• Haberler
  • Genel
  • Bakan Eroğlu esnafı dinledi – Kocatepe Gazetesi

Bakan Eroğlu esnafı dinledi – Kocatepe Gazetesi

Hafta sonunu da Afyonkarahisar’da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, esnafı ziyaret etti. Esnafın bir isteği ve ihtiyacı olup olmadığını dinleyen Eroğlu’na iş taleplerinden, kaldırımlara ekonomiden dini bayramlarda genç nüfusun izin yapmasına kadar pek çok öneri sunuldu EROĞLU'NA ŞİİR HEDİYE ETTİBir dizi ziyarete katılmak üzere perşembe ve cuma günlerini Afyonkarahisar’da geçiren [&hellip]

Bakan Eroğlu esnafı dinledi

Hafta sonunu da Afyonkarahisar’da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, esnafı ziyaret etti. Esnafın bir isteği ve ihtiyacı olup olmadığını dinleyen Eroğlu’na iş taleplerinden, kaldırımlara; ekonomiden dini bayramlarda genç nüfusun izin yapmasına kadar pek çok öneri sunuldu

EROĞLU’NA ŞİİR HEDİYE ETTİ
Bir dizi ziyarete katılmak üzere perşembe ve cuma günlerini Afyonkarahisar’da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hafta sonunda Ankara’ya dönmedi. Programında olmamasına rağmen esnaf ziyaretleri yapılmasını isteyen Eroğlu Anıtpark önünden başladığı ziyaretlerini Gazlıgöl Caddesi’nde sürdürdü. İş yerlerine tek tek girerek esnaflarla sohbet eden, Bakan Eroğlu, tanıdığı esnaflarla ilginç sohbetler etti. Özellikle genç esnafın aile büyükleri ile ilgili hatırlarını anlatan Eroğlu, zaman darlığına rağmen zaman zaman ikramlarını geri çevirmedi. Orman Yüksek Mühendisi Osman Korkmaz’ın dükkanını ziyaret eden Eroğlu, Korkmaz ile ormancılık alanında yapılan çalışmaları konuştu. Türkiye’de görev süresi içinde 2,5 milyar ağaç diktiğini hatırlatan Eroğlu, Afyonkarahisar Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi’ni tanıttı. Merkezle yakından çalışacağını ifade eden Korkmaz ise, Eroğlu’na ‘Ağaca Dua’ şiirini hediye etti.
TRAFİĞİ AKSATMAMAK İÇİN YÜRÜDÜ
Esnafın büyük bölümünün “özlettiniz” sözleriyle karşıladığı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gördüğü ilgiden memnun kaldı. Ziyaretleri boyunca trafiğin aksamaması için makam arabası istemeyen Eroğlu, tüm ziyaretlerini de yürüyerek gerçekleştirdi. Esnaftan o an mağazada bulunanlar için indirim isteyen Bakan Veysel Eroğlu’na bir esnaf hurma ve zemzem ikram etti. Zemzem içtikten sonra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’le birlikte zemzem duasını yapan Bakan Eroğlu, dua sonunda “Yarabbi bol rahmetini gönder, barajlarımızı doldur” diyerek yağmur duasında bulundu.
ESNAFTAN BAYRAMDA GENÇ ÇALIŞANLARA İZİN ÖNERİSİ
Gazlıgöl Caddesi’nin ardından tekrar Anıtpark’a dönen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindekiler Uzunçarşı ve Tuzpazarı esnafını da ziyaretine ettiler. Bazı vatandaşların yolunu keserek yakınları için iş istediği Bakan Eroğlu, tüm talepleri dinleyerek danışmanlarına notlar aldırdı. Esnafın sektörel sorunlardan, kent sorunlarına kadar pek çok sorunu ilettiği Bakan Eroğlu’na gelen en ilginç önerilerden biri ise büyük şirketler ve alışveriş merkezleriyle ilgiliydi. Özellikle büyük şirketler ve alışveriş merkezlerinin bayramda da açık olduğunu hatırlatan bir esnaf bu şirketlerde çalışan 20-30 yaş arası gençlerin dini bayramların önemini ve hassasiyetini daha iyi anlayabilmesi için bunlara birer gün izin verilmesi önerisini Eroğlu’na iletti. Öneriyi dikkatle dinleyen Eroğlu, konuyu Çalışma Bakanı’na ileteceğini kaydetti.
EROĞLU’NDAN DOLU
DOLU ZİYARETLER
Ziyaretlerini Lale Pide ve Sarıdere AVM ile sürdüren Eroğlu, burada baş sağlığı temennilerinde bulundu. Yaklaşık 5 saat süren ziyaret boyunca Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Afyonkarahisar sokaklarında yaklaşık 5 kilometre yürüdü. Eroğlu’nun ziyaretlerine, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, daire amir ve müdürleri ile AK Parti Belediye Başkan aday adayları katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme