• Haberler
  • Genel
  • “Bahane değil, çözüm gerek” – Kocatepe Gazetesi

“Bahane değil, çözüm gerek” – Kocatepe Gazetesi

Vali Balkanlıoğlu İl Milli Eğitim Danışma Meclisi’nde eğitim camiasına “Bahane değil, çözüm gerek” uyarısında bulundu. Vali Balkanlıoğlu, Milli Eğitim’in yönetici kadrolarına da, “Personelinizi takip edin, uyarın” talimatı verdi Afyonkarahisar’da eğitim-öğretim alanındaki mevcut durumu daha iyi noktalara taşımak amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığını yaptığı İl Milli Eğitim Danışma Meclisi toplantısı Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve [&hellip]

"Bahane değil, çözüm gerek"

Vali Balkanlıoğlu İl Milli Eğitim Danışma Meclisi’nde eğitim camiasına “Bahane değil, çözüm gerek” uyarısında bulundu. Vali Balkanlıoğlu, Milli Eğitim’in yönetici kadrolarına da, “Personelinizi takip edin, uyarın” talimatı verdi

Afyonkarahisar’da eğitim-öğretim alanındaki mevcut durumu daha iyi noktalara taşımak amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığını yaptığı İl Milli Eğitim Danışma Meclisi toplantısı Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli toplantı salonunda yapıldı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Sendika temsilcileri, Okul müdürleri, Öğretmenler, Sivil Toplum temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldılar.
Terör eğitimsizlikten doğar
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu; “Eğitim öğretim yılımız başladı ve hızla ilerliyor. Bu manada 2013-2014 eğitim-öğretim yılı hayırlı ve uğurlu olsun. Eğitim, hayatımızda çok önemli bir yer teşkil ediyor. Mesela terör belasının doğması da bir eğitimsizliğin eseridir. Terör örgütüne katılan birçok insanın da eğitimsiz olması söz konusudur. Eğitimle iç içe olan insanlar, insan sevgisini, hayvan ve doğa sevgisini çok iyi biliyor ve ülkesine çok faydalı bireyler oluyorlar. Bu yüzden ben ‘Her şeyin başı eğitim.’diyorum. Sadece sınavda başarılı olmak değil, toplumda en iyi şekilde yer etmiş küçüklerini seven, büyüklerini sayan, toplum kurallarını çok iyi bilen insanların yetişmesi de önemlidir. Ama tabiî ki bunun yanında sınav başarısı da toplum için önemli.”
Bahane değil çözüm üreteceğiz
Eğitimin öneminin hayatın her aşamasında görüldüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, “Bu yüzden buradayız. Belki de bu toplantıyı Vali Yardımcılarımız da çok iyi sürdürebilir. Ama şahsım olarak eğitimi çok önemsediğim için burada bulunmaktayım. Eğitim seviyemizin daha da yükselmesi ve ilimiz olarak başarımızın artması için çabalıyoruz. Ortada bir başarısızlık varsa buna bahaneler üretmek yerine, bu başarısızlığı ortadan kaldırılacak çözüm yolları üretmek gerekiyor. Çünkü bu konuda insan hayatı söz konusudur. Belki de bir kişiyi çok iyi bir şekilde eğitirsek o il, o ülke ve hatta dünya değişecek. Bu anlamda velilerinde bizlerden beklentisi var. Kendi durumları el verdikçe veliler çocukları için elinden geleni yapıyor. Bunun akabinde de bizlerden de beklentiler var. Bizler de bu beklentilere en iyi şekilde karşılık vermeliyiz” dedi.
Kampüs’ün adı;
Hattat Karahisari
Afyonkarahisar’ın eğitim yönünden pilot bölge seçildiğini hatırlatarak, bu kapsamda 5-10 bin öğrenci kapasiteli Hattat Şemsettin Karahisari Kampüsü yapılacağını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“İl merkezinde bulunan başta Anadolu Liseleri olmak üzere tüm liseler bu kampüse taşınacak. Böylece eğitim kurumu olarak hiçbir sıkıntımız olmayacak. Bundan sonra başarısız olmamız için pek bir sorun kalmayacak. Sonuç olarak sürekli kendinize çözüm yolu arayın ve ‘ben eğitim konusunda iyi yönde nasıl bir yöntem bulayım’ diye çabalayın. Bu düşünce çerçevesinde çalışmalar yapın, başarılı örneklerden faydalanın ki eğitim seviyemiz giderek yükselsin” dedi.
“Uyarın” talimatı
Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasından sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında yapılması ve hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında toplantıya katılanlara bilgiler verdi. Gündemde bulunan konuların görüşülmesi ile devam eden toplantının sonunda Vali Balkanlıoğlu, toplantıya katılan ilimizdeki eğitimcilere sorumlu oldukları eğitim kurumlarında çalışanları sürekli olarak takip ederek herhangi olumsuz bir duruma neden olmamaları için yeri geldiğince uyarmalarını istedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme