• Haberler
  • Genel
  • Bakan Eroğlu açılışlara geliyor – Kocatepe Gazetesi

Bakan Eroğlu açılışlara geliyor – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Katı Atık Düzenli Depolama sahasında oluşturulan Metan Gazından Biyogaz Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi ve ilave Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin açılışlarını gerçekleştirmek üzere bugün Afyonkarahisar'a geliyor 1 Ekim 2009 tarihinde başlanılan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi işletmesinde, çöpün çürümesi sonucunda metan, CO2, SO2 gibi çeşitli gazlar oluşuyor. [&hellip]

Bakan Eroğlu açılışlara geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Katı Atık Düzenli Depolama sahasında oluşturulan Metan Gazından Biyogaz Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi ve ilave Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin açılışlarını gerçekleştirmek üzere bugün Afyonkarahisar’a geliyor

1 Ekim 2009 tarihinde başlanılan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi işletmesinde, çöpün çürümesi sonucunda metan, CO2, SO2 gibi çeşitli gazlar oluşuyor. Oluşan gazların atmosfere salımını azaltmak ve elektrik enerjisi üretiminde kullanılmak üzere “Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi” yapımı Arel Çevre Yatırımları Ltd. Şti. tarafından tamamlanarak, EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın onayının ardından, geçtiğimiz mayıs ayında tesiste elektrik enerjisi üretimine başlandı.
Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri hariç il olarak ilk defa Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisini hizmete açmışdı.
Bu tesisle birlikte 1,2 MW/saat elektrik enerjisi üretimi yapılmakta ve yaklaşık 1500 hanenin elektrik ihtiyacı karşılanabilen tesis, kapasite artırımına uygun olarak yapıldı.
Miroğlu Temizlik San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin yapımı 26 Haziran 2009 tarihinde tamamlanarak 1 Temmuz 2009 yılında işletmeye açıldı.
2011 yılı içerisinde Birliğe üye ilçe ve belde belediyeleri ile tesisin bölgesel bir tesis olması adına Afyonkarahisar il genelinin yanı sıra Uşak, Burdur, Manisa ve Antalya illeri ile Akşehir ilçesindeki sağlık kuruluşlarından protokol çerçevesinde tıbbi atıkları alınıyor. Tıbbi Atık Sterilizasyon tesisi 1000 kg/saat kapasite ile çalışıyor.
Bakan Eroğlu, bugün saat 17.00’de gerçekleşecek açılışların Şuhut’a hareket edecek. Bakan Eroğlu Şuhut ilçesi’nde ilk olarak saat 18.30’da Şuhut İlim ve Kültür Merkezi Temel Atma törenine katılacak. Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak olan 180 öğrenci kapasiteli Şuhut İlim ve Kültür Merkezi, toplam 5 katlı ve 6.838 metrekare kapalı alana sahip olacak. Merkezde derslikler, mescitler, kütüphane, internet odaları, yemek salonlarıyla yatakhaneler yer alacak. Gençlere ve kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarının verileceği merkezde ayrıca hafızlık eğitimi de verilecek.
Daha sonra Bakan Eroğlu tarafından saat 19.00’da Şuhut Halk Eğitim Merkezi’nin temeli atılacak. Şuhut Modern Halk Eğitim Merkezi, 2 bin 713 metrekare alanda inşa edilecek olup merkezde anasınıfı, spor salonu, kadınlar lokali, atölyeler, derslikler, kütüphane ve sergi salonu bulunacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme