Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BAHTI KARA ZAFER

Zafer Havaalanımız yine gündemde. Yaygın basında “Zafer’den yenen kazık” yine/yeniden köşe yazılarıyla, manşetlerle ortaya konuluyor bu günlerde. Gazeteniz Kocatepe’nin diğer sütunlarında “Zafer’deki hesabı” okuyabilirsiniz.
Daha, “Afyon, Uşak ve Kütahya için ortak havaalanı yapacağız” sözü ilk ortaya çıktığı andan itibaren bu projenin yanlışlığına işaret edenlerin başında gazeteniz Kocatepe yer almıştı. Manşetleriyle, köşe yazılarıyla, yıllarca bu projenin yanlış olduğunu savunduk bu sütunlardan. Başta merhum babam Şükrü Küçükkurt ve emekli Albay İsmail Özdilek büyüğümüz olmak üzere Zafer havalimanı aleyhinde onca itiraz dile getirildi Kocatepe Gazetesi sütunlarından. O dönem için ne Hükümet düşmanlığımız bırakıldı bazıları tarafından, ne de bağnazlığımız. İktidara ve iktidardakilere yaranma telaşında olanlar yanlışı görmek yerine bize saldırıyorlardı o günlerde. Biz doğru bildiğimizi söyledik, yazdık, tarihe not düştük. Arşivlerimiz bunun tanığıdır.
Havaalanı açıldıktan sonra “olan oldu” mantığıyla bir süre olanı-biteni izlemeye çalıştık. İtirazlara rağmen yapılanlarda “Acaba biz mi haksızız” diye sürece geriden bakmaya çalıştık.
Bugün bu itirazlarımızda haklı olduğumuzu görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz ne yazık ki. Başından itibaren yanlış olduğuna işaret etmeye çalıştığımız Zafer Havaalanında giden devletin parası, çar-çur olan milletim imkanları çünkü.
Keşke biz haksız çıksaydık ama maalesef Zafer Havaalanı konusunda yıllar önce Kocatepe’den söylenenlerin hepsi haklı çıktı. Üzgünüz…
***
Zafer Havaalanındaki uçuşlarla ilgili güncel bir tehlikeye daha dikkat çekmek isteriz bu vesile ile.
Yolcu azlığı ve uçak yokluğu nedeniyle Zafer’den İstanbul’a uçuş saatlerinin yeniden saat 06.20’ye çekileceği planlanıyor bu günlerde. Gece İstanbul’dan Afyon’a dönüş saati de 24.00 olarak ayarlanacakmış. Bu demek oluyor ki, Zafer’den uçakla İstanbul’a gitmek isteyen bir Afyonlu saat 04.00 gibi evinden çıkmak zorunda kalacak.
Saat 04’de evden çıkan Afyonlu saat 8-9’da İstanbul’a varmış oluyor artık duble yollardan. Ey akıl, ey izan! Neredesin?
Sormadan edemiyoruz: “Yok mudur bahtı kara maderini kurtaracak şu Zafer’in?”

 

SİZİ BEKLİYORUZ

 

Afyonkarahisarlılar olarak ilimize yapılması beklenen yeni bir tesisi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Ege, gelecek yıl yapımına başlanacağı öngördüğü termal tesisle, emeklilerin termal keyfi Afyon’da yaşayacağını belirtiyor.
Türkiye Emekliler Derneği’nin Ankara’daki Genel Merkezi birkaç yıl önce Afyonkarahisar Şubesi’nin görüş ve önerileri doğrultusunda hareket geçmişti. Oruçoğlu Termal Otel’in arkasında 23 bin metrekarelik yerin bedelini ödeyip, tapusunu alan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, bu arazi üzerinde sosyal içerikli Jeotermal Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi kurma yolunda ciddi bir adım attı.
Türkiye genelinde dernek üyesi emeklilerin Afyonkarahisar’da termal tatil yapmalarını öngören bu proje kapsamında 23 bin metrekarelik alanda 400 yataklı jeotermal tesis planlanıyor. Yapılan hesaplamalara göre bu proje hayata geçtiğinde Afyonkarahisar’a Türkiye genelindeki emeklilerden yılda 10 bin konuk daha gelecek.
On bin insanın şehrimize gelmesi demek; on bin kilogram sucuk, on bin kilogram lokum vs. demektir. İlimize yapılan her bir tesis onlarca istihdam sağladığı gibi, ekonomik döngüye de katkı sağlamaktadır.
“Termalin başkenti” sıfatını hakkıyla taşıyan ilimizde bu yeni yatırımın ne zaman yapılacağıyla ilgili sabırsız bir bekleyiş hakim.
TİED’in Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, kendilerinin projeyi hayata geçirmek için hazır olduklarını, kısa süre içerisinde bu projenin hayata geçirileceğinden emin olduğunu söylüyor. Hal böyle olunca iş, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği’nin Ankara Genel Merkezi’ne kalıyor.
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergun Bey’e biz de sesleniyoruz hemşehrilerimiz adına:
“Haydi Başkanım, Afyonkarahisar sizleri bekliyor”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER