• Haberler
  • Genel
  • Bakan Avcı sınıfta kaldı – Kocatepe Gazetesi

Bakan Avcı sınıfta kaldı – Kocatepe Gazetesi

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, yaptığı değerlendirmede bir yıllık performansı doğrultusunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın sınıfta kaldığını söyledi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, 2013-2014 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi. “FİŞLEMELERİN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ”Öğretim yılının birçok açıdan sancılı geçtiğini dile getiren Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, özellikle MEB Yasası ile eğitimde tüm dengelerin alt [&hellip]

Bakan Avcı sınıfta kaldı

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, yaptığı değerlendirmede bir yıllık performansı doğrultusunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın sınıfta kaldığını söyledi

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, 2013-2014 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi.
“FİŞLEMELERİN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ”
Öğretim yılının birçok açıdan sancılı geçtiğini dile getiren Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, özellikle MEB Yasası ile eğitimde tüm dengelerin alt üst edildiğini kaydetti. 76 Bin yöneticinin görevine son verildiğini, bundan sonra siyasi erke biat etmeyenlere “bertaraf olun” denildiğini ileri süren Şenol; “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kadrolaşma operasyonu yapıldı. Dershanelerin kapatılması yasalaştı. MEB çalışanları fişlendi, askeri darbe dönemlerini hatırlatan fişlemelerin üzeri örtüldü. Öte yandan okullaşma oranlarında beklenen ilerleme sağlanamadı, derslik açığı, öğretmen açığı yine giderilemedi, ücretli öğretmenlik uygulaması devam etti. Okullarda fiziki alt yapı yetersizlikleri öncelikli sorunlar arasında yer aldı. Geride bıraktığımız yıl içerisinde özür grubu tayinlerinde Bakanlığın inadı sürdü. Özür grubu tayinlerinin yılda iki kez yapılmasını, öğrenim özrünün özür grubu tayinleri içinde yer almasını ve il-ilçe emrinin geri getirilmesini talep etmemize rağmen Bakanlık uyarılarımızı göz ardı etti. Bölgeler arası ve okullar arası farklılıklar giderilemedi.” dedi.
76 BİN YÖNETİCİNİN HAKLARI GEREKÇESİZ ALINDI
Eğitimde yaşanan öncelikli meseleleri yorumlayan Nizamettin Şenol, siyasi erkin, MEB Yasasını çıkararak milli eğitimin temel taşlarını yerinden oynattığını belirtti. Bu yasayla birlikte 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcılarının görevden alındıklarını kaydeden Şenol; “İl milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, bakanlıktaki üst düzey yöneticilerin görevlerine son verildi. Dört yılını dolduran okul yöneticilerinin görevi hukuken sona erecektir. Sayıları 76 bini bulan yöneticinin kazanılmış hakları ve sosyal statüleri hiçbir gerekçe gösterilmeden bir yasayla ellerinden alınmıştır. Bundan sonra MEB’de iktidara biat etmeyen, yapılan yanlışlara ses çıkaran, farklı dünya görüşüne sahip olanlara yaşama hakkı tanınmayacak, bu kişiler MEB’de yönetici olamayacaklardır.” diye konuştu.
“BAKANLIK BUNU HEP YAPIYOR”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bundan sonra torpil ve yandaş cenneti olarak anılacağını ifade eden Nizamettin Şenol, her bakan değişikliğinde kadroların yenilendiğini kaydetti. Bakanların yakın çalışma arkadaşlarını seçmesi elbette yadırganamayacağını belirten Şenol; “Değişim, Bakanlığın tüm birimlerine yansıyorsa, kadrolaşmaya yol açıyorsa, keyfi uygulamalarla hak yeniliyorsa, Merkez ve Taşra Teşkilatı’nın lağvedilmesiyle sonuçlanıyorsa, Bakanlığın hafızası siliniyorsa, tek suçu bakanlığı doğru bir şekilde yönetmek olan insanlar cezalandırılıyorsa bunu da kabul etmemiz mümkün değildir. Bakanlık bunu hep yapmaktadır. Bakanlık hep hukuksuz uygulamalarıyla infial yaratmaktadır.” şeklinde konuştu.
EĞİTİM ÖĞRETİM
HAYATI DARBELENDİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapacağını her yıl yapılan 40 bin, 50 bin atama ile öğretmen açığı sorunun giderileceğini belirten Şenol; “Ülkemizde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokulda 19, ortaokulda 18, ortaöğretimde de 16’dır. Bu rakam tabii ki, matematiksel açıdan ülke ortalamasını göstermektedir. Büyük şehirlerde ve bazı bölgelerde inanılmaz mevcutlu okul ve sınıfları bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da sorunları çözmede yetersiz kalmaktadır. Özellikle son olarak bakanlık yasasının ihdas edilmesiyle birlikte eğitim-öğretim hayatımız büyük bir darbe almıştır. Bir yıllık performansını değerlendirdiğimizde Bakan Nabi Avcı sınıfta kalmıştır.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme