• Haberler
  • Genel
  • Bağırsak rahatsızlıkları ve hemeroidi küçümsemeyin

Bağırsak rahatsızlıkları ve hemeroidi küçümsemeyin

Özel Park Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatlarla hastalar sağlığına kavuştu Özel Park Hastanesi’nde karın ağrısı, makattan kan gelmesi, büyük tuvalet alışkanlığında değişiklik ve kilo kaybı şikayetlerinden dolayı müracaat eden 64 ve 69 yaşlarındaki F.R. E.C. isimli hastaların muayenelerinden sonra tam teşhis konulması için Op. Dr. İsmail Özgür Kavak tarafından kolonoskopik inceleme yapıldı.Kolonoskopik inceleme sonucunda rektum malign [&hellip]

Bağırsak rahatsızlıkları ve hemeroidi küçümsemeyin

Özel Park Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatlarla hastalar sağlığına kavuştu

Özel Park Hastanesi’nde karın ağrısı, makattan kan gelmesi, büyük tuvalet alışkanlığında değişiklik ve kilo kaybı şikayetlerinden dolayı müracaat eden 64 ve 69 yaşlarındaki F.R. E.C. isimli hastaların muayenelerinden sonra tam teşhis konulması için Op. Dr. İsmail Özgür Kavak tarafından kolonoskopik inceleme yapıldı.
Kolonoskopik inceleme sonucunda rektum malign neoplazmı (kalın bağırsak son kısım kötü huylu tümürü) saptandı. Hasta ve hasta yakınlıklarıyla konuşularak hastaların ameliyat olarak bu tümürün alınması gerektiği söylenerek, hastaların kabul etmesiyle beraber Op. Dr. İsmail Özgür Kavak ve ekibi tarafından ameliyat Laparoskopik (kapalı) yöntemle başarılı bir şekilde yapılarak hastaların tümörleri onkolojik kurallara uygun olarak çıkartıldı.
Hasta F.R. hastaneye basur şikayetiyle geldiğini, ameliyatın 4 saat sürdüğünü, yoğun bakımda 1 gece yatıp sonra normal odaya alındığını, ameliyat öncesi ve sonrasında hiçbir sorun yaşamadığını, doktor seçimini kendisinin yaptığını ve Op. Dr. İsmail Özgür Kavak’tan, hemşire ve tüm çalışanlardan memnun kaldıklarını dile getirdi.
Bir diğer hasta E.C. ise hastaneye aniden gece oluşan karın ağrısıyla geldiğini, gece icap hekimi Op. Dr. İsmail Özgür Kavak’ın teşhis koymasıyla birlikte ameliyat olduğunu belirtti. Hasta ameliyat sonrasında yoğun bakımda 3 gece kaldığını, sonra normal hasta odasına indirildiğini ve ameliyattan önce ve sonrasında 69 yaşında olmasına rağmen her hangi bir ağrı ve şikayeti olmadığını dile getirdi.
Op. Dr. İsmail Özgür Kavak ise “Laporoskopik bağırsak cerrahisi genel cerrahlar tarafından sıklıkla gerçekleştirilen kapalı safra kesesi, fıtık ve mide fıtığı ameliyatı gibi ameliyatlardan daha karmaşık ve daha güçtür. Uzun bağırsak segmentlerinin serbestleştirilmesi, mezentrik damarların kontrol edilerek kesilmesi, büyük bir doku parçasının dışarıya alınması, bütün bunların onkolojik kurallara uygun yapılması ve sonuçta bağırsak devamlılığının sağlanması oldukça zordur ve ileri Laparoskopik deneyim gerektirmektedir” dedi.
Dr. Kavak Hastane’nin Genel Cerrahi kliniğinde zorluk derecesi yüksek kompleks laponoskopik girişimlerin başarıyla yapıldığını, hastaların ameliyattan sonra normal yaşantılarına kısa sürede dönebildiklerini dile getirerek hastaların bağırsak ile ilgili şikayetlerini küçümsemeden önemseyip, genel cerrahi uzmanına başvurmaları ve sebeplerini açığa çıkarmaları uyarısında bulundu (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme