. Bu boynumuzun borcudur” dedi.
67 beldede Şehitlik Ormanı kuruldu
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın ise, Afyonkarahisar’da 67 beldede Şehitler Ormanı kurulduğunu hatırlattı. Aydın, “Buradaki sahayı en kısa zamanda hazır hale getirdik. 5 hektarlık bir alan üzerine kuruldu. Selvi, sedir, akasya, badem ve diğer türden fidanlar dikeceğiz. Tarih boyunca hatırlanacak olan bir mekan olacak” diye konuştu.
“Ne yapsak azdır”
Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ise konuşmasında şehitleri rahmetle anarken, gazilere de övgüler yağdırdı. Afyonkarahisar’ın Şehitler Diyarı olduğunu vurgulayan Eroğlu şunları söyledi, “Her zaman şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmalıyız. Onları daima hatırlamak için ormanlar kurduk. Onlar için ne yapsak azdır. Gazilerimiz de bizim her zaman kalbimizdedir. Onlara da şükran borçluyuz.” Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri ile birlikte Kıbrıs Gazileri ormanın açılış kurdelesini kesti. Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri birer fidan dikti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme