• Haberler
  • Genel
  • Bahane değil, çözüm üretilmeli – Kocatepe Gazetesi

Bahane değil, çözüm üretilmeli – Kocatepe Gazetesi

İl Milli Eğitim Danışma Meclisi toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu, olası başarısızlıklarda bahaneler bulmak yerine çözüm yolları üretilmesi gerektiğini söyledi Afyonkarahisar’da eğitim-öğretim alanındaki mevcut durumu daha iyi noktalara taşımak amacıyla Vali irfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığını yaptığı İl Milli Eğitim Danışma Meclisi toplantısı Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi [&hellip]

Bahane değil, çözüm üretilmeli

İl Milli Eğitim Danışma Meclisi toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu, olası başarısızlıklarda bahaneler bulmak yerine çözüm yolları üretilmesi gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar’da eğitim-öğretim alanındaki mevcut durumu daha iyi noktalara taşımak amacıyla Vali irfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığını yaptığı İl Milli Eğitim Danışma Meclisi toplantısı Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi Uygulama Oteli toplantı salonunda yapıldı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eğitim Denetmenleri Başkanı Ethem Gürsu, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul müdürleri, Öğretmenler, Sivil Toplum temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldılar.
“ÖĞRETMENLER
KENDİNİ YENİLEYECEK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, “Eğitim-öğretim insan hayatı için çok önemlidir. Üniversitede öğrenim gören bir kişinin toplam eğitim hayatı ortalama 16 yıl sürmektedir. Yani insanın vatanına milletine faydalı olması, kendisini daha bilgili ve donanımlı biri olarak yetiştirmesi ve geçimini sağlayacağı iyi bir meslek kazanması için eğitim-öğretim son derece önemlidir. Bizlerinde bu noktada ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin gelişmesi ile daha iyi noktaya taşınması için kişisel başarılara ihtiyacımız var. Bu anlamda herkes sorumlu olduğu görevleri yerine getirmek zorundadır. Öğrenci öğretmenini dinleyecek, bol bol kitap okuyacak, öğrendiklerini tekrarlayacak, velilerse bu alanda iyi bir çalışma ortamı oluşturarak çocuklarını destekleyecek ve onlara olumlu yönde örnek olacaklardır. Öğretmenlerimizde mesleğini sevecek, kendini yenileyecek, gelişen ve değişen çağa uyum sağlayacaklardır. Bu ve bunlar gibi olumlu davranışları arttırarak mevcut eğitim-öğretim seviyemizi yükselteceğiz”dedi.
“TÜM İMKANLARA SAHİBİZ”
Türkiye’nin her geçen gün büyüyüp geliştiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Şu anda geçmiş dönemlere nazaran tüm imkanlara sahibiz. Ülkemiz giderek büyüyor ve gelişiyor. Tabii ki başarı beklentilerine karşılık verebilmek için sahip olduğumuz imkanların olumsuz yönlerinden çok olumlu yönlerini görmeliyiz. Olası başarısızlıklarda bahaneler bulmak yerine çözüm yolları üretmeliyiz. Daima daha iyiyi ve daha güzeli yakalamak için gayret içinde olmalıyız. Üst düzey başarıyı yakalayabilmemiz için birlik ve beraberlik içerisinde toplu bir gayret göstermeliyiz. Öncelikle kendimizi sorgulayarak ve hesaba çekerek kendimizle yarış içerisinde olmalıyız. Daha sonra hep iyiyi ve güzeli örnek almalıyız. Her türlü çalışmayı kontrol etmeli ve sonuçta bir başarı varsa bu başarıyı ödüllendirmeliyiz. Böylece başarıyı yakalayabileceğimize inanıyorum. Zaten insanların, kurum ve kuruluşlar ortak bir başarı amacını hedeflediği takdirde başarı kaçınılmaz hale gelecektir. Valilik olarak okul yapım ve onarımı, materyal ve her türlü eğitim çalışmalarına destek olmaktayız. Bu uğurda da her türlü öneri, görüş ve girişimlere kapımız açıktır. Valilik olarak yapamadığımız bir durumla karşılaşırsak da üst mercilere aktarmak yoluyla çözüm yolları bulacağız. Eğitim ve öğretim bir millet için olmazsa olmazdır. En iyi yatırım ve en verimli yatırım insana yapılan yatırımdır. Hem de çok kutsaldır. Bizlerde eğitim-öğretim alanında, insanımızın daha bilgili ve daha donanımlı olması, ilimizin, ülkemizin daha iyi duruma gelmesi adına her türlü destekte bulunacağız.’’diye konuştu.
“KAYITLAR GERÇEKÇİ, ŞEFFAF
Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasından sonra toplantıya katılanlar görüş, öneri, eleştiri ve taleplerini sırayla belirttiler. Toplantının sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın söz alarak katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Toplantının kapanış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, belirtilen tüm görüşlerin ilimiz eğitim ve öğretimine katkı sağlayacağı inancında olduğunu ifade ederek, “Eğitim–öğretimi, Afyonkarahisar’a yakışır seviyelere taşımak bizim en asli görevlerimiz arasındadır. Bunun için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Bilhassa yaptığımız bu gibi toplantılar sadece toplanmış olmak için yapılmamakta ve somut sonuçlar elde edilmektedir. Toplantıda herkes iyi ve kötü düşüncelerini aktardı. Aktarılan bu düşünceler kayıt altına alındı. Ayrıca bu kayıtlar gerçekçi, şeffaf, ölçülebilir, denetlenebilir ve uygulanabilir bir şekilde değerlendirilecektir” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme