Bakan Dinçer’den hem övgü hem eleştiri

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Korel Termal Otel’de Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve kaymakamlarla bir araya geldi. Dinçer, Afyonkarahisar’ın eğitim alanında fiziki altyapı sorununu çözdüğünü, ancak ulusal ve uluslararası sınavlarda istenen düzeyde olmadığını belirtti Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar [&hellip]

Bakan Dinçer'den hem övgü hem eleştiri

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Korel Termal Otel’de Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve kaymakamlarla bir araya geldi. Dinçer, Afyonkarahisar’ın eğitim alanında fiziki altyapı sorununu çözdüğünü, ancak ulusal ve uluslararası sınavlarda istenen düzeyde olmadığını belirtti

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün”http://m.kocatepegazetesi.com/”ün de katıldığı toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve kaymakamlarla bir araya geldi.
Morali düzeldi
Dinçer, toplantıda yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’daki okulların genelinde fiziki altyapı sorununun olmadığını belirtti. Dinçer, “Afyonkarahisar ile ilgili genel bir değerlendirme yapacak olursak, Afyonkarahisar’a gelmekten memnun olduğumu söylemeli-yim. Moral düzelten bir yer oldu. Başka illerdeki pek çok soruna rağmen altyapının sağlanması moral sağladı. Mevcut şartlarda bu böyle gözükü-yorken, şunu hatırlatmak istiyorum. Milli Eğitim olarak okul öncesinde okullaşma oranını yüzde 100’e çıkarmak istiyoruz. İlköğretimde de hedef yüzde 100. Ortaöğretimde yüzde 90’ın üzerine çıkmayı hedefli-yoruz” dedi.
Şartlarla sonuçlar paralel değil
Afyonkarahisar’ın ortaöğretimdeki okullaşma oranının Türkiye ortalamasının altında kaldığını, ama diğer özelliklerin Türkiye ortalamasından daha iyi olduğuna dikkat çeken Dinçer, kentin fiziki altyapısındaki gelişmeyi sınavlarda da göstermesi gerektiğini söyledi. Dinçer, şöyle konuştu:
“Şu anda SBS puanı ve sıralamasında, üniversiteye girişte hatta meslek liselerinden veya üniversitelerden mezuniyetten sonra istihdam edilme oranlarında Afyon, az önce saydığım çoğu yerde altyapısını çözmüş bir ilin durumunu da gösteriyorsa siz paralel düzeyde gidiyorsunuz demektir. Ulusal ve uluslararası konumu az önce belirlenmiş altyapıyı da yansıtacak şekilde görünmüyor. Eğitime bir bütün olarak bakarak ‘çocuklarımız başarısı artırmak için nasıl daha fazla tedbir almalıyız’ yaklaşımına yönelmeliyiz. ‘Ulusal ve uluslararası sınavlarda nasıl daha iyi başarı elde edebiliriz’ sorusu araştırılmalıdır. Eğitimi sadece dersliklerde elde edeceğimiz bilgiden, öğrenmeyi sadece öğretmenin bize aktaracağı bilgiden ibaret görmemek gerekir. Her okul, kendi konumumu nasıl daha iyi hale getiririz, diye sormalıdır.”
Okullarda iki
yeni yöntem
Milli Eğitim Bakanlığı olarak, okullardaki fiziki altyapıyı şimdiye kadar İl Özel İdaresi’nin bütçesi ve işadamlarının destekleriyle sağlamaya çalıştıklarını anlatan Dinçer, Bakanlık olarak 2 yeni yöntem üzerinde de çalıştıklarını kaydetti. Dinçer, arsası olan bir kişinin, arsasında okul yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na kiralayabileceği, bunun dışında bir okulun eğitimden güvenlik, hatta kantin işletmesinin de bir kişi tarafından üstlenilebileceği bir oluşum üzerinde durduklarını vurguladı. Dinçer, ilin geneline stratejik olarak bakılacağına dikkat çekti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme