• Haberler
  • Genel
  • Bahçeşehir'in öğrencileri gruplara hazırlanıyor

Bahçeşehir'in öğrencileri gruplara hazırlanıyor

Afyonkarahisar'da Okul Sporları Tenis Gençler'de Bahçeşehir Koleji şampiyon oldu. Afyonkarahisar'ı İzmir'de temsil edecek olan gençler, bu karşılaşmalardan da başarı ile ayrılarak Türkiye Şampiyonası'na gitmek için çalışmalarına devam ediyor     Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği Okul Sporları Tenis Gençler müsabakalarında Bahçeşehir Koleji şampiyon oldu. Erkeklerde 4 takım arasında [&hellip]

Afyonkarahisar’da Okul Sporları Tenis Gençler’de Bahçeşehir Koleji şampiyon oldu. Afyonkarahisar’ı İzmir’de temsil edecek olan gençler, bu karşılaşmalardan da başarı ile ayrılarak Türkiye Şampiyonası’na gitmek için çalışmalarına devam ediyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği Okul Sporları Tenis Gençler müsabakalarında Bahçeşehir Koleji şampiyon oldu. Erkeklerde 4 takım arasında şampiyon olan Bahçeşehir Koleji Afyonkarahisar’ı 2-6 Nisan’da İzmir’de yapılacak Okul Sporları Tenis Gençler Grup müsabakalarında temsil edecek.
Bahçeşehir Koleji’ndeki Beden Eğitimi Öğretmeni Esra Derem Alpata önderliğindeki öğrenciler Fatih Gümüş, Nihat Alaz Akkent, Ahmet Albay ve Ulvi Can Kundak çalışmalarını sürdürüyor. 6 yaşlarından itibaren tenis sporuna gönül veren genç sporculardan Alaz’ın Yaz Kupası üçüncülüğü, 2 kez grup ikinciliği bulunurken Fatih’in ise 3 kez grup ikinciliği, 2 kez şampiyonluğu ve 1 de yaz kupasında üçüncülüğü bulunuyor. Öğrencilerin 6 yaşından bu yana Antrenörlüğünü de Ali Karagöz yapıyor.
“KENDİMİZDEN EMİN BİR
ŞEKİLDE MAÇLARI OYNAYARAK KAZANDIK”
Genç sporcular Fatih Gümüş, Nihat Alaz Akkent, Ahmet Albay ve Ulvi Can Kundak, haftanın 3 günü 2’şer saat olmak üzere grup müsabakalarına okuldaki ve Kocatepe Spor Kompleksi’ndeki tenis kortlarında hazırlanıyor. Fatih Gümüş, il bazında şampiyon oldukları maçlara özgüvenli bir şekilde çıktıklarını, kazanma veya kaybetme korkusu olmadan mücadele ettiklerini dile getirdi. Gümüş, “Kendimizden emin bir şekilde maçları oynayarak kazandık.” dedi.
“ELİMİZDEN GELENİN
EN İYİSİNİ
YAPARAK KAZANDIK”
Çalışmaları 4 kişi birlikte yaptıkları için kortta da yapabileceklerinin farkında olduklarını dile getiren Nihat Alaz Akkent, “Maçlara çıktığımız zaman korku yaşamıyoruz, zevk alarak maçımızı oynadık. Hiçbir zaman rakibimizi gözümüzde ne çok büyüttük, ne de küçümseyerek çıktık. Her zaman elimizden gelenin en iyisini yaparak kazandık.” ifadelerine yer verdi.
“TECRÜBEMİZ VE
SÜREKLİ ANTRENMAN YAPMANIN KARŞILIĞINI GÖRÜYORUZ”
Şampiyon olmak için çok çalıştıkların ifade eden Fatih Gümüş, “Biz tenisi 6 yaşımızdan beri oynuyoruz. Çoğu rakibimiz bizim kadar oynamadıkları için bizim kadar tecrübeleri yoktu. Biz de tecrübeli olduğumuz için ve sürekli antrenman yaparak çalışmanın karşılığına gördük.” şeklinde konuştu.
Korta çıkınca maç psikolojisinin etkin olduğuna dikkat çeken Akkent, “Belki çok iyi oynarsınız ama o maçta bir şeye çok sinirlendiğinizde ya da basit bir hata yaptığınızda kendi sakinliğinizi koruyup aynı şekilde devam etmeniz gerekiyor. Biz bunu başarabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“HAFTADA 3 GÜN, 2’ŞER SAAT ANTRENMAN YAPIYORUZ”
Okuldaki eğitim ve öğretimden dolayı çok fazla antrenman yapamadıklarına dikkat çeken Ahmet Albay, “Haftada 3 gün, her gün 2 saat olmak üzere toplamda 6 saat antrenman yapıyoruz. Gruplarda da en iyi şekilde kentimizi temsil edeceğiz.” diye konuştu.
“BİRBİRİMİZİN HATALARINI GÖREREK BİRBİRİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ”
Antrenmanlarda da birlikte çalışmalar yaptıklarını, keyifli güzel çalışmalarda bulunduklarına dile getiren Ulvi Can Kundak, “Antrenmanlarımızda maç yaparak genellikle birbirimizi yenmemiz şeklinde devam ediyor zaten. Maçın en iyi antrenman olduğunu düşünüyoruz, ayrıca birbirimizin hatalarını görerek birbirimizi geliştirmiş oluyoruz.” dedi.
“AFYON’U TEMSİL ETMEK MUTLULUK VE ONUR”
Sporcular grup müsabakalarına yaptıkları hazırlıkların, gruplardan çıkmaları durumunda daha da artacağına dikkat çekerek, “İzmir’de de başarı elde eder ve Türkiye şampiyonasına katılırsak, Türkiye şampiyonasına kadar daha düzenli daha sıkı şekilde antrenman yaparız. Gruplarda Afyon’u temsil etmek büyük bir mutluluk ve büyük bir onur. Arkamızda ailemizin, öğretmenlerimizin ve arkadaşlarımızın desteği var, onları yüzüstü bırakmamak için ve yapabileceğimizin en iyisini yapmak için İzmir’de kazanıp Türkiye şampiyonasına gitmek hedefindeyiz.” ifadelerine yer verdiler.
“OKULUMUZUN BAŞARILARI ARTARAK DEVAM EDECEK”
Öğrencilerin elde edecekleri başarıdan şüphesi olmadığını belirten Bahçeşehir Okulları Afyonkarahisar Kampüsü Kurucu Müdürü Abdullah Taş ise, “İlde aldıkları şampiyonluktan dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onların aldıkları ve alacakları başarılardan dolayı şüphemiz olmadı. Gruplarda da başarılı olarak Türkiye şampiyonasında dereceler elde edeceklerini de düşünüyorum. Onların ve spora gönül veren öğrencilerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Okulumuzun başarıları daha da artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.
>> Burak AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme