Bakan Avcı, 10 yıl istedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesinde halka seslendi. Bakan Avcı, Türkiye'nin istikrarlı bir 10 seneye daha ihtiyacı olduğunu belirterek, Türkiye'nin 10 yıl daha birbirine girmeden, karıştırılmadan, istikrarını muhafaza ederek çalışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bakan Avcı, AK Parti İl Başkanlığı'nda yaptığı toplantıda ise stajyer öğretmenlere tayin müjdesi verdi Bakan Nabi [&hellip]

Bakan Avcı, 10 yıl istedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesinde halka seslendi. Bakan Avcı, Türkiye’nin istikrarlı bir 10 seneye daha ihtiyacı olduğunu belirterek, Türkiye’nin 10 yıl daha birbirine girmeden, karıştırılmadan, istikrarını muhafaza ederek çalışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bakan Avcı, AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı toplantıda ise stajyer öğretmenlere tayin müjdesi verdi

Bakan Nabi Avcı 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler kapsamında Afyonkarahisar da çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Avcı ilk olarak Sinanpaşa İlçesine gelerek, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Bakan Avcı’ya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkara-hisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayları, İlçe Belediye Başkanı Murat Karakoyun ve vatandaşlar eşlik etti. Düzenlenen mitingde konuşan Bakan Avcı, muhalefet partilerine seçim vaatleri üzerinden yüklenerek, partilerin sadece konuştuklarını AK Parti’nin ise yaptığını söyledi.
Bakan Avcı, şöyle devam etti:
“Bizim işimiz iş yapmak konuşmak değil. Sloganımızda dediğimiz gibi ‘onlar konuşur AK Parti’ yapar. Onun için uzun konuşmuyoruz. Çok güzel işler yapıyoruz. Daha da fazla yapacağız. Bugün açıklanan EGEGEP projesi sadece Afyon’u değil çevresindeki illeride kapsıyor. Eğitimde Afyonkarahisar Türkiye genelinde iyi durumda, çok iyi neticeler alıyoruz. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Afyon’da da eğitimde önemli mesafeler alıyoruz. Afyonun nüfusu genç eski Türkiye’yi bilmez. Birileri yeni Türkiye’nin zenginliğine bakarak altı boş vaatlerde bulunabiliyorlar. Ama bu vaatlerde bulunanlar eski Türkiye’de ki benzin, mazot, tüp kuyruklarını çok iyi hatırlatıyorlar. Şimdi bol kesende atanlar emekliye, köylüye şöyle yapacağız diyenler asıl emekliden sorumlu olanlar SGK’nın başındayken gazetelerin mürekkebi kurumadı, diyordu ki ‘emeklilik yaşını 80’ne bile çeksek bu sistem kurtulmaz’ 2002’de AK Parti onların bıraktığı Türkiye’yi devraldı.”
OKULLAR AÇILIR
AÇILMAZ KİTAPLAR MASADA
Bakan Avcı konuşmasına AK Parti İktidarı ile yapılan çalışmalardan bahsederek devam etti. Avcı, “2002’de AK Parti seçimlere hazırlanırken Recep Tayyip Erdoğan henüz yasaklı bir genel başkanken ne dedi, ‘değerli kardeşlerim bizde 3 yıl bir şey beklemeyin.’ Niye öyle dedi çünkü nasıl bir Türkiye devraldığımızı bilmiyoruz dedi. Böyle iktidara gelenler milletin desteği ile 13 yılda bu yolları okulları hastaneleri yaptı. Yani yapacak adam ben ‘şöyle yapacağım, böyle yapacağım’ diye girmez AK Parti gibi hesabıma kitabıma bakacağım der. Türkiye hep böyle değildi, sene başında okullar açılırken velileri kitap telaşı sarardı. Şimdi öylemi çok şükür okullar açılırken eğitim ve öğretimin ilk gününde sadece büyük şehirlerde değil Türkiye’nin doğusu, batısı, kasabasında daha ilk günü öğrenciler kitaplarını sıraların üzerinde buluyor” dedi.
TÜRKİYE’YE
10 YIL LAZIM
Seçimlerle ilgili vatandaşlardan oy istemeyi de ihmal etmeyen Bakan Avcı, “Türkiye’ye istikrarlı bir on sene daha lazım, 2023 vizyonu derken onu kastediyoruz. Bir 10 yıl daha Türkiye birbirine girmeden, karıştırılmadan, istikrarını muhafaza ederek, bu şekilde devam ettiği taktirde, inşallah artık Türkiye’nin önünü CHP bile gelse kesemez. Artık her şey öyle bir oturacak ki, hiç kimsenin bozmaya, çarpıtmaya, geri almaya gücü yetmeyecek inşallah. Önümüzdeki dönem işte bunun sağlandığı dönem olacak. El birliği ile gayret edip, çalışacağız, hep birlikte gayret edip el birliği ile çalışacağız. 7 Haziran da ne yapacağız sandıkları patlatacağız” diye konuştu.
Bakan Avcı konuşmasının ardından Sinanpaşa’ya bağlı Serban ve Düzağaç Belde Belediye Meclislerinde AK Partiye geçen, MHP, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partili üyelerine rozetlerini taktı. Vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
STAJYER ÖĞRETMENLERE
EŞ DURUMU MÜJDESİ
Sinanpaşa İlçesinin ardından Afyonkarhisar’da AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ağustos ayında süreci tamamlamış stajyer öğretmenlerin, eş durumundan tayin başvurusu yapabileceğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti İl Başkanlığı binası önünde İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ile Afyonkarahisar Milletvekili adayları Ali Özkaya, Remziye Sıvacı, Akif Özkaldı ve Fatih Beder ile partililerler tarafından karşılandı. Basına kapalı ziyaretin ardından il binasında partililerle bir araya gelen Bakan Nabi Avcı, partililere 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi’nin önemini anlattı. Seçim için en önemli sürecin son hafta olduğuna değinen Avcı, kararsız kitlenin bu dönemde tercihini yaptığını ifade etti. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avcı, 2010 yılında KPSS’de kopya çektiği iddia edilen öğretmenlerle ilgili bir yaptırım olup olmayacağı ile ilgili soruya, “2010 KPSS’inde usulsüzlük yapıldığı mahkeme kararıyla da belirlendikten sonra bundan kimlerin haksız makamlar unvanlar haksız görevler kazandığı tespit edildikten sonra bunlar ayıklanacak. Bunların içinde öğretmenler varsa onlar da, yöneticiler varsa onlar da, farklı kamu kuruluşlarına yerleşmiş olanlar varsa onlar da zaten bu mahkeme kararları kesinleştikten sonra o görevlerden alınır hatta haklarında cezai müeyyideler de uygulanır” dedi.
2010 sınav sonucunda mağdur olanlarla ilgili; ‘kolaylaştırıcı bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı’ da sorulan Avcı şu şekilde konuştu:
“Onu telafi etmenin bir yolu yok. 2010’da kopya çekenleri çektiğiniz zaman o sıralamayı tekrar yapacak veriler elde olmadığı için, bu kopya çekenleri çıkardıktan sonra hakkıyla kim ne puan almış bunu ölçebilecek durumda olmadığımız için telafi imkanı yok.”
“ÖSYM üst yönetimi ile bir tasarrufunuz olacak mı?” sorusuna ise, hukuken sorumlu olduğu netleşen herkesle ilgili tasarrufta bulunacağını ifade eden Bakan Avcı, stajyer öğretmenlere eş durumu müjdesi verdi. Ağustos ayında süreci tamamlayan stajyer öğretmenlerin eş durumundan tayin için başvuru yapabileceğini açıklayan Avcı sözlerini şöyle tamamladı:
“Eğitimde kamuoyunun çok merak ettiği bir konuyu da bu vesileyle açıklayayım. Cevabını sağdan soldan soruyorlar. Stajyer öğretmenlerimiz var. Onlar, ‘Ağustos’taki eş durumu tayinine müracaat edebilecek miyiz?’ diye soruyorlardı. Ağustos tarihi itibariyle sürecini tamamlamış olan yani adaylık sürecini bitirme aşamasına gelenler bu imkandan yararlanabilecekler.”
Bakan Avcı soruların ardından parti mensuplarıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme