Bahar alerjisine dikkat edilmeli – Kocatepe Gazetesi
Özel Fuar Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Lale Camcı, bahar alerjisinin gerekçelerini ve tedavi yöntemini anlattı. Camcı, 'Alerjik yapıdaki çocukların polenler ile teması sonucu saman nezlesi (bahar nezlesiallerjikrinit), alerjik göz nezlesi (allerjikkonjonktivit) ve alerjik bronşit (astım) görülmeye başlar. Hep aynı mevsimde burun tıkanıklığı, hapşırma, su gibi burun akıntısı, gözlerde yaşarma ve kızarıklık oluşması allerjikriniti düşündürür. [&hellip]
Özel Fuar Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Lale Camcı, bahar alerjisinin gerekçelerini ve tedavi yöntemini anlattı. Camcı, “Alerjik yapıdaki çocukların polenler ile teması sonucu saman nezlesi (bahar nezlesi=allerjikrinit), alerjik göz nezlesi (allerjikkonjonktivit) ve alerjik bronşit (astım) görülmeye başlar. Hep aynı mevsimde burun tıkanıklığı, hapşırma, su gibi burun akıntısı, gözlerde yaşarma ve kızarıklık oluşması allerjikriniti düşündürür. Ailede astım, allerjikrinit veya egzema hastası bulunması tanıyı destekler” dedi.
3-5 GÜNDEN FAZLA
İLAÇ KULLANILMAMALI
Camcı, tedavinin ilk aşamasının, alerjiye neden olan maddelerden uzak durmak olduğunu hatırlatarak, “Özellikle polenlerin uçuştuğu esintili havalarda çocukların dışarı çıkmaması, evlerin iyi havalandırılması, dışarıdan eve girince kıyafetlerin değiştirilmesi ellerin ve yüzün bol sabunlu su ile yıkanması toz ve polenlerin vücuda bulaşmasını engelleyebilir. Uygun öneriler doğrultusunda alınacak çevre önlemleri ile hastalık belirtileri belirgin derecede azalması mümkündür. Çevre önlemlerinin yeterli olmadığı, ilaç tedavisinin uygun görüldüğü hastalarda antihistaminikler, buruna uygulanan spreyler fayda sağlamaktadır. Ancak burundaki damarları büzerek burun tıkanıklığını tedavi eden ilaçları çocukluk çağında 3-5 günden fazla kullanılmasını önermiyoruz. Çünkü burun mukozasının bozulmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.