Bahar Candan olayı nedir?

Ünlü sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşlerinin gözaltına alınmasının ardından, ünlü kardeşlerin kim olduğu, neden gözaltına alındığı binlerce kişi tarafından merak edilen konu oldu. Peki, Candan kardeşler Kimdir? Neden gözaltına alındı? Son Dakika gelişmeleri neler? Detaylar haberimizde…

CANDAN KARDEŞLER KİMDİR?

“Bu Tarz Benim” moda yarışmasıyla ünlenen Nihal Candan, 15 Haziran 1995 yılında Mersin’de doğmuştur. İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gören Nihal Candan,  2016 yılında Survivor yarışmasına gönüllüler takımında yarışmıştı.

“Benim Stilim yarışması”  moda yarışmasıyla ünlenen Bahar Candan, 7 Şubat 1998 yılında İstanbul’da doğmuştur. Kardeşi gibi Hukuk Fakültesi’nda eğitimini sürdüren Bahar Candan, sosyal medya yapmış olduğu paylaşımlar ile bilinmektedir.

 CANDAN KARDEŞLER NEDEN TUTUKLANDI

Sosyal medya fenomeni Bahar Candan ve Nihal Candan, sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları  “Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı” paylaşımın ardından ‘kara Para Aklama’ iddiası ile gözaltına alındı.

CANDAN KARDEŞLER TUTUKLANDI MI?

Türkiye’nin haftalardır konuştuğu Dilan Engin Polat olayının ardından, Candan kardeşlerin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımların peşine düşen polis, Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşleri kara para akladıkları iddiasıyla gözaltına almıştı.

Resmi kurum ve kuruluşlar tarafından icradan satışa çıkarılan araçları ucuza satan bir suç örgütünün, bu yöntemle araç talepleri aldığı ve para topladıklarını tespit edilmiş, ardından taleplere ihalede sorun çıktığı gerekçesi ile geri ödeme yapılmadığı, araç teslimi sağlamadıkları belirlenmişti. Candan Kardeşlerin ise bu suç örgütüne para akladığı tespit edilmişti.  Fenomen kardeşlerin sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları paylaşımın ardından harekete geçen polis ekipleri, kara para akladıkları iddiasıyla gözaltına almıştı. Candan kardeşler, çıkarıldıkları mahkeme sonunda tutuklandı.

Bakmadan Geçme