• Haberler
  • Genel
  • Bakan Eroğlu: Beni belediye başkanı kabul eder misiniz?

Bakan Eroğlu: Beni belediye başkanı kabul eder misiniz?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya Beldesi’nde gölet ve sulama tesisi temel atma törenine katıldı. 2014’te kapatılacak olan beldenin köy olması nedeniyle vatandaşların sitem ettiği Bakan Eroğlu, “Beni Belediye Başkanınız olarak kabul edin” dedi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da Kemerkaya Göleti ve Sulama Tesisi’nin temel [&hellip]

Bakan Eroğlu: Beni belediye başkanı kabul eder misiniz?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya Beldesi’nde gölet ve sulama tesisi temel atma törenine katıldı. 2014’te kapatılacak olan beldenin köy olması nedeniyle vatandaşların sitem ettiği Bakan Eroğlu, “Beni Belediye Başkanınız olarak kabul edin” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da Kemerkaya Göleti ve Sulama Tesisi’nin temel atma törenine katıldı. Törende Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve il protokolü de yer aldı.
VATANDAŞTAN SİTEM
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar ve Bolvadin ilçesine yapılan yatırımları anlatırken, bir vatandaş, ‘Sayın Bakanım Kemerkaya’yı köy yaptınız. Bu Kemerkaya’ya yakışmadı’ diyerek sitem etti. Bakan Eroğlu, bu siteme karşılık “Ben en az 5 çocuk yapın dedim ama olmadı. Nüfusa bakıyor. Belirli yerleri birleştirelim dedik ama olmadı. Bu sadece Kemerkaya’ya olan bir şey değil. Kemerkaya’ya bundan sonra daha büyük hizmet gelecek. Beni Kemerkaya Belediye Başkanı kabul eder misiniz” dedi. Törendeki vatandaşların Bakan Eroğlu’nu alkışlaması üzerine Bakan Eroğlu, 1600 nüfuslu Kemerkaya Belediye Başkanı Asım Yavuz’a ‘Beni yeni Belediye Başkanınız kabul eder misiniz’ sorusunu yöneltti. AK Partili Asım Yavuz ise ‘Başımızın üstünde yeriniz var” diyerek Bakan Eroğlu’nu alkışladı.
“MİLLİYETÇİLİK BUDUR”
Kemerkaya Göleti ve sulamasının yöre halkına yılda 3 milyon lira kazandıracağını söyleyen Bakan Eroğlu, Türkiye genelinde de önemli yatırımlara imza attıklarını belirtti. Uluslararası Para Fonu’na 5 milyar dolar borç verecek bir Türkiye inşa ettiklerini hatırlatan Eroğlu, “Milliyetçilik bu. Başımız dik olarak bütün dünyada gezebiliyorsak şanlı bayrağı dalgalandırabiliyorsak milliyetçilik budur. Milliyetçilik milletin parasını değerli kılmak, milletin pasaportunu itibarlı kılmaktır” diye konuştu.
SAĞLIK ALANINDA BORÇ MÜJDESİ
Törendeki konuşmasında sağlık alanında da bir müjde veren Bakan Eroğlu, vatandaşların hastanelere 1000 liraya kadar olan borçlarının silineceğini açıkladı. Eroğlu, Türkiye’yi şifalı bitkiler merkezi yapacaklarını, gelecek yıl bu bitkilerin ihracatından 500 milyon dolar kazanmayı hedeflediklerini kaydetti.
Kıbrıs’a götürülecek içme suyundan da bahseden Bakan Eroğlu, “Anamur’da büyük bir baraj inşa ediyoruz, oradan sahile 20 kilometre sahile kadar borularla getirilecek su, denizin içinde 250 metre altından 80 kilometre giderek Girne’ye ulaşıyor ve oraya su taşıyacağız. Kıbrıs bizler için yavru vatandır” dedi.
Törendeki konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve il protokolü üyeleri, tesisin temelini birlikte attılar. Heyet, daha sonra Işıklar’daki temel atma törenine katıldı.

“HUZURUMUZU BOZMAK İSTİYORLAR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün gündemdeki dershanelerin kapatılması konusuna yaklaşımını törendeki konuşmasıyla açıkladı. Ürün, şöyle konuştu:
“Son günlerde eğitim konusuyla ilgili gerçekle hiç alakası olmayan bir tartışma milletimizin huzurunu bozuyor. Ortada hiçbir Bakanlık tasarısı, hükümet tasarısı veya kanun teklifi olmadığı halde son 15 gündür ülkemizde bir fırtına koparılıyor. Dershaneler kapatılacak, Bilgi Evleri kapatılacak, okuma salonları kapatılacak diye bu aziz millet huzursuz ediliyor. Gereken açıklamaları Hükümet sözcümüz ve Milli Eğitim Bakanımız zaten yaptılar. Şu mavi gökkubbenin altında huzurumuzu bozacak hiçbir gelişmeye ne AK Parti hükümeti müsaade eder, ne de sizin seçmiş olduğunuz Türkiye Büyük Millet Meclisi müsaade eder. Kesinlikle bundan emin olmalısınız ki bu hükümet ve bu meclis, sizlerin istemediği hiçbir şeyi hayata geçirmeyecektir.”

BALKANLIOĞLU’NDAN EROĞLU’NA TEŞEKKÜR

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na hizmetleri dolayısıyla teşekkür etti. Balkanlıoğlu, “Bugün temellerini atacağımız tesisler gibi birçok tesisin temelleri atıldıktan sonra açılışları da çok kısa sürelerde Sayın Bakanımız tarafından yapılmaktadır. Bütçemizdeki imkanlar arttıkça buna bağlı olarak vatandaşlarımızın gelir seviyesi yükseliyor ve artık Türkiye geleceğe güvenle bakıyor. Türkiye’nin bugünkü ilerlemesine çok büyük katkıda bulunan Sayın Bakanımızla ne kadar onur duysak azdır. Genel anlamda Türkiye’ye ve özellikle Afyonkarahisar’a yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Daha önceleri sulanabilen arazilerimiz çok az olup, sulama sistemlerimiz de çok ilkeldi. Bugün teknolojinin son sistemi olan sulama sistemleri kullanılıyor. Artık sularımız boşa akmayacak ve bu sayede tarlalarımız çoraklaşmayacaktır. Tüm bunlar da yine Sayın Bakanımız sayesinde gerçekleşmiştir. Dolayısıyla baraj yapılabilecek yerlere baraj, gölet yapılabilecek her yere gölet yapmak ve ağaçlandırılacak yerlere ağaç dikmek gibi bugün Türkiye’nin her yerinde sayısız eserleri bulunan, koskoca bir şehrin içme suyu sorununu çözen ve başarısı İSKİ’deki görevi ile başlayan Sayın Bakanımıza gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

“Başbakanımız vazife verirse yapılır”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı bakanların belediye başkanı
olacağı yönündeki iddiaların netlik kazanmadığını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, katıldığı Gölet ve Sulama Tesisi temel atma töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eroğlu, bazı bakanların belediye başkanı olacağı yönündeki iddialar hakkında net bir ifade kullanmadı. Eroğlu, Başbakanımızın ve Parti Genel Merkezinin takdiridir. Başbakanımız bir vazife verirse seve seve Bakanlarımız yapar. Başbakanımız dün akşam değerlendirdi. Titiz bir çalışma yapılıyor. AK Partili belediyeler destan yazıyor. Bir yere gittiğim zaman o belediyenin hangi partiden olduğunu tahmin edebiliyorum. AK Partili belediyeler çok cansiperane çalışıyorlar” dedi.
Bir vatandaşın “Sayın Bakanım, Özburun Beldesi CHP’li olduğu için mi hizmet alamıyor” sorusuna da cevap veren Eroğlu, hizmette parti ayrımı gözetmediklerini kaydetti.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme