Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bakan Eroğlu, basını ‘evlendirecek’ – Kocatepe Gazetesi

Onur Bayram 11 Ocak 2011 Salı 02:00:00
  Hemen her konuda olduğu gibi sosyal hayat konusunda da günden güne canlanan Afyonkarahisar’da, yoğun iş güç temposundan fırsat bulup da bir araya gelemeyen gazeteciler için, dün tam anlamıyla bir hasret giderme günü oldu. Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği (AGD) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği etkinliklerle hem basın mensuplarını bir hem de protokolü gün içinde bir kaç kez bir araya getirdi. Basın fotoğrafları sergisinden, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na gerçekleştirdiğimiz ziyarete, Bakan Eroğlu’nun derneğe gerçekleştirdiği ziyaretten, yine Bakan Eroğlu’nun çalışan gazeteciler günü dolayısıyla muhabirlere karanfil dağıtmasına kadar oldukça renkli ve hareketli bir günü ‘vay be ne hareketli gündü’ olarak tamamladık. Her gün yaşadığımız tartışma, sorun, günlük konulardan sıyrılıp bugün biraz da gazetecilerin dünyasını anlatalım.
Günün en bol sohbetinin yaşandığı etkinliği Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği basın fotoğrafları sergisiydi. Serginin ilginç bir özelliği de Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun ilimizde katıldığı ilk sanat etkinliği olmasıydı. Sergideki tüm fotoğraflarla tek tek ilgilenen Vali İrfanlıoğlu’nun spor fotoğraflarına olan ilgisi dikkat çekiciydi. Spor muhabiri R. Hüseyin Biçer’in fotoğraflarının başında oldukça renkli gerçekleşen sohbette spor ve futbolla oldukça ilgili olduğunu tahmin ettiğimiz Vali Balkanlıoğlu’nun, böylece ikinci lig yolunda emin adımlarla yürüyen Afyonkarahisarspor’u desteksiz bırakmayacağı yorumlarında bulunduk.
Sergideki fotoğraflar arasında benim favorim Anadolu Ajansı Büro Müdürü Sait Karaduman’ın sisli Afyonkarahisar fotoğrafıydı. Protokolümüzün de dikkatini çeken fotoğraflarda böylece ilimiz basın mensuplarının sadece haber için değil, Afyonkarahisar’ın görsel güzelliklerini de yansıtmak için fotoğraf çektiklerini gördük. Sergiyi gezenler katılımcıları fotoğraflardan dolayı tebrik ederken referandumun sayımı sırasında maç izleyen muhabirlerin görüntüsü herkesi güldürdü. Yerel gazetelerde çalışan arkadaşların, “Biz de haber ajansları sonuçlar niye geç geçiyor diye düşünüyoruz” şakaları arasında sergiyi gezdik.
Gazetede okuduğunuz haberler sırasında muhabir arkadaşlarla genellikle çok fazla sohbet fırsatı bulamayız. Sabah başlayan haber trafiği, akşam haberlerin yazılması, gazetelere yerleştirilmesi derken muhabir arkadaşların işten çıkış saati genellikle gece diye bileceğiniz saatleri bulur. Bu şartlarda pek de görüşme fırsatı bulamayan muhabirler için Basın Fotoğrafları 2010 sergisi eşsiz bir buluşma noktası oldu. Basın mensuplarına moral ve sosyallik kaynağı olan sergiye aslında 3 kişinin yoğun istek ve çabasıyla oluştu. AKÜ Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Sena Coşkun, AKÜ Öğretim Görevlisi Hayati Ulusoy ve AGD Yönetim Kurulu Üyesi Sezer Küçükkurt hem serginin gerçekleşmesi hem de fotoğrafların seçilmesi için büyük uğraş verdiler. Hatta benim gibi genellikle her işi son gününe bırakan muhabirlerin gecikmesine rağmen 150’den fazla fotoğrafı tek tek elediler. Bu yüzden emekleri dolayısıyla hem kendilerine hem de verdiği desteklerden dolayı Şeref Color’a tüm basın mensupları adına teşekkür ediyorum. Gerçi Sena Coşkun’un da dediği gibi basın mensupları için moral olan serginin en karlı çıkanı sergide kaşla göz arası fotoğraflarından birini satan Kurtuluş Gazetesi muhabiri arkadaşımız Satılmış Akkaş oldu. Henüz kendisinin haberi olmasa da jüriye teşekkürü Satılmış Akkaş, yemek ısmarlayarak yapacakmış.
Bakanımız Veysel Eroğlu, AGD ziyaretinde kendisinin de gençlik yıllarında muhabirlik ve köşe yazdığını hatırlattı. Günün hediyesi, ziyaretteki en eski gazetecinin kendisi olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu’ndan geldi. AGD’nin Toki ve Afyonkarahisar Belediyesi’yle yapmayı planladığı toplu konut projesine tam destek veren Bakan Eroğlu, böylece bizi evlendirmenin sözünü vermiş oldu. Her ne kadar biz bekar muhabirler bu ‘evlendirme’, konusunu yanlış anladığımızı sonradan fark etmiş olsak da ‘evlenecek’ olmamızdan dolayı mutlu olduk.
Çalışan Gazeteciler Günü’nün en kalabalık etkinliği Vali İrfan Balkanoğlu’na gerçekleştirdiğimiz tanışma ziyareti oldu. Makamda oturacak yer kalmayan 50 kişiye yaklaşan muhabir, yazar, gazete sahibi topluluğuyla, deyim yerindeyse Afyon basının olarak Valiliğe çıkarma yaptık. Çalışan Gazeteciler Günü olması nedeniyle kim çalışıyor, kim yatıyor sohbetleri de yaşandı. Muhabir arkadaşlar “Sen habere gelir miydin?” sözleriyle “en yatan muhabir” olarak beni seçmelerine, Çalışan Gazeteciler Gününde aldığım iki karanfille cevap verdiğime inanıyorum. Basın mensupları için hatıra ormanı hazırlıklarının sürdüğünü belirten Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu, basın mensuplarına bir sürpriz yaptı. Vali İrfan Balkanoğlu’yla birlikte Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından tüm muhabirlere karanfil dağıtan Bakan Eroğlu, tüm muhabirlerin tek tek halini hatırını sorarak gönlünü aldı. Çiçeği kırmamak için çantasının kenarına iliştiren muhabir arkadaşımız Volkan Gündüz’ün “boyacı çocuklara döndüm” benzetmesi herkesi güldürdü.
Konu günün komik anlarına gelmişken, sergideki toplu hatıra fotoğrafı da boyumun kısalığı nedeniyle küçük bir gülme krizine neden oldu. Arkada kaldığımı fark eden arkadaşlar öne gelmemi isterken, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu’nun önüne ‘Ben kısayım Başkan’ın önünü kapatamam’ diye atlayınca uzun bir gülüşmeyle hatıra fotoğrafını çektirdik. Gerçi günün komik anı bir muhabir arkadaşın Başkan Burhanettin Çoban’ın engelliler gününde tekerlekli sandalyeye oturduğu fotoğrafa dikkatlice bakmadan “Başkan niye Anıtpark’ın önünde oturuyor ki?” diye sorması oldu.
Basın açısından renkli ve hareketli bir gündü. Biz basın mensupları yeni yılın 10’uncu gününde Çalışan Gazeteciler Günü’nde hem bir araya gelme hem de moral bulma fırsatı bulduk. Umarım 2011’in kalanı tüm günleri tüm Afyonkarahibarlılar’a moral ve mutluluk getirir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER