Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bağışlar 15 günde 1161’e ulaştı”

“Bağışlar 15 günde 1161’e ulaştı”

“Kan Ver Afyon” kampanyasına Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği üyeleri de destek verdi. Ekim ayının başından bu yana süren kampanyanın kan stoklarına büyük destek sağladığını belirten Tük Kızılayı Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, 15 gün içinde Merkez ve ilçelerde toplam 1161 kişinin kan bağışında bulunduğunu açıkladı

 

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği üyeleri de “Kan Ver Afyon” kampanyasında yerini alarak “Basın sadece haber yapmıyor, kan da bağışlıyor” sloganı ile kan bağışında bulundu. Kan bağışı etkinliğine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, Basın İlan Kurumu Konya Bölge Müdürü Ümit Mert, Tük Kızılayı Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker ile Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Gazeteci Mehmet Abdioğulları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
“KAN SÜREKLİ
İHTİYAÇ”
“Kan Ver Afyon” kampanyasının Türk Kızılay Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi bilgilendirme etkinliğinde konuşan Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman kan bağışında bulunan basın mensuplarına; kan bağışında bulunarak kurtardıkları hayatlar adına teşekkür etti. Akman, “Basın sadece haber yapmıyor, kan da bağışlıyor sloganı ile bu erdemli davranışınızdan dolayı sizleri tek tek kutluyorum. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü, Kamu Kurumları, Afyon Eğitim Vakfı, özel sektör kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu, Afyonkarahisar Sevgi Yılı projesi dahilinde sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma yardımlaşma duyguları çerçevesinde ‘Kan Ver Afyon’ kampanyamız devam etmektedir. Ekim ayında başlattığınız bu proje 1-15 Ekim kan bağış sayılarımız merkez ve ilçelerde toplam 1161 tam kademesine ulaşmıştır. Burada emeği geçen tüm iyiliksever destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Kan bağışçılarımıza da kurtardıkları hayatlar adına teşekkürü borç biliriz. Koronavirüs salgını nedeniyle kan stoklarımızda azalmadan dolayı kanın sürekli ihtiyaç olduğunu da tekrar belirtmek isteriz. Her gün trafik kazası geçiren, onkolojik rahatsızlıkları bulunan, ameliyat edilen birçok insan için her gün kanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerekiyor. Bugün pandeminin oluşturduğu ortam nedeniyle vatandaşlarımız kan bağışında tedirginlik yaşıyorlar. Günlük olarak almamız gereken kan sayısı şuanda düşmüş durumdadır.” dedi.
“VİRÜS DEĞİL
İYİLİK YAYILSIN”
“Virüs değil iyilik yayılsın” sloganı ile sözlerini tamamlayan Akman, “Kan bağışında 15 dakika süren işlem içerisinde vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek her hangi bir şey yoktur. Kızılay kan merkezleri hastane değildir bildiğiniz gibi. Sağlıklı insanların geldikleri, iki saatte bir dezenfeksiyon uygulaması ile temizlenen hijyenik ortaklardır. Koronavirüs kan yoluyla da bulaşmamaktadır. Dolayısıyla endişelenecek bir şey yoktur. Tüm vatandaşlarımızı buna istinaden tekrar kan bağışlına davet ediyoruz. Kan bağışı ile insanlık kazanacaktır, virüs değil iyilik yayılsın.” ifadelerine yer verdi.
Projeye desek oldukları için mutlu olduklarını aktaran AEV Genel Sekreteri Murat Diker, “Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu’nun düzenlediği bu kampanyaya Afyon Eğitim Vakfı olarak da bir sosyal sorumluluk projesi olarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
BURCU,
MESLEKTAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ
Projeye destek verdiklerini ve meslektaşlarına anlamlı destekleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, “Kızılay Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi’nin aynı zamanda Valiliğimiz ve Belediyemizle birlikte kurum olarak Afyonkarahisar İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü olarak ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak böyle bir projeye destek veriyoruz. Bugün de çok değerli meslektaşlarım, arkadaşlarım, basının kan verme günü. Bu anlamlı günde bizler de bu projeye destek vermek için buradayız. Bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz, hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.
“TOPLUMA ÖRNEK OLMAK
NİYETİYLE BURADAYIZ”
“Kan Ver Afyon” kampanyasına destek olmak ve topluma örnek olmak amacıyla kan bağışında bulunduklarını belirten ABYD Başkanı Sezer Küçükkurt ise “Afyonkarahisarlı basın mensupları olarak, Afyonkarahisar Basın yayın Derneği olarak, ‘Kan Ver Afyon’ kampanyasına bizlerde destek olmak ve topluma örnek olmak niyetiyle bugün buradayız. Tüm meslektaşlarımız, basın camiasındaki arkadaşlarımız ‘Kan Ver Afyon’ kampanyasına kan bağışında bulunarak destek olacaklar. Bu vesile ile biz tüm hemşehrilerimizipandemi sürecinde azalan kan bağışlarına destek olmak amacıyla ‘Kan Ver Afyon’ kampanyasına destek olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi